9 Ocak 2026 Cuma

16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”  
 
     
   

Tarihi Mersin Evleri Geleceğe Taşınacak


Akdeniz Belediyesi, Tarihi Mersin Evleri’nin; kente, yaşama ve geleceğe yeniden kazandırılması amacıyla, kent dinamikleriyle birlikte projeler hazırlıyor.

 

Tarih : 2 Haziran 2020 Salı 12:43   Okunma : 2370

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin kent merkezinde yer alan Tarihi Mersin Evleri’nde inceleme yaptı.

Geçen hafta MTSO’da gerçekleşen toplantıda, tarihi kent merkezinin korunması ve tarihi evlerin korunarak ve restore edilerek geleceğe taşınması konusunda güç birliği yapma kararı alan başkanlar, bu kez de alanda bir takım incelemelerde bulundular.

Başkanlar; Akdeniz ilçesi sınırları içinde bulunan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi Mersin evlerinden bazılarını yerinde incelediler. İncelemenin ardından kısa bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Amacımız, kent kimliğinin önemli bir parçası olan bu yapıları kurtarmak ve kentin hafızasını korumaktır. Bunun için MTSO’nın değerli başkanları başta olmak üzere, Mersin’deki tüm kurum ve kuruluşlardan destek ve katkı bekliyoruz” diye konuştu.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Bu alanda yeni meydanlar oluşturmak ve Mersin’in tarihi dokusunu korumak konusunda MTSO olarak, Meclis Başkanımız Hamit İzol ile birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi. Tarihi Kent Merkezi’nin korunması çalışmaları konusunda, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim’den bilgi alan Gültak, Kızıltan ve İzol, “Bu konuda oluşturacağımız güç birliğine şehrin tüm kesimlerinin katılımını sağlayacağız” dediler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA