11 Ocak 2026 Pazar

17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”  
 
     
   

CHP Kadın Kolları 14. kurultayına gidiyor: Gündem İstanbul Sözleşmesi


CHP Kadın Kolları’nın pandemi dolayısıyla ertelenen 14. Olağan Kurultayı, 9 Ağustos’ta Bilkent Odeon’da yapılacak. İstanbul Sözleşmesi’nin ana gündem olacağı kurultayda, son dönemde artan kadın cinayetleri ve şiddete karşı bildiri hazırlanacak.

 

Tarih : 1 Ağustos 2020 Cumartesi 09:59   Okunma : 2653

Kurultayda öne çıkacak mesajların ne olacağı konusunda açıklamalar yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Köse, “İstanbul Sözleşmesi kadının hayatta kalma güvencesidir" dedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'ya konuşan Köse, şöyle devam etti:

Bir taraftan kadın bizim anamızdır, bacımızdır diye açıklama yapıyorlar ancak uygulamaya baktığınızda kadına yönelik şiddeti engelleyici yasaların uygulanmadığını hepimiz görüyoruz.

Kadın Kolları Kurultayı’nın teması ‘Eşitlik Gelecek’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi’ne Dokunma’ olacak.”

‘DOSTLARIMIZ’ SÖYLEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” söylemi doğrultusunda dostlar içerisinde kadın örgütlerinin de yer alacağını vurgulayan Köse, şunları ifade etti:

“Genel Başkanımızın kadının siyasette önünün açılmasını sağlayan mesajları oldu. Yüzde 50 kadın temsiliyeti için siyasi partilere çağrı yaptı. Biz de Siyasi Partiler Yasası’nda bir değişiklik yapılmasına yönelik bir hazırlık yaptık. Bunu ileriki günlerde TBMM’ye sunacağız. Kadının temsiliyetinin daha da artması için çalışacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  CHK, KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI, FATMA KÖSE, KADIN KOLLARI, 14.OLAĞAN KURULTAYI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA