29 Mayıs 2024 Çarşamba

16:15   AYSU BANKOĞLU`NDAN, 9`UNCU YARGı PAKETI`NE ELEŞTIRI   15:52   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı BILGIN: ”SGK`NıN ILAN YAYıMLAMA RAYIÇ BEDELINI BEŞ KAT YÜKSELTMESI YEREL MEDYA IÇIN CIDDI TEHDITTIR”   15:21   İLHAN UZGEL-HAKAN FIDAN GÖRÜŞMESI GERÇEKLEŞTI   13:57   ÖZEL SEKTÖR ÇALıŞANı ÖĞRETMENLER MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI BAŞLATTı   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "TÜZÜK DEĞIŞTIĞINDE KADıN KOLLARıNıN GÜÇLENDIRILMESINI İSTIYORUZ"   13:24   AYLIN NAZLıAKA, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN YENIDEN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   12:21   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ: "SOKAK HAYVANLARıYLA İLGILI TASLAK MECLIS`E ULAŞTı"   10:31   AVUKATLAR ``CMK TARIFESINE`` TEPKILI   10:01   SOKAK HAYVANLARıNıN UYUTULMASı HAZıRLıĞıNA HAYVANSEVERLER TEPKILI   09:49   “MERSIN ATıK SU YÖNETIMI VE EKOLOJIK DENGE PROJESI” GÜÇLENIYOR   01:51   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN KARARıYLA MEB, TÜRKIYE MAARIF VAKFı`NA 2024 YıLıNDA 5 MILYAR 702 MILYON TL`YE KADAR KAYNAK AKTARABILECEK   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZıSı: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYıN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   İSIAS OTELI DAVASıNDA 4 KIŞI HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARı OLUMLU KARŞıLıYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖĞRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAĞı ŞENLIĞI ENGELLEME ÇABASı CHP HEYETINE TAKıLDı   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IŞ CINAYETLER ARAŞTıRıLSıN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARıYLA REDDEDILDI   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: “ULAŞTıRMA BAKANı, BIR AYıBıNı AÇıKLAMAK IÇIN ÇOK DAHA BÜYÜK BIR AYıP YAPTıĞıNı ITIRAF ETTI”   18:11   KıLıÇDAROĞLU DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI: “DEMIRTAŞ DıŞARıDA OLSAYDı TERÖR OLAYLARı BITERDI”   17:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “İLK SEÇIMLERDE PARTIMIZI IKTIDARA TAŞıYACAĞıZ"   17:10   TBMM İLIÇ MADEN KAZASıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NA SUNUM YAPAN PROF. DR. CANDAN GÖKÇEOĞLU: "4. LIÇ FAZıNDA DAHA ÖNCE DE BIR KAYMA OLDU. BEN OLSAM BUNU DIDIKLERDIM"  
 
     
   

Büyükşehirden Yoğurt Pazarı’na Yoğurt Satan Kadın Heykeli


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinde ve sosyal hayatında önemli bir yeri olan Yoğurt Pazarı’na, yoğurt satan kadın heykeli yerleştirdi.

 

Tarih : 3 Eylül 2020 Perşembe 17:00   Okunma : 2114

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinde ve sosyal hayatında önemli bir yeri olan Yoğurt Pazarı’na,  yoğurt satan kadın heykeli yerleştirdi. Günümüzde park olarak Mersinlilere hizmet eden Yoğurt Pazarı’nda artık yoğurt satılmıyor ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı heykel o kültürün hep hatırlanmasını sağlayacak.

Geçmişte Mersin şehir merkezinin en önemli ticaret ve sosyal buluşma alanlarından biri Yoğurt Pazarı’ydı. Mersin’in köylerinden gelen yurttaşların başta yoğurt olmak üzere her türlü el dokuması, kıl, aba, deri, yün, testi, çömlek gibi mallarınıburada satışa çıkarması nedeniyle Yoğurt Pazarı olarak anılan alan günümüzde de ticari ve sosyal canlılığını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, günümüzde dinlenme parkı olarak hizmet veren, her gün on binlerce Mersinlinin gelip geçtiği Yoğurt Pazarı’na, yoğurt satan kadın heykeli yerleştirdi. Çalışmayla, herkesin adını bildiği ama çoğu kimsenin neden bu adın verildiğini bilmediği Yoğurt Pazarı’nın tarihi mirasına ve kültürel değerine dikkat çekmek amaçlanıyor.

Bir metre 80 santimetre yüksekliği olan heykelde içkonstrüksiyon malzemesi olarak demir kullanılırken dış konstrüksiyon malzemesi olarak ise polyester kullanıldı. Bronz patine tekniği kullanılarak boyanan heykel yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonunda hazırlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan heykeltıraşlar Serdar Özdemir ve Okan Apak tarafından ortaya konulan heykel vatandaşlardan ilgi gördü.

Yoğurtçu kadın heykelinin yerine yerleştirilmesi ile birlikte vatandaşlar heykele yoğun ilgi gösterdi. Mersinli vatandaşlar heykelin önünde fotoğraf çektirdi.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, YOĞURT PAZARI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA