3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Üretici kadınlardan virüse karşı teknolojik hamle


Mezitli Belediyesinin hayata geçirdiği Kadın Üretici Pazarları, artan koronavirüs tehlikesi nedeniyle düşen satışlarını teknolojik hamle ile düzletme yoluna gitti. Müşterilerini ve kendilerini virüsten korumak için harekete geçen kadınlar, internet üzerinden satışa başladı.

 

Tarih : 10 Eylül 2020 Perşembe 16:02   Okunma : 2417

Mezitli Belediyesi ve Mersin Rotary Kulüplerinin işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan Girişimci Kadınlar Projesi (GİKA) kapsamında dağıtılan tabletlerle e-ticarete başlayan üretici kadınlar, virüs nedeniyle kaybettikleri müşterilerine yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

GİKA projesi kapsamında, 'Girişimcilikte elektronik ticaret', 'Girişimci kadınlar için pazarlama stratejileri', 'Elektronik ticarette hukuki sorumluluklarımız', 'Elektronik ticarette mali yükümlülükler ve sorumluluklarımız', 'Girişimci kadınlar için marka oluşturma', 'Tanıtımda sosyal medya kullanımı' ve 'Bankalardan mikrokredi ve kamu kurumlarından hibe destek alabilme imkanları' konularında gibi farklı konularda eğitim alan kadınlar, üretimde gösterdikleri maharetlerini, el ürünlerini pazarlamada da ustalıkla yapıyorlar.

‘KÜÇÜK TEZGAHLARIMIZ ŞİMDİ DÜNYAYA AÇILDI’

İlk etapta kursa başlarken bazı tereddütler yaşadıklarını dile getiren kadınlar, "Kadın Üretici Pazarlarımız son derece yoğun tedbirler altında hizmet vermeye devam ediyor. Buna karşın Korona virüsü döneminde evinden çıkamayan insanlar, internet alışverişine yöneldi. E-ticaret hakkında eğitim aldık. E-ticaretin inceliklerini öğrenmiştik. Biz de kurslardan aldığımız eğitimlerle internet satışlarına yöneldik. Bu sayede pazarımızı da genişletmiş olduk. Küçük tezgahlarımız şimdi dünyaya açıldı. O kadar farklı yerlerden siparişler geliyor ki şaşırmamak elde değil. Ürünlerin siparişini alıp, müşterilere kargo ile gönderiyoruz. Hem gelemeyen müşterilerimize ulaşmanın mutluğunu yaşıyor hem de kendimizi ve insanlarımızı virüsten kormuş oluyoruz” dediler.

‘TEREDDÜTLE BAŞLADILAR AMA ŞİMDİ MUTLULAR’

Geçtiğimiz yıl kadınların e-ticarete başlaması amacıyla başlatılan GİKA Projesinin meyvelerini koronavirüs döneminde verdiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha virüsün adı bile yokken biz kadınlarımızı e-ticarete başlatmak için girişimlerde bulunmuştuk. 136 kadınımız kurslara başvurarak eğitim aldı ve kendilerine hediye edilen tabletlerle e-ticarete başladı. O zaman başlattığımız projenin önemi salgın döneminde daha iyi anlaşılmış oldu. Kadınlarımız, son derece hijyenik şartlarda Kadın Üretici Pazarlarında açtıkları tezgahlardan satışlarını yaparken, aynı zamanda tabletleri ile de internet üzerinden satış yapma imkanı buluyor. Son derece de mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu ediyor. Daha önce şüphe ile başladıkları e-ticaret şimdi onlar için daha geniş bir pazarın açılmasını sağladı. Önümüzdeki süreçte internet üzerinden satışın daha da yaygınlaşması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, MERSİN ROTARY, GİRİŞİMCİ KADINLAR PROJESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA