29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Büyükşehir, Günlük 9 Bin Kişiye Sıcak Yemek Ulaştırıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü yurttaşlara günlük olarak yemek hizmeti sunuyor.

 

Tarih : 30 Mayıs 2020 Cumartesi 10:45   Okunma : 1571

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde gelen talepler doğrultusunda sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü yurttaşların sıcak yemek ihtiyaçlarını büyük bir hızla karşılamaya devam ediyor. Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemeklere usta aşçılar hem kaliteli malzemeleri hem de sevgilerini katıyor. Aşhane’de bazen hep bir ağızdan şarkılar ve türküler söyleniyor bazen de yemek pişen kazanlarla ustalar ritim tutuyor. Şu anda günlük 9 bine yakın yurttaşın evine ücretsiz ve sıcacık yemek hizmeti sunan Büyükşehir, aradan geçen 71 günlük süreçte yurttaşlara 400 bin yemek paketi ulaştırdı. 

USTA AŞÇILAR AŞLARA AŞKLARINI KATIYOR

Sabah saatlerinde evlerinden çıkan usta aşçılar, Aşhane’nin mutfağında buluşuyor. Önlüğünü giyen aşçılar, güne sıcacık şarkılarla başlıyor. Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için sürdürdüğü Evde Yemek Hizmeti, “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” sloganıyla evlere ulaşıyor. İşin mutfağındakiler ise işlerine aşkla sarılıyor. Ustalar bazen bir kazanın etrafında buluşarak şarkılara eşlik ediyor bazen de karıştırdıkları kazanlarla şarkılara ritim tutuyor.

İLK GÜN 150 PAKETLE BAŞLAYAN HİZMET 71 GÜNDE 400 BİNE ULAŞTI

65 yaş ve üstü yurttaşlar, sokağa çıkma yasağının başladığı 22 Mart’tan itibaren Büyükşehir’e ulaşarak, yemek taleplerini iletti. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaş almış vatandaşların yemek ihtiyaçlarını hızla karşılamaya başladı. “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir’in kent merkezindeki Aşhanesi’nde günlük olarak pişen yemekler öğle saatlerinde araçlara yüklenerek, 65 yaş üstü yurttaşların evlerine sıcak ve ücretsiz olarak götürüldü.

Büyükşehir, süreç içerisinde bünyesine Tarsus’ta da bir Aşhane kattı. Büyükşehir ekipleri, şu anda 9 bine yakın yurttaşın evine yemek hizmeti veriyor. Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlara ilk gün 150 paketle başlayan yemek hizmeti, aradan geçen 71 günlük süreçte 400 bine ulaştı.

“ŞU AN İTİBARİYLE 400 BİN SAYISINA ULAŞMIŞ BULUNUYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, gelen başvurular doğrultusunda şu anda günlük 9 bine yakın yurttaşa ulaştıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının geldiği 22 Mart’tan itibaren, başvurulara istinaden vatandaşlarımızın evlerine yemek götürmeye başladık. İlk günkü çalışmamız 150-200 kişi civarındayken şu anda günlük ortalama 9 bine yakın yemeği 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine servis ediyoruz. Şu an itibariyle 400 bin sayısına ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

“BU SÜREÇ İÇERİSİNDE VATANDAŞLARIMIZDAN ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALDIK”

Aradan geçen 71 günlük süreçte 65 yaş üstü yurttaşların önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Gökayaz, “Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Yasak olduğu için 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarıya çıkamadı. Ondan dolayı beslenmeyle ilgili bir problem ortaya çıktı. Bu açığı kapatmak için böyle bir çalışma yapmayı uygun bulduk. Tabi bu çalışmanın vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları ve herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmamaları açısından da olumlu bir etki yarattığını düşünüyoruz” diye konuştu.

“BU KAPIDAN GİRDİĞİMİZDE ENERJİMİZİ YÜKSEK TUTUYORUZ”

Büyükşehir’in merkez Aşhanesi’nin baş aşçısı Durdu Gürbüz, bazen bir şarkıya başlayarak ekibin motivasyonunu artırdığını söyledi. Yüksek bir enerjiyle güne başladıklarını belirten Gürbüz, “İşimizi severek yapıyoruz. Severek yapmazsak olmaz zaten. Ekibimi çok güzel motive ettiğimi düşünüyorum. Koordineli, güzel bir şekilde çalışıyorlar. Burada yeri geliyor şarkılarla, türkülerle motive oluyoruz. Güzel bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Biz bu süreçte vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık. Ellerinden tutmaya çalıştık. Evdekiler de bu süreçte bize çok yardımcı oluyor. Biz bir ekibiz. Bu kapıdan girdiğimizde enerjimizi yüksek tutuyoruz. Tabii bu ekip ruhunu oluşturmak hiç kolay değil. O yüzden enerji yüksek olsun diye baş aşçı olarak bazen bir şarkıya, türküye girerek ‘Arkadaşlar hadi!’ diyorum. Burası enerjisi yüksek bir yer” ifadelerine yer verdi.

“PERSONEL ÇOK İYİ EĞİTİLMİŞ, ÇOK SAYGILI. YEMEKLER DE ÇOK GÜZEL”

Mezitli İlçesi Yeni Mahalle’de yaşayan 71 yaşındaki emekli astsubay Faik Gök, Büyükşehir’in 65 yaş üstü yurttaşlar için gösterdiği ilgi ve sunduğu hizmetten memnun olduğunu dile getirdi. Gök, “Ben ‘Sadece yemek istiyorum, başka bir şey istemiyorum’ dedim. ‘Başka bir ihtiyacınız var mı?’ diye sordular, ‘Hayır’ dedim. Sağ olsunlar, sokağa çıkma yasağı başladıktan sonra devamlı geldiler. Personel çok iyi eğitilmiş, çok saygılı. Yemekler de çok güzel, aşçılara teşekkür ederim. Başta Başkanımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ederim” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA