30 Mayıs 2024 Perşembe

16:52   TBMM`DEN İSRAIL`IN REFAH KATLIAMLARıNA KARŞı ORTAK BILDIRI   16:24   ÖĞRETMENLER MEB BAKANı YUSUF TEKIN`E YANıT VERDI   16:15   AYSU BANKOĞLU`NDAN, 9`UNCU YARGı PAKETI`NE ELEŞTIRI   15:52   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı BILGIN: ”SGK`NıN ILAN YAYıMLAMA RAYIÇ BEDELINI BEŞ KAT YÜKSELTMESI YEREL MEDYA IÇIN CIDDI TEHDITTIR”   15:21   İLHAN UZGEL-HAKAN FIDAN GÖRÜŞMESI GERÇEKLEŞTI   13:57   ÖZEL SEKTÖR ÇALıŞANı ÖĞRETMENLER MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI BAŞLATTı   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "TÜZÜK DEĞIŞTIĞINDE KADıN KOLLARıNıN GÜÇLENDIRILMESINI İSTIYORUZ"   13:24   AYLIN NAZLıAKA, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN YENIDEN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   12:21   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ: "SOKAK HAYVANLARıYLA İLGILI TASLAK MECLIS`E ULAŞTı"   10:31   AVUKATLAR ``CMK TARIFESINE`` TEPKILI   10:01   SOKAK HAYVANLARıNıN UYUTULMASı HAZıRLıĞıNA HAYVANSEVERLER TEPKILI   09:49   “MERSIN ATıK SU YÖNETIMI VE EKOLOJIK DENGE PROJESI” GÜÇLENIYOR   01:51   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN KARARıYLA MEB, TÜRKIYE MAARIF VAKFı`NA 2024 YıLıNDA 5 MILYAR 702 MILYON TL`YE KADAR KAYNAK AKTARABILECEK   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZıSı: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYıN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   İSIAS OTELI DAVASıNDA 4 KIŞI HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARı OLUMLU KARŞıLıYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖĞRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAĞı ŞENLIĞI ENGELLEME ÇABASı CHP HEYETINE TAKıLDı   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IŞ CINAYETLER ARAŞTıRıLSıN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARıYLA REDDEDILDI   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: “ULAŞTıRMA BAKANı, BIR AYıBıNı AÇıKLAMAK IÇIN ÇOK DAHA BÜYÜK BIR AYıP YAPTıĞıNı ITIRAF ETTI”   18:11   KıLıÇDAROĞLU DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI: “DEMIRTAŞ DıŞARıDA OLSAYDı TERÖR OLAYLARı BITERDI”  
 
     
   

Koronavirüs İçin Aşı Çalışmaları Sürüyor: 8 Kişi Üzerinde Denendi, Olumlu Sonuç Verdi


Koronovirüs salgınının önüne geçebilmek için aşı çalışmaları sürüyor. ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı üzerinde çalıştıkları aşının, ilk klinik deneylerde "olumlu" sonuç verdiğini açıkladı.

 

Tarih : 19 Mayıs 2020 Salı 16:46   Okunma : 4468

Euronews'in haberine göre, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile yakından çalışan Massachusetts merkezli Moderna, Covid-19 aşısı konusunda umut vadeden bir açıklama yaptı.

Üzerinde çalışılan aşının 1. faz klinik deney aşamasının geçildiği belirtilen açıklamada, bu deneylerde aşının insan vücudunda, Covid-19'u geçiren kişilerin vücudundakine benzer bağışıklık üretmeyi başardığı ifade edildi.

Aşı verilen kişilerin vücudunda, Covid-19'u atlatan kişilerin seviyesinde ya da daha üst seviyede antikor gözlendiği aktarıldı.

Aşının ciddi bir yan etkisinin de tespit edilmediği vurgulanan açıklamada, sadece 1 katılımcının vücudunda kızarıklık olduğu bunun da kısa sürede geçtiğine işaret edildi.

Açıklamada, aşı çalışmasının 2. fazının yakın zamanda başlatılacağı, temmuzda da 3. aşamanın başlamasının öngörüldüğü kaydedildi

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA