29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Mersin’in Gülümseten Hizmet Araçları


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve değişim odaklı anlayışını vatandaşlara hizmet veren araçlara da yansıtıyor.Yol süpürme araçları“Kenti Mis”, vidanjörler “Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri”, sulama arazözü“Su gelir güldür güldür”, engelli hizmet aracı “Engel mi Mesafeler”, evlere yemek servisi aracı “Bizimkisi bir aş hikayesi”, ilaçlama aracı “Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?”, yol yapım destek aracı da “Gül döktüm yollarına” sloganlarıyla hizmet veriyor ve yüzleri gülümsetiyor.

 

Tarih : 12 Ağustos 2020 Çarşamba 07:57   Okunma : 1923

Her yönüyle yenilenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi ve değişim odaklı anlayışını vatandaşlara hizmet veren araçlara da yansıtıyor.Vatandaşların hizmetinde olan ve 7/24 çalışan yol süpürme aracı, sulama arazözü, engelli transfer aracı, evde bakım hizmeti aracı, eve yemek servisi aracı, vidanjör, yol bakım destek, ilaçlama aracı üzerinde bulunan esprili cümleler ile Mersinli vatandaşların yüzlerini gülümsetiyor.

Giydirmeler araçların hizmet verdiği alanlara uygun yapılıyor

Kentin her noktasında hizmet veren araçlarına esprili ve sevimli bir dille oluşturulan cümlelerin yer aldığı bir şekilde giydirmeyapan Büyükşehir Belediyesi, yüzlerde tebessüm oluşturan bir hizmetle daha gönülleri fethediyor.

Araçlar hizmet verdiği alana göre sınıflandırılarak, üzerine uygun cümlelerin olduğu giydirmeler yapıldı.Aracın niteliğine göre yazılan cümlelerin hepsinin hikayesibulunuyor.

‘Kenti Mis’, Mersin’i mis gibi yapıyor

Üzerinde “Kenti Mis” yazan yol süpürme aracı, Mersin’i Türkiye’nin en temiz kenti yapmak için her gün yollara düşüyor. Mesaisi günün erken saatlerinde başlayan Kenti Mis süpürme aracı kenti mis gibi yapıyor. Tüm gün kentin sokaklarını süpüren sevimli hizmet aracı gören vatandaşların yüzünde tebessüm oluşturuyor.

Vidanjörler için: ‘Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri’

Kanal ve kanalizasyon tıkanması için kullanılan vidanjörler için üzerinde “Ben çekerim dertleri, sen yaşa sevinçleri” cümlelerinin olduğu giydirmeler bulunuyor.

‘Bizimkisi bir aş hikayesi’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aşhane’de hazırladığı yemekleri, yaşlı, engelli olan ve yemek yapamayan vatandaşların evine kadar ulaştırıyor. Büyükşehir tarafından haftanın beş günü verilen bu hizmet, “Bizimkisi bir aş hikayesi” sloganıylagiydirileneve yemek servisi aracı ile Aşhane’ye gelip yemek alamayacak durumda olan vatandaşların ayağına kadar ulaştırılıyor.

Sulama arazözü: ‘Su gelir güldür güldür’

Sulama arazözü için yapılan giydirmenin de yine hikayesi var. Aracın giydirmesi çok sevilen bir halk türküsü olan “Su Gelir Güldür Güldür’ün sözlerinden esinlenerek yapıldı. Türküden esinlenerek yapılan giydirmeli sulama arazözüyolları ve yol kenarlarındaki yeşillikleri sulamak için her sabah yola koyuluyor.

‘Engel mi Mesafeler’ hizmet vermeye?

Engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak, güven içinde sokağa çıkmalarını ve ihtiyaçlarını rahatça temin etmelerini sağlamak amacıyla ulaşım hizmeti veren Engelli Transfer Aracı da yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden yola çıkılarak, “Engel mi mesafeler” cümlelerinin yer aldığı bir şekilde giydirildi.

Evde bakım hizmeti aracı ile ‘Mutlu ol yeter’

İlerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle sağlık hizmetleri, kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde sağlık ve bakım uygulamasını başlattığı Evde Sağlık ve Bakım Uygulamasının aracı olan evde bakım hizmeti aracı vatandaşların mutluluğu için çalışıyor. Yine çok sevilen bir şarkının sözlerinden esinlenerek yapılan ve alanına uygun bir şekilde giydirilen aracın üzerinde ise “Mutlu ol yeter” yazısı yer alıyor.

‘Gül döktüm yollarına’

Mersinli vatandaşların konforlu yollarda ulaşım yapması için hizmet veren yol yapım destek aracı için de yine alanına uygun bir şekilde giydirme yapıldı.“Gül döktüm yollarına” yazan yol yapım destek aracı, yolların standartlara uygun hale getirilmesi amacıyla çalışıyor.

‘Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?’

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında sinekle mücadele konusunda hizmet verdiği ilaçlama araçları da “Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?”sloganıyla giydirildi. İlaçlama araçları pandemi sürecindedezenfeksiyon işlemleri konusunda daen çok hizmet veren araçlardan biri oldu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİNİN GÜLÜMSETEN HİZMET ARAÇLARI, CHP, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA