16 Ekim 2025 Perşembe

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

Mersin’de Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim


Koronavirüs’ün yayılması riskine karşı her alanda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekmek fırınlarını da sıkı denetime aldı.

 

Tarih : 26 Mart 2020 Perşembe 14:48   Okunma : 1423

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başta ekmek olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin sıkı denetime alınması yönündeki hassasiyeti doğrultusunda gıda işletmeleri sürekli olarak denetleniyor. Koronavirüs’ün yayılması riskine karşı her alanda mücadele eden Büyükşehir Belediyesi, ekmek fırınlarına gerçekleştirdiği denetimleri de sıklaştırdı.

Çalışanların maske, bone ve eldiven kullanımları denetleniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bu kapsamda ekmek fırınları ve unlu mamuller üreten işyerlerine yönelik denetimlerini Mersin Fırıncılar Odası ile birlikte yürütüyor. Denetimlere, Fırıncılar Odası’nın temsilcisiyle birlikte giden Büyükşehir ekipleri, çalışanların tamamının maske, bone ve eldiven kullanıp kullanmadığını kontrol ediyor.

Denetimlerde para alışverişini yapan tezgahtarların hiçbir şekilde ekmeğe dokunmaması, ekmek almaya gelen vatandaşlar ile ekmek tezgahı arasında belli bir mesafe bırakılması, vatandaşın ekmeğe elle temas etmemesi konularında da hem fırın işletmecisi ve çalışanlarına, hem de vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor. Denetimlerde ayrıca fırınların ve çalışanların genel hijyen kurallarına uyup uymadıkları da denetleniyor.

Uysal: ‘Mersin halkı için sokaktayız’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetleme Şube Müdürü Sadık Uysal, rutin denetimlerini sürekli yaptıklarını, Koronavirüs nedeniyle hijyen ağırlıklı denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, “Ekmeklere mümkün olduğunca çalışanların ve müşterilerin elle temasını engelleme çalışmaları yapıyoruz. Öncelikle şunu istiyoruz: Herkesin maskesi ve eldiveni olsun, ayrıca kasada çalışan kişiler de elinde eldiven olsa da ekmekle temas etmesin. Ayrıca ekmek almaya gelenlerin tezgahla aralarındaki mesafeyi korumaları için telkinlerde bulunuyor, fırınların iç kısımlarındaki hijyen koşullarını da kontrol ediyoruz. Olumsuz bir şey varsa gereğini yapıyoruz. Mersin halkı için sokaktayız. Sağlıkçılarımız hastanelerde, bizler sokaktayız. Onlardan ricamız alınan kurallara uysunlar, alanlardan uzak dursunlar. Mümkün olduğunca kendilerini izole etsinler, kendilerini bu virüsten korusunlar” dedi.

Fırıncılar denetimlerden memnun

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Ali Çelik de Koronavirüs salgınının büyük risk oluşturduğu bugünlerde, halka daha sağlıklı ekmek çıkarabilmek için, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde fırınları dolaştıklarını söyledi. Çelik, “Bu süreçte eldiven ve bone kullanımı daha sıkı denetleniyor. Başkan Vahap Seçer’e bize yardımcı olduğu ve gerekeni yaptığı için teşekkür ederiz” diye konuştu.

25 yıldır fırın işletmeciliği yapan Zarife Mutlu, “Daha öncede temizliğe özen gösteriyorduk ama şimdi bu hastalıktan dolayı müşterilerimiz de çok duyarlı. Ekmeğe el değmiyorlar. Personelimizin hepsi boneli. Parayı hiçbir şeye değdirmiyoruz. Bu denetimlerden memnunuz. Sayın Başkan Vahap Seçer’den bu denetimleri daha sık yaptırmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA