14 Ekim 2025 Salı

14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!    13:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN HASTA NAKIL AMBULANSı HIZMETI   13:43   MASTERCHEF AKıN’DAN SıNAVA HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE DÖNER SÜRPRIZI   13:41   ‘ULUSLARARASı TARSUS YARı MARATONU’ HEYECANı MERSIN’I SARDı   09:31   BAŞKAN SEÇER’DEN ÖĞRENCILERE MÜJDE: ÖĞRENIM DESTEĞI %40 ARTıRıLDı, SON GÜN 24 EKIM!   10:55   MERSIN’DE CEVIZ ÜRETICISINE TEKNOLOJIK DESTEK! 1 SAATTE 1 TON CEVIZ SOYULUYOR   18:30   AKDENIZ’DE TEMIZLIKTE VITES YÜKSELDI: HAFTA SONU MESAISIYLE 8 KAMYON ATıK BERTARAF EDILDI   10:03   KıZ ÇOCUKLARı İÇIN BIR GÜN DEĞIL, BIR GELECEK: MERSIN’DE COŞKULU KUTLAMA!   01:13   SANAT SOKAKTA HAYAT BULDU: YENIŞEHIR’DE FESTIVAL COŞKUSU   19:15   BAŞKAN SEÇER KURDALI PAZARıNDA: “YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFı BURADA!”   17:53   KOOPERATIFLER İÇIN YENI BIR DÖNEM: MERSIN’DEN KADıN GÜCÜYLE KÜRESEL MESAJ   21:40   MECLIS KOLTUKLARıNDA BU KEZ GELECEĞIN LIDERLERI VARDı   20:35   ZEYTINLE DIRILEN TOPRAKLAR: SEÇER’DEN MUT’A CUMHURIYET VURGULU DESTEK   19:15   MERSIN DOB’DAN SEZONA NEFES KESEN AÇıLıŞ   
 
     
   

Kurtuluş Savaşında da olduğu gibi virüsle savaşta da üzerimize düşeni yapacağız


Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

 

Tarih : 30 Mart 2020 Pazartesi 07:26   Okunma : 2006

Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri; Saadet Yılmaz ve Neriman Yıldız yaşanan maske sıkıntısı nedeniyle harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin hammadde desteği sağladığı Yılmaz ve Yıldız, evlerinde maske dikimine başladı. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan maskeler önce özel bir hastaneye gönderilerek sterilizasyonu işleminden geçiyor. Daha sonra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak virüsün yayılmasının önüne geçmeye çalışıyorlar.

Mezitlili gönüllü kadınların ihtiyaç duyulan her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Saadet Yılmaz, “Arkadaşlar olarak ne yapabileceğimiz konusunu konuşurken yaşanan sıkıntıyı görerek maske üretmeye karar verdik. Nasıl, Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımız en ön safta destek verdiyse virüse karşı verdiğimiz savaşta da en önde olmalıyız.  Başkanımız Neşet Tarhan da bize destek vererek hem hammadde hem de dikim sonrası dezenfekten işlemini özel bir hastanede yapılmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Türk halkının yardımseverliği ve dayanışmasıyla bu sorunun da üstesinden kısa sürede geleceğine inandıklarını ifade eden Neriman Yıldız da, “Biz Mezitli Belediyesi Gönüllüleri olarak her olayda belediyemize destek verdiğimiz gibi böylesi özel durumlarda da elimizi taşın altına koyuyoruz. Son günlerde haberlerde izlediğimiz maske bulunamama krizi bizi derinden etkiledi ve destek olmak istedik. Bize her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

Virüsün yayılmasına karşı Mezitli Belediyesi’nin bir dizi önlem aldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bu çalışmalarının arasında bizi en çok mutlu eden şey ise 6yıl önce harekete geçirdiğimiz gönüllülerin bu olayda ne denli önemli görev üstlendiğini görmek oldu. Gönüllülerimiz daha önce olduğu gibi COVİD-19 virüsünün yayılmasını engellemek adına harekete geçti. Gönüllü kadınlarımız bu virüs salgını dolayısıyla evlerinde hiçbir karşılık beklemeden maske üretiyorlar. Hastanelerimizde dezenfekten işlemini gerçekleştiriyor ve maske ihtiyacını gideriyoruz” diye konuştu.

Gönüllü hareketinin çıkış noktası hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, “Bizler göreve geldiğimizde ülkemizde sosyal devlet olgusunun yeterince sağlıklı işlemediğini gördüğümüzden bu açığı kapatmak istedik. Aynı zamanda siyasi anlayışın üstünde bir şeyler yapmak isteyen vatandaşlarımıza böyle bir yol açtık. Bunun gibi olağanüstü günlerde bu Gönüllü Evlerimizde çalışan kadınlarımızın kendiliğinden harekete geçerek üretim yapması oldukça anlamlı. Geçmişte de birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra belediyemizin çalışmaları içerisinde yer aldılar. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere üretimleriyle eğitim desteği sağladılar. Ama bu günlerde topluma bir mesaj verme anlamında bu üretim takdire şayandır. Bu gönüllü kadınlarımızın Türkiye’ye örnek olmasını diliyor, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERİ, COVİD-19, NEŞET TARHAN, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA