29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Yeşilboğaz: Bizi Böldüğünüz Sürece Çoğalacağız


Mersin Barosunda stajını tamamlayan 11 stajyer avukat meslek yemini ederek, savunma mesleğinin yeni neferleri oldu. Hukuk sistemimizdeki aksaklıklara ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2020 Cuma 07:10   Okunma : 1803

Mersin Adliyesi Baro Odasında düzenlenen yemin törenine katılan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyeleri,  avukatlar ve aileler, Stajyer Avukatlar Nuray Okat, Şahin Yıldız, Doruk Özdemir, Dilan Ergüvan, Ecem Elmas, Sema Nur Deveci, Faruk Büyükarslan, Mustafa Şen, Caner Özçelik, Durmuş Kuşçu ve Sevgi Hande Gün’ün ruhsat heyecanını paylaştı.

Törende gündeme ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu BaşkanıBilgin Yeşilboğaz, ülkemizin en önemli iki sorununun ekonomi ve hukuk sistemi olduğunu vurgulayarak, “Hukuk sistemimizdeki garabeti en son, meslek örgütümüze yapılan saldırılarda canlı olarak gördük. Meslek örgütümüzün birlikteliği, güçlü olması, demokrasiye, özgürlüklere olan bağlılığı ve mücadeleci yapısı nedeniyle, ciddi anlamda mesleğimizi yok etmeye yönelik yapılan girişimler yürürlüğe girdi. Ancak ana muhalefet partisi süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Bizler de profesörlerden almış olduğumuz mütalaa ile birlikte Anayasa Mahkemesine sunum yaptık,  bu durumun ülkeye ve hukuk sistemimize ne kadar zarar vereceğini anlattık. Kendilerine şunu söyledik: Bizi böldüğünüz sürece daha çok çoğalacağız, daha çok hukuk mücadelesi vereceğiz. Bu mücadeleyi yemin edecek olan genç meslektaşlarımızın da bizimle birlikte sürdüreceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN TARTIŞILIYOR OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

Kadına yönelik şiddetin, ülkemizin hukuk sistemindeki sorunların en önemli göstergelerinden birisi olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bununla ilgili uluslararası anlamda bağlayıcılığı, yaptırımı kuvvetli olan ve gerçekten çözüm üretmeye büyük katkısı olan İstanbul Sözleşmesi’nin hala günümüzde tartışılıyor olması, hukuk örgütleri açısından kabul edilemez bir davranıştır. Mersin Barosu olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin yanında olduğumuzu, buna karşı yapılan tüm girişimlerin karşısında duracağımızı da bir kez daha deklare ediyorum” şeklinde konuştu.

Genç meslektaşlarımıza başarılar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Yeşilboğaz,“Hukukun hangi alanında görev yaparsanız yapın, ister avukat, ister hakim, ister savcı olun, önce hukuk, insan hakları diyecekseniz. Hukukçu kimliğinizi ve hukukçu vicdanınızı asla terk etmeyin. Pusulanız hukuk olsun. Sizlere en büyük tavsiyem bu olacak” dedi. Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden stajyer avukatlara cübbelerini, Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi.  Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini Yeşilboğaz takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA