24 Aralık 2025 Çarşamba

15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”  
 
     
   

Mersin’de Minibüsçüleri Zararına Çalışıyor


Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüse karşı verilen küresel mücadele nedeniyle minibüsçülerin zararına çalıştığını belirterek, "Biz de alınan kararları destekliyoruz. Ancak evine ekmek götürmek zorunda olan esnafımızın desteklenmesi için acil önlemler alınmalı" çağrısı yaptı.

 

Tarih : 25 Mart 2020 Çarşamba 12:45   Okunma : 1748

Başkan Biricik, "Uzmanlar, tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgınından korunmak için gerekmedikçe evden çıkmayın uyarısı yapıyor. Sosyal hayatı derinden etkileyen salgın nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki kullanım yok denecek kadar azaldı.

"HEPTEN BİZ ESNAFLARI BİTİRDİ"
Mersin minibüsçüleri zararına çalışıyor. Son yarı yarıya çalış, 7 kişiden fazla yolcu alma uygulaması hepten biz esnafları bitirdi. Bizler de halk sağlığı adına alınan bu kararları önemsiyoruz. Esnaf olarak alınan kararlara 'önce sağlık' diyerek harfiyen uyuyoruz. Ancak evine ekmek götürmek zorunda olan minibüsçü esnafımız, ekonomik olarak en çok etkilenen kesimde.  

"KORONA BİZ ÖLDÜRMEZSE KRİZ ÖLDÜRECEK"
Esnafımız kendi sağlığını riske atarak sokağa çıkmak zorunda kalıyor. Bizler de can taşıyoruz. Bizler de tedirginlik yaşıyoruz. Evine ekmek götürmek zorunda. Tedbir alınmadığı takdirde Korona biz öldürmezse kriz öldürecek" dedi.

"MAZOTTA İNDİRİM YAPILSIN"
Alınabilecek tedbirleri de paylaşan Başkan Biricik, "Yaşanan bu salgını hep birlikte aşacağımıza inancım tam. Bugün birlik olma zamanı. Ancak hastalıkla mücadele ederken ekonomimizi de korumamız gerekiyor. Sadece Mersin değil, tüm Türkiye'deki minibüsçü esnafımız aynı durumda. Bu konu ile esnafım adına, ilgili yetkililerin minibüsçü esnafına da mazot ÖTV'sinden indirim yapılmasını talep ediyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA