29 Aralık 2025 Pazartesi

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

Gültak, Çocuk Kütüphanesi Ve Oyun Alanını Hizmete Açtı


Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kent Konseyi ortaklığında hazırlanan proje sayesinde, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün de hizmet verdiği Tarihi Mersin Evi’ne kazandırılan çocuk kütüphanesi ve oyun odası hizmete açıldı.

 

Tarih : 22 Mayıs 2020 Cuma 12:45   Okunma : 1279

Akdeniz Belediyesi ile Kent Konseyi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje sonucunda oluşturulan ve 0-6 yaş arasındaki çocukların için hazırlanmış kitaplar ile oyun odasından oluşan kütüphanenin açılışı; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim tarafından gerçekleşti.

Çocuklar, uzman gözetimi altında öğretici ve keyifli vakit geçirebilecek

Çocuklarıyla birlikte merkeze gelen kadınlar; kütüphane bünyesinde yer alan oyun odasına çocuklarını emanet edebilecek, hem de danışmanlık hizmet alabilecek. Oyun odasında çocuk gelişim uzmanı gözetimi altında olacak çocuklar, hem keyifli hem de öğretici vakit geçirebilecek. Oyunun iyileştirici gücü kullanılarak, çocukların psikolojilerine yönelik çalışmalar da yapılacak.

Çocuklar; kütüphanede de hem farklı kitaplarla tanışacak hem de küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün hizmet verdiği tarihi binada, hem merkeze danışmak için gelen kadınlar, gençler ve çocukların rahatlıkla kullanabilecekleri, mini kafe tarzında bir bahçe de düzenlendi. Vatandaşlarla farklı aktivitelerin yapılabileceği bahçede, çeşitli oyun, eğlence ve aktiviteler de yapılabilecek.

“Danışmanlık, eğitim ve eğlence bir arada olacak”

Kütüphaneyi ve oyun alanını gezen Başkan Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; “Ailelerimizin, kadınların ve çocukların rahatlıkla gelip kullanabileceği, danışmanlık, eğitim ve hizmet alabilecekleri, kendilerini konforlu ve rahat bir ortamda hissedebilecekleri bir alan yaratmış olduk. Kent Konseyi Başkanımız Sayın Mustafa Erim’e, Başkan Yardımcımız Sabahattin Yeşiloğlu’na, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürümüz Ali Turna’ya, bürokratlarımıza, mimar ve psikolog arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya gerçekten güzel bir ürün çıkarmışlar. Kütüphanemiz, çocuk oyun alanı ve bahçemiz; Akdeniz’e, ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ise konuşmasında; “Akdeniz Belediyemize; özellikle kadınlar, gençler ve çocuklarla ilgili hizmetleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız çocuk kütüphanesinde; hem okuma hem zihinsel gelişim, hem de oyun-terapi ile ilgili bir alan oluşturduk. Tabi kütüphane ve çocuk oyun alanının, eski bir Mersin Evi’nde olması da çocukların tarih bilincini geliştirecek ve kentlilik bilincinin oluşmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA