27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Başkan Mustafa Turgut, “Park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam ediyoruz”


Silifke Belediyesi, yaz aylarında yoğun bir şekilde kullanılan parkları ve çocuk oyun alanlarını bakıma aldı.

 

Tarih : 3 Haziran 2017 Cumartesi 18:02   Okunma : 1041

Silifke Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte çalışmalarına ağırlık verdi. Ekipler, park bakımlarının yanı sıra kent merkezi ve mahallelerde bulunan sosyal yaşam alanlarını da boya, ağaç budama, çiçek dikimi ve temizlik çalışmalarıyla güzelleştiriyor.

İlçeye yeni parklar ve sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam eden Silifke Belediyesi, mevcutta kullanılan oyun alanlarının da bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Parklardaki çimlerin, fidan ve süs bitkilerinin kurumaması için otomatik sulama sistemi kurduklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Yıllardır parklarda yaşanan susuzluk sorununu şehir merkezimizde çözmüş durumdayız. Bu yaz sezonuna en iyi şekilde hazırlandık. Ekiplerimiz düzenli bir şekilde kontrollerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bugüne kadar mahallelerimizde hâlihazırda var olan 79 parkımızı yeniden düzenledik.  Birçoğunda oyun grupları eskimiş, paslanmış ve tehlike saçmaktaydı. Bunları yeni oyun grupları ile değiştirdik ve değiştirmeye devam ediyoruz.

Kentimizde bulunan oturma banklarına ve kameriyelere bakım yaptık, kullanılamaz olanları yeni modern banklarımızla değiştirdik. Vatandaşlarımızın talebi üzerine 25 adet parkımıza 60 yeni spor kondisyon aleti montajı yaptık. Hâlihazırdaki parklarımızın bakımı dışında kırsal mahallelerimizde hiç parkı olmayan mahallelerimize öncelik vererek 33 adet yeni park alanı düzenledik.  Tüm parklarımızda kullanılmak üzere belediyemiz serasında yazlık ve kışlık 170.000 adet mevsimlik çiçek tohumu ekilip yetiştiriliyor. 25.000 adet kalıcı türde ağaç ve çalı türü bitki yetiştirilmiş olup, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirebiliyoruz. Parklarımıza 100.000 adet mevsimlik, 7500 adet ağaç türü olmak üzere 107.500 adet dikim yapılmıştır.

Silifke Belediyesi olarak kentimizi daha yeşil, daha bakımlı, daha nefes alınır bir Akdeniz kenti yapmak için mahallelerimizde ne kadar yeşil alan varsa projeler yaparak, park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  başkan mustafa turgut, silifke belediyesi, başkan bünyamin uçar, büyükşehir belediyesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA