22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Çalışmalar sürerken vatandaşlar da bilgilendiriliyor


Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokakları yenileme projesinde çalışmalar yoğun bir tempoyla sürüyor.Çalışmalar devam ederken, Yenişehir Belediyesi dağıttığı broşürlerle bölgedeki esnafı ve vatandaşları da süreç hakkında bilgilendiriyor. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Duyarlılıkları ve ortak yaşam alanımızı güzelleştirmek amacıyla gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2020 Çarşamba 19:05   Okunma : 1231

 

Yenişehir Belediyesi, Mersin en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan ve Alanya Sokağı olarak bilinen 1902 numaralı sokak ve çevresindeki diğer sokaklarda geniş çaplı bir yenileme çalışması başlatmıştı. Mersinlilerin dört gözle beklediği projede 1. Etap çalışmaları 20 Eylül’de, 2. Etap çalışmaları ise Ekim ayının sonunda tamamlanması planlanıyor. Yenileme çalışmaları toplamda 12 sokağı kapsıyor. Projenin hazırlık aşamasında vatandaşların görüş ve önerilerini alan ve bölgede bir anket çalışması da yapan Yenişehir Belediyesi, projeyi Yenişehirlilerin talepleri doğrultusunda şekillendirdi. Yenişehir Belediyesi bölgede çalışmalar sürerken, aynı zamanda vatandaşları da bilgilendiriyor.

“Bölgede alışveriş yapmak da gezmek de çok daha keyifli hale gelecek”

Çalışmaların hangi aşamada olduğu anlatılan bilgilendirme broşüründe Başkan Abdullah Özyiğit’in mesajı bulunuyor. Başkan Özyiğit mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli hemşehrilerim,  Mersinimizin en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı ve çevresindeki sokakları yenilemek ve modernleştirmek amacıyla sizlerle de danışarak,  projemizi hazırladık. Proje kapsamında öncelikle tehlike oluşturan enerji kablolarının yer altına indirilmesi için Toroslar EDAŞ Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çalışmalar başlatılmış ve 4 aylık bir süre zarfında bölgedeki enerji kabloları yer altına indirilmiştir.  Ayrıca MESKİ ile de görüşerek, bölgede yağmur suyu hattının genişletilmesi, kanalizasyon ve içme suyu borularının yenilenmesi için çalışmalar başlatılmıştır.  Bu kapsamda MESKİ tarafından 1901 ile 1902 numaralı sokaklarda söz konusu çalışmalar tamamlanmış olup, diğer sokaklarda da yenileme çalışmaları devam etmektedir. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı sokaklarda Yenişehir Belediyesi olarak, 7 Ağustos tarihi itibariyle üst yapı yenileme çalışmalarına ivedilikle başladık. Projemizin 1. etabında; Forum AVM’nin doğusundaki 20. Cadde ile 1902 numaralı sokak arasında kalan bölgedeki yenileme çalışmalarını 20 Eylül tarihinde, 2. etabında ise 18. Cadde'nin Dikenliyol olarak bilinen kısmı ile 1902 numaralı sokak arasında kalan bölgedeki çalışmaları Ekim ayının sonunda tamamlamayı planlamaktayız. Yenişehir’i daha yaşanılabilir hale getirmek için bölgede yaptığımız çalışmalar esnasında verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü siz değerli hemşehrilerimizden özür dileriz. Tüm çalışmalar tamamlandığında bölgede alışveriş yapmak da gezmek de çok daha keyifli hale gelecek.  Duyarlılığınız ve ortak yaşam alanımızı güzelleştirmek amacıyla gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı sizlere teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA