5 Ocak 2026 Pazartesi

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

Ceren’in Gitar Hayalini Büyükşehir Gerçeğe Dönüştürdü


Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine ve her yaş grubundan yurttaşlara ulaşmaya devam ediyor.

 

Tarih : 12 Mayıs 2020 Salı 14:14   Okunma : 912

Koronavirüs (COVID-19) salgını süresince sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek toplumun tüm kesimlerine ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, her birinin farklı hikayesi olan ve yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle evden çıkamayan her yaş grubundan yurttaşın kapısını çalmaya devam ediyor. Büyükşehir, farklı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören 13 yaşındaki Ceren’e sürpriz doğum günü partisi gerçekleştirdi. Ceren’in en büyük hayali olan bir gitara sahip olma isteğini ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yerine getirdi.

CEREN’İN GİTAR HAYALİ GERÇEK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayatına dokunduğu kişilerden biri de Tarsus’ta yaşayan 13 yaşındaki Ceren Başgut oldu. Tarsus’ta Şehit Kerim Mahallesi’nde, eski yapı taş binada annesi ve ablası ile mütevazi bir yaşam süren orta son sınıf öğrencisi Ceren’in, tip 1 diyabet ve kalp kapakçıklarında rahatsızlıkları bulunuyor.

Gülen yüzüyle çevresine ışık saçan Ceren’in en büyük hayali ise gitar sahibi olmaktı. Geçtiğimiz günlerde Ceren’in isteğini öğrenen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, doğum gününün de yaklaşmasıyla hazırlıklara başladı. Büyükşehir ekipleri hazırladıkları doğum günü pastası ile birlikte Ceren’in annesi Dürdane Ösme ve ablası Senem Yaren Başgut’la birlikte yaşadıkları evin kapısını çaldı.

Mumları yanan doğum günü pastasını gören Ceren, büyük heyecan yaşadı. Mumları söndürdükten sonra ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisine gönderdiği gitar ve diğer hediyeler takdim edildi. Giysi ve kitap armağanlarını sevinçle alan Ceren, hayallerini süsleyen gitarın da kendisine hediye edilmesi sırasında bu kez sevincini gülücükler saçarak gösterdi.

ANNE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Kızı Ceren’in küçük yaşlarda yakalandığı hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğünü ve özellikle Koronavirüs sürecinde onu koruma adına daha hassas davrandıklarını kaydeden anne Dürdane Ösme, “Sürpriz doğum günü oldukça moral oldu. Özellikle hediyeler verilmesi kızımı daha da mutlu etti. Onun yaşadığı bu mutluluk, dünyalara değer. Başkan Vahap Seçer’e ve tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

İLKOKULDAN BU YANA EN BÜYÜK HAYALİYDİ

İlkokul 3. sınıftan bu yana bir gitara sahip olmak istediğini ifade eden Ceren Başgut ise, “Gitar çalmak istiyordum. İlkokul 3. sınıftan bu yana en önemli hayalim buydu. Şimdi hayalim gerçekleştiği için çok çok mutluyum. Teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA