13 Mayıs 2026 Çarşamba

15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”   15:13   SOMA FACIASı 12. YıLıNDA: EVLATLARıMıZı DEĞIL, ADALETI DE KAYBETTIK  
 
     
   

Rakım 2500’te Yörüklere Hizmet


Torosların zirvesinde, Musabozuldu yaylasında yer alan yürüklerin yolları, Erdemli Belediyesi tarafından yapılıyor. Yaklaşık 100 bin küçükbaş hayvanın yetiştirildiği bölgede,Yörüklerin yüzleri gülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2200 rakımda bulunan Yörükleri ziyaret etti.

 

Tarih : 26 Haziran 2020 Cuma 12:07   Okunma : 3598

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yıl boyu 2200 rakımda zorlu şartlar altında üretim yapabilmek için çalışan Musabozuldu Yörüklerini ziyaret ederek, mahallede yapılan çalışmalarıyerinde takip etti.

Ekipler Torosların Zirvesinde

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Torosların zirvesinde, yörüklerin yollarını düzeltmek için fedakârlık içinde bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Tollu, Yörüklerin üretimi için ne yapılsa az olacağını vurguladı. Başkan Tollu, “Şu anda 2200 rakımdayız. Hani diyoruz ya, ‘Erdemli Belediyesi, 0 rakımdan 2500 rakıma kadar insanımızın yaşadığı her yere hizmet götürüyor’ işte, Erdemli Belediyesi 2200 rakımda çalışıyor. Ben çalışma arkadaşlarımıza hassaten çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız Erdemli’ye gelmeden, burada değerli muhtarlarımız nezdinde saatin 6’sında çalışmaya başlıyor ve gün batana kadar bu çalışmayı sürdürüyor. Özellikle hayvancılık yapan insanlarımızın burada çok ciddi bir üretimi söz konusu. İnsanlarımız burada, binlerce hayvan yetiştiriyor. Hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar hem de hayvan ihracatına katkıda bulunuyorlar. İşte bu bozkırlarda insanlarımız, 8-10 ay boyunca yem parası ödemeden, herhangi bir masraf yapmadan hayvancılık yapıyor. Yörüklerimiz hem sahilde üretiyor hem de dağın başında, 2500-2200 rakımda, ciddi bir üretim gerçekleştiriyor. Onun için Yörükleri, ne kadar takdir etsek ne kadar yad etsek az, ne yaparsak yapalım onların hakkını ödememiz gerçekten mümkün değil” diye konuştu.

Muhtarlardan Başkan Tollu’ya Teşekkür

Hayvancılıkla ilgili her türlü faaliyeti yürüttükleri ifade eden Kösereli Mahalle Muhtarı Kemal Çevik, “ Erdemli Belediyemize,Yörüklerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim.Yaylamız Erdemli’ye, 80 km uzaklıkta olup, özellikle şu anda bulunduğumuz konum,Kösereli Yörüklerinin olduğu yerdir. Fakat Evdilek Mahellesi’nin içerisinde sekiz on tane köyümüzün Yörükleri yaşamaktadır. Bunlarda seksen doksan tane haneye tekâmül ediyor. Erdemli’de en fazla hayvan sayısı bulundurduğumuz bir coğrafyadayız.  Burada 70-80 bin civarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğimiz yapılmaktadır. Buralarda Erdemli Belediyemiz her yıl düzenli olarak hizmet yapmaktadır. Özellikle ulaşımda büyük imkan sağlamaktadır. Coğrafyamız özellikle 2500 rakamına kadar yükseliyor. Erdemli Belediye Başkanıma ben çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güzeloluk Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, “ Süt kazanlarının ya kapağı açılırdı,  ya dökülürdü. Şimdi başkanımız sayesinde yollar yapılıyor. Süt olsun, peynir olsun rahatlıkla varıyor. Bu konuda Mükerrem Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  ERDEMLİ BELEDİYESİ, BAŞKAN, MÜKERREM TOLLU, RAKIM 2500’DE YÖRÜKLERE HİZMET

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA