17 Ocak 2026 Cumartesi

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

İşte TFF’nin açıkladığı talimatlar doğrultusundaki yeni futbol düzeni


Sosyal hayatın normalleşme süreci ‘Yeni normal’ adı altında başladı, futbolseverler de gözünü Süper Lig’deki ilk düdüğe çevirdi. Peki futbol sahaya nasıl dönecek. İşte TFF’nin açıkladığı talimatlar doğrultusundaki yeni futbol düzeni

 

Tarih : 1 Haziran 2020 Pazartesi 04:08   Okunma : 2676

Türkiye Futbol Federasyonu, önceki gün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının ardından Süper Lig’in başlama tarihi olarak işaret ettiği 12 Haziran’ı kesinleştirmişti. TFF, müsabakaların nasıl oynanacağına dair düzenlenen yeni talimatı ise dün resmi sitesinden futbol kamuoyuyla paylaştı. Böylece pandemi sürecinde alınması gereken önlemleri kapsayan yeni futbol ortamının da detayları netleşmiş oldu. İşte Süper Lig’in son 8 haftasında bizi bekleyen yenilikler ve virüsten korunma tedbirleri...

Maçlar kesin seyircisiz

TFF’nin açıkladığı talimatın ilk maddesi tribünlerle alakalıydı. Beklendiği gibi Federasyon maçların seyircisiz oynanacağını duyurdu. Buna göre karşılaşmalarda statta yer alabilecek kişi sayısı da belirlendi. Ev sahibi kulübe futbolcular ve tüm görevliler dahil olmak üzere 95 kişilik akreditasyon hakkı tanınırken misafir kulüp için 48 kişi statta olabilecek. Medya mensupları ve TFF yöneticilerinin de dahil olduğu liste 296 kişiyi aşmayacak.

1- İLK KURAL HİJYEN

TFF’nin bu süreçle ilgili önceliği hijyen... Stadyum içerisinde yer alan tüm alanların detaylı temizliğinden kulüpler sorumlu olacak. Yedek kulübelerine ve saha kenarına 20’şer metre ara ile el antiseptiği konulması zorunlu olacak. Özellikle tuvaletler, soyunma odaları, basın odaları ve sporcuların bulunduğu alanlarda üst düzey hijyen sağlanacak.

2- SADECE 6 TOP TOPLAYICI

Müsabakalarda top toplayıcı sayısı da sınırlandı. Buna göre taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapacak. Top toplayıcıların yaşları 20 ile 30 arasında olacak. Yani eskisi gibi altyapı oyuncuları top toplayıcılık yapmayacak. Ayrıca top toplayıcılar eldiven ve maske takacak. Topları onlar dezenfekte edecek.

3- SEREMONİ DEĞİŞTİ

Futbolda maç öncesi seremoni ritüeli değişti. Oyuncular sahaya çıktıktan sonra protokol tribünü selamlanacak; tokalaşma yapılmayarak para atışına geçilecek. Takımların ayrı ayrı ve birlikte takım fotoğrafı çekilmeyecek.

4- KULÜBEDE SOSYAL MESAFE

Yedek kulübelerinde kişilerin aralarında 2’şer koltuk boş bırakılarak oturulması zorunlu hale geldi. Yedek kulübesinde bulunma hakkı olan diğer kişiler aralarında en az 1 (bir) metre mesafe bırakılarak, yedek kulübesi ile aynı hizada olacak şekilde oturacak.

5- GİRİŞ ÇIKIŞLAR AYRILDI

Müsabaka öncesi, devre arası ve müsabaka sonunda ev sahibi takım, misafir takım ve hakemler ayrı ayrı zaman diliminde sahaya çıkacak ve sahadan ayrılacak. Sahaya giriş ve çıkışlar 4. hakemin kontrolünde yapılacak.

6- MAÇTAN 2 GÜN ÖNCE TEST ŞART

Kulüpler tüm futbolcularına, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalışacak tüm görevlilerine, her müsabakadan 2 gün önce Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Kovid-19 PCR testi ve Antikor testi yaptıracak. Bu kurala stadyuma girecek olan herkes uymak zorunda olacak.

7- OYUNDAN ÇIKANA MASKE

Stadyuma girişlerde maske takılması zorunlu. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamayacak. Müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda olan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları gerekiyor. Oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorunda.

8- MAÇ ESNASINDA 3 DEĞİŞİKLİK

Maçlarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilecek. Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (Oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapma hakkına sahip.

9- BASIN TOPLANTISINDA MUHABİR OLMAYACAK

Basın mensuplarının basın tribününde TSYD görevlisi tarafından oturma düzeni sağlanacak. Kişiler arasında 3 koltuk boşluk, arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boşluk olmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturulacak. Basın toplantıları sadece Türkiye genelinde temsilcilik ve bürosu bulunan ulusal ajans muhabirleri ve yayıncı kuruluş kameramanının katılımı ile yapılacak. Maça akredite olmuş muhabirlerin soruları TSYD görevlisi aracılığı ile ilgili takım medya sorumlusuna iletilecek. Maç önü karma alan uygulaması ve röportajlar da kalktı.

10- TOPLARA DEZENFEKTE

Maçlarda en az 15 top kullanılacak. Toplar maç gününde ev sahibi kulüp görevlileri tarafından dezenfekte edilecek, kapalı bir alanda muhafaza edilerek 4. hakeme teslim edilecek. Ayrıca artık saha komiseri görevlendirilmeyecek.

11- ATEŞİ YÜKSEK OLAN DIŞARI

TFF Sağlık Kurulu tarafından her müsabakaya TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörü olarak bir doktor atanacak. Futbolcular, teknik adamlar ile yedek kulübesinde bulunacak kişilerin stadyuma girişlerinde, her iki kulübün takım doktorlarının ve TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörünün nezaretinde kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 37.8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak. Bu kural stadyuma giren herkes için geçerli olacak.

12- ÇOCUKLAR ARTIK YOK

Karşılaşmalarda seremoni öncesi refakatçi çocuk, maskot ve benzeri uygulamalar ile müsabaka öncesi orta yuvarlağa kulüp sponsor ve lig isim logolarının konulması etkinliği yapılmayacak. Kulüpler sahaya pankartlarla çıkamayacak. TFF’nin izin verdiği pankartlar tribüne asılacak.

13- HAKEME YAKLAŞMAK YASAK

Saha içinde de sosyal mesafeye dikkat edilecek. Görevliler, stadyumlardaki tüm alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak görev yapmak zorunda. Hakemlerle diyalog kurmak isteyen teknik heyet ile futbolcular, maç süresince hakemlerle aralarındaki sosyal mesafeye dikkat edecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA