26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

Büyükşehir, Yks Öncesi Öğrencilere Tavsiyelerde Bulundu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin öğretmenleri,hafta sonu yapılacak YKS’yegirecek öğrencilere yönelik motivasyon söyleşisi gerçekleştirdi. Öğrencilerden sınav kaygılarını yenmelerini isteyen öğretmenler, hem sınav anında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, hem de ailelere tavsiyelerde bulundu.

 

Tarih : 26 Haziran 2020 Cuma 07:50   Okunma : 8481

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27-28 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere yönelik kaygıyı önleyici motivasyon söyleşisi gerçekleştirdi. Rehber öğretmenler, salgın süreci boyunca evde kalarak ders çalışan öğrencilerin sınav öncesi artan kaygılarını yenmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Sınav kaygısının üstesinden nasıl gelineceği konusunda öğrencilere önerilerde bulunan öğretmenler, dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizerken, ailelere de tavsiyelerde bulundu.

“Bazı gençler sınavdan çok sonuca odaklanıyor”

Söyleşi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Aydıncık Şubesi rehber öğretmeni Mehlike Çalışkan Uzun ile Merkez Şube Öğretmeni Özlem Özkan tarafından gerçekleştirildi.

Sınav tarihi yaklaştıkça öğrencilerde artan kaygının aslında var olmayan olumsuz düşünceler yarattığını söyleyen Mehlike Çalışkan Yıldırım,“Bazı gençler, sınavdan çok sonuca odaklanıyor,durumu felaketleştirebiliyor. Felaket senaryoları maalesef kaygıyı yükseltiyor” dedi. 

Özkan: “Öğrencilerin felaket senaryolarından çıkmaları gerekiyor”

Özlem Özkan ise öğrencilerin kaygıyı artırıcı, gerçekçi olmayan düşüncelerini işlevsel düşünceler ile değiştirmeleri halinde başarıyı yakalayacaklarını belirterek,pandemi sürecinde çok fazla belirsizlik yaşandığınıifade etti. Özkan,“Öğrencilerin felaket senaryolarından çıkmaları gerekiyor. Süreç bize bazı handikaplar getirdi ama bu süreç herkes için geçerli. Öğrenciler bunu kişiselleştirmemeli” diye konuştu.

Öğrencilerin kaygı seviyesinde ailenin rolü

Sınav öncesi çocukların özellikle ailelerine karşı sorumluluk hissettiklerini söyleyen Özlem Özkan, “Aile bu noktada çok önemli çünkü öğrenci aileye karşı yüksek bir sorumluluk hissediyor. Ailesine karşı kendini borçlu hissediyor. Bu noktada ailenin sınava karşı tutumu, sınava yüklediği anlam ve bunu çocuğuna yansıtışına bakmak gerekiyor. Aileler bu gibi durumlarda çocuklarından çok fazla beklenti içine girmemeli. Aile öğrencisini iyi tanımalı. Aile çocuğuna her zaman güven duyduğunu hissettirmeli, olumlu geri bildirimler vermeli” ifadelerine yer verdi.

Sınav anında öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Sınav öncesi öğrencinin beslenmeden uyku düzenine kadar aynı rutini uygulaması gerektiğinin önemine değinen Özlem Özkan, şu ifadelere yer verdi:

“Öğrenciler, sınava başladıklarında denemelerde hangi sırayla ilerliyorlarsa yine aynı sırada ilerlemeli. Farklı bir metot kullanmaları süre açısından onlara dezavantaj yaratabilir. Sorularla inatlaşmasınlar. Takıldıkları soruları daire içine alıp kalan zamanda o soruya tekrar bir şans verebilirler. Sınavda zor sorular olacaktır ve üst üste gelebilir. Bu öğrencilerin motivasyonunu bozmasın. Öğrenciler, kitapçığa göz gezdirirken, soruları görmüş oluyor. Aralarından çerez soruları seçip, onları çözüp, motivasyonlarını yükseltebilirler.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA