20 Mayıs 2024 Pazartesi

08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   16:57   KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU`NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"   16:32   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ   16:23   GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"   16:22   İRAN CUMHRUBAŞKANI REİSİ`Yİ TAŞIYAN HELİKOPTER KAZA GEÇİRDİ   15:23   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ`TAN ‘19 MAYIS` MESAJI: “ATATÜRK VATANDIR, ATATÜRK BİRLEŞTİRİCİ HARÇTIR”   14:53   İBB ŞEHİR TİYATROLARI, SEZONU “BU MEMLEKET BİZİM” İLE KAPATIYOR... LEVENT ÜZÜMCÜ: “CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI İNSANLARIN YALNIZ HİSSETMEMELERİNİN PARÇASI OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”   14:38   5 SİYASİ PARTİ, `KURTULUŞ İTTİFAKI`NI KURDU   14:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ATA`NIN HUZURUNA ÇIKTI, ALTI KARANFİL BIRAKTI   14:31   ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARALAR: “19 MAYIS`IN ÖNEMİNİ YENİ NESLE DAHA DERİNDEN AKTARMALIYIZ”   14:30   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, CHP İL BAŞKANLIĞI`NIN 19 MAYIS ALTERNATİF KUTLAMA TÖRENİ`NE KATILDI   14:17   İSİG MECLİSİ: SON 11 YILDA EN AZ 2 BİN 500 GENÇ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   13:47   KEMAL KILIÇDAROĞLU, 19 MAYIS`TA SURİYE SINIRININ SIFIR NOKTASI KARKAMIŞ`TA   13:30   SEZGİN TANRIKULU`NDAN `19 MAYIS GENÇLİK RAPORU`: "19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI`NI KUTLAMIYORUZ, KUTLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"   12:29   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ``GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ``   11:56   SOSYALİST PARTİLERDEN 19 MAYIS MESAJLARI: "MUSTAFA KEMAL VE ARKADAŞLARINI SELAMLIYORUZ"   11:30   TAKSİM`DE "19 MAYIS" TÖRENİ... İMAMOĞLU: “BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”   11:22   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR`E YÜRÜYOR   11:02   MAHMUT TANAL: "AKP İKTİDARININ ALGIDAN BAŞKA YAPTIĞI BİR ŞEY YOK. ÇOCUKLARIMIZA, GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKILMIYOR"  
 
     
   

Çamak: OHAL nöbeti tutan memurlara 9 aydır ödeme yapılmadı..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturan OHAL bürolarında nöbet zorunluluğu getirilen memurların, 12 saate kadar varan nöbet sürelerine rağmen 9 aydır hiçbir ödeme alamadıklarını söyledi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2017 Çarşamba 22:10   Okunma : 1151

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Olağanüstü Hal (OHAL) bürolarındaki nöbet zorunluluğunu ve nöbet tutmak zorunda olan memurların yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi.

Çamak, 23 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) dayanarak, OHAL durumu nedeniyle devletin uygun gördüğü teşkilât ve kurumlarda 24 saat süreli OHAL nöbetçisi çalışma planı hazırlandığını hatırlatı.

Çamak, “Bu 24 saat süreli çalışma planında görevli personele görevinin tebliğ edildiği andan itibaren nöbetlerini ilgili OHAL bürolarında yerine getirmesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu anlamda tüm il ve ilçelerde sabitlenmiş en az 4 kişi OHAL nöbetleri tutmaktadır” dedi.

Çamak, “Görevli memurların ailelerine ve kendilerine yeteri kadar zaman ayırmamalarına neden olan ve yaklaşık 12 saate kadar çıkan bu nöbetlerin bedelleri ise bizlere gelen şikâyetlerden anlaşıldığı üzere bu kararnamenin uygulamaya girmesinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen maalesef halen ödenmemiştir. Özellikle seçim bölgem olan Mersin ilimize bağlı kaymakamlıklarda OHAL nöbetçisi olan memurlarımızdan bu nedenle yoğun şikâyetler gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Çamak, soru önergersinde, “OHAL nöbetçisi olarak çalışan memurların ücretleri, aradan 9 ay geçmesine rağmen neden halen ödenmemektedir? Bu insanların geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri düşünülerek, yaşadıkları mağduriyete bir an önce son vermek açısından herhangi bir ödeme planınız var mıdır? Varsa bu ödemenin ne zaman yapılması öngörülmektedir” sorularına yer verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA