26 Ekim 2025 Pazar

11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”  
 
     
   

Büyükşehir Hal Kompleksi’nde Denetim ve Önemleri Arttırdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her gün yüzlerce ton meyve ve sebzenin işlendiği, Türkiye’nin dört bir yanına meyve ve sebze gönderen Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde günlük dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışması yapıyor.

 

Tarih : 26 Mart 2020 Perşembe 14:50   Okunma : 1355

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri en üst düzeye çıkardı. Şehrin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışması yapan ekipler, hem Mersin, hem de Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacında önemli bir yeri bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde de dezenfeksiyon çalışması yapıyor, çalışanları ve günü birlik olarak Hal’e gelenleri, Koronavirüs konusunda uyarıyor, korunma yöntemlerini anlatıyor.

Hal’e özel dezenfeksiyon ve temizlik programı hazırlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her gün yüzlerce ton meyve ve sebzenin işlendiği, on binlerce insanın girip çıktığı Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’ne özel bir dezenfeksiyon ve temizlik programı hazırladı. Bu kapsamda 1500 işyerinin dezenfeksiyon işlemi yapıldı, ortak kullanım alanlarında ise çalışmalar her gün devam ediyor.

Ekipler, hal işletmecileri ve çalışanlarının da görüşlerini alarak hazırladıkları çalışma programı kapsamında tüm komisyoncu dükkanlarını, ardiyeleri, depoları, yazıhaneleri, paketleme ve işleme tesislerini dezenfekte ediyor. Ekipler, ayrıca yemekhaneler, ibadethaneler, lokantalar, çay ocakları, toplantı salonları, idari binalar gibi toplu kullanım alanlarının da dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Hal çalışanlarına ve işletmecilere ayrıca Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veriliyor.

Hal’e girenlerin ateşi ölçülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca Toptancı Hali’nin araç ve yaya girişlerinin yapıldığı ana kapısında da ateş ölçümü yapıyor.

Zabıta desteğiyle Hal’e giren tüm araç ve yayaları kontrol noktasında durduran sağlık ekipleri, giriş yapan herkesin ateşini dijital cihaz ile ölçüyor. Ateşi normalin üzerinde seyredenler uyarılıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Hal’e günlük yaklaşık 5 bin araç giriş yapıyor.  

Hal, Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor

Koronavirüs salgınına karşı “Evde Kal” çağrısına yurttaşların büyük kısmı uyuyor ve salgınla mücadelenin daha etkili yürütülmesine destek veriyor. Ancak her gün çalışmak zorunda olan meslekler de var. Bunların başında da meyve ve sebze işlemecileri, toptancıları ve sevkiyatçıları geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi, senelerdir olduğu gibi bu zor günlerde de Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA