25 Aralık 2025 Perşembe

19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI  
 
     
   

Kurtuluş Savaşında da olduğu gibi virüsle savaşta da üzerimize düşeni yapacağız


Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

 

Tarih : 30 Mart 2020 Pazartesi 07:26   Okunma : 2080

Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri; Saadet Yılmaz ve Neriman Yıldız yaşanan maske sıkıntısı nedeniyle harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin hammadde desteği sağladığı Yılmaz ve Yıldız, evlerinde maske dikimine başladı. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan maskeler önce özel bir hastaneye gönderilerek sterilizasyonu işleminden geçiyor. Daha sonra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak virüsün yayılmasının önüne geçmeye çalışıyorlar.

Mezitlili gönüllü kadınların ihtiyaç duyulan her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Saadet Yılmaz, “Arkadaşlar olarak ne yapabileceğimiz konusunu konuşurken yaşanan sıkıntıyı görerek maske üretmeye karar verdik. Nasıl, Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımız en ön safta destek verdiyse virüse karşı verdiğimiz savaşta da en önde olmalıyız.  Başkanımız Neşet Tarhan da bize destek vererek hem hammadde hem de dikim sonrası dezenfekten işlemini özel bir hastanede yapılmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Türk halkının yardımseverliği ve dayanışmasıyla bu sorunun da üstesinden kısa sürede geleceğine inandıklarını ifade eden Neriman Yıldız da, “Biz Mezitli Belediyesi Gönüllüleri olarak her olayda belediyemize destek verdiğimiz gibi böylesi özel durumlarda da elimizi taşın altına koyuyoruz. Son günlerde haberlerde izlediğimiz maske bulunamama krizi bizi derinden etkiledi ve destek olmak istedik. Bize her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

Virüsün yayılmasına karşı Mezitli Belediyesi’nin bir dizi önlem aldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bu çalışmalarının arasında bizi en çok mutlu eden şey ise 6yıl önce harekete geçirdiğimiz gönüllülerin bu olayda ne denli önemli görev üstlendiğini görmek oldu. Gönüllülerimiz daha önce olduğu gibi COVİD-19 virüsünün yayılmasını engellemek adına harekete geçti. Gönüllü kadınlarımız bu virüs salgını dolayısıyla evlerinde hiçbir karşılık beklemeden maske üretiyorlar. Hastanelerimizde dezenfekten işlemini gerçekleştiriyor ve maske ihtiyacını gideriyoruz” diye konuştu.

Gönüllü hareketinin çıkış noktası hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, “Bizler göreve geldiğimizde ülkemizde sosyal devlet olgusunun yeterince sağlıklı işlemediğini gördüğümüzden bu açığı kapatmak istedik. Aynı zamanda siyasi anlayışın üstünde bir şeyler yapmak isteyen vatandaşlarımıza böyle bir yol açtık. Bunun gibi olağanüstü günlerde bu Gönüllü Evlerimizde çalışan kadınlarımızın kendiliğinden harekete geçerek üretim yapması oldukça anlamlı. Geçmişte de birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra belediyemizin çalışmaları içerisinde yer aldılar. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere üretimleriyle eğitim desteği sağladılar. Ama bu günlerde topluma bir mesaj verme anlamında bu üretim takdire şayandır. Bu gönüllü kadınlarımızın Türkiye’ye örnek olmasını diliyor, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERİ, COVİD-19, NEŞET TARHAN, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA