15 Temmuz 2025 Salı

21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK   20:07   ÖZGÜR ÇELIK: “MUĞLAK IFADELER ILE BELEDIYE BAŞKANı HAKKıNDA IŞLEM YAPıLAMAZ”   19:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: ÇOCUKLARıMıZ BILIMLE DEĞIL, PROTOKOLLE BÜYÜYOR   18:55    TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA ZAFER KUPASı HEYECANı    18:22   CHP’NIN ADıYAMAN HALK BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "VATANDAŞıN YÜZDE 25’I ERDOĞAN’A INANıYOR, YÜZDE 75’I ÖZGÜR ÖZEL’E INANıYOR"   17:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: "TUTDERE, ADıYAMAN’ıN KADERINI DEĞIŞTIRMEYE GELMIŞTI, BUNA TAHAMMÜL EDEMEDILER"   17:41   MESKİ GENEL MÜDÜRÜ İRFAN KORKMAZ: “VATANDAŞLARıMıZDAN BU SÜREÇTE DAHA DUYARLı OLMALARıNı RICA EDIYORUZ”   17:39   İMAMOĞLU’NDAN, ADıYAMAN’DAKI ’’HALK BULUŞMASı"NA MEKTUP: "YARGıYı SIYASI SOPA HALINE GETIRENLER, GÜNÜ GELDIĞINDE HALKıN VICDANıNDA MAHKUM OLUR"   17:37   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, EV HAPSINDE BULUNAN ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE’YI ZIYARET ETTI: "AYAĞıNDAN EVE KELEPÇELENMESI TAM BIR AKıL TUTULMASı"   16:11   VELİ-DER’DEN LGS AÇıKLAMASı: "SONUÇLAR, KAYGıLARıMıZıN NE KADAR HAKLı OLDUĞUNU GÖSTERDI"   09:05   YENI DOĞAN BEBEKLERIN İLK HEDIYESI BÜYÜKŞEHIR’DEN   22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"  
 
     
   

CHP’li Antmen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Kampanyasında Toplanan Paraları Sordu


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasında toplanan paraların akıbetini sordu.

 

Tarih : 10 Temmuz 2020 Cuma 19:09   Okunma : 1435

Antmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgını nedeniyle esnaf, işçi, sanayici, işletmeci, emekçi, gündelik iş yapanlar, çiftçiler ve turizm başta olmak üzere tüm vatandaşların maddi olarak büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Bütün çağdaş ülkelerin, pandemi dolayısıyla vatandaşlarına çok büyük parasal yardımlarda bulunduklarını dile getiren Antmen, bunun sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğunu söyledi.

Antmen, "Vatandaşından para isteyen ülkeler ise Türkiye, Irak, Lübnan, Sri Lanka, Güney Afrika ve Senegal oldu. Yan yana olduğumuz ülkelere bir bakmanızı rica ediyorum. Vatandaşımız koronavirüs ile karşı karşıya bırakıldı, yetmedi, yıllardır vergi veren halktan IBAN ile para istendi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart 2020'de yaptığı konuşmayla "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" adıyla yardım kampanyasını başlattığını anımsatan Alpmen, resmi web sitesine göre kampanyada 2 milyar 105 milyon para toplandığını aktardı.

Bu kampanyada toplanan paraların akıbetini öğrenmek için CİMER aracılığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a soru sorduğunu bildiren Antmen, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan, soru önergemize yazılı cevap vermek yerine CİMER üzerinden şaka gibi bir cevap gönderdi: 'Web sitemizde bu paraların akıbeti var.' Sen bir milletvekiline, milli iradenin temsilcisine, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunan milletvekiline böyle yanıt veremezsin. Atanmışın seçilmişe böyle saygısızlık yapması kabul edilemez. Web sitesinde de bu bilgilere rastlayamadık. Bende bu konuyla ilgili Meclis Araştırma önergesi verdim. Araştırma komisyonu kurularak bu paraların akıbeti belirlenmeli. Bu paranın vatandaşa, yoksullara, işçilere, gençlere, kadınlara, ihtiyaç sahiplerine harcandığından eminseniz çıkın kalem kalem, tek tek açıklayın. Korkunuz yoksa, bu paraya el sürülmediyse, çıkın açıklayın."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA