14 Ocak 2026 Çarşamba

20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı  
 
     
   

Geri dönüşüm atölyesinde üretilen ürünler dikkat çekiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan ve bünyesinde bulunan geri dönüşüm atölyelerinde imal ettiği ürünlerle dikkat çeken Tarsus Gençlik Kampının, yepyeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiği bildirildi.

 

Tarih : 23 Eylül 2020 Çarşamba 17:51   Okunma : 1961

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tarsus Gençlik Kampındaki geri dönüşüm atölyesinde bugüne kadar kreş malzemeleri, oturma grupları, kitap durağı, pandemi döneminde sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılan iki kişilik bank, masa, sandalye, survivor oyun grupları ve daha onlarca çeşit ürün tamamen geri dönüşüm malzemelerinden üretilirken, şimdi de Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı için istenen ve bal üreticilerinin satış yapabilecekleri bal evleri üretiliyor. Bal evlerinin üretimi için çok miktarda geri dönüşüm malzemesi kullanılıyor.

Bu kampta tek hedef sürekli üretmek

Doğa sporlarının yapılabildiği, gözlem eviyle kuş sevgisinin gençlere aşılandığı, su sporları ve sportif aktivitelerin yanı sıra eğitim çalışmalarının da gerçekleştirildiği Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampında tek hedef ise sürekli üretmek. Bu bağlamda kamp içerisinde süs bitkileri ve bölge iklimine uygun olan lavanta, biberiye, kaktüs, fesleğen, palmiye ağaçları ve daha pek çok bitkinin fidesi veya fidanlarının üretimleri de yapılıyor.

Başta Gençlik Kampının ihtiyaçlarının karşılandığı çalışma kapsamında üretilen fide veya fidanlar poşetleniyor, çeşitli alanlarda, yol kenarlarında ve ihtiyaç duyulan noktalarda kullanılıyor. Saksılarda kullanılan toprak için de herhangi bir masraf yapılmıyor. Kendi imkanlarıyla elekten geçirilen ve gerekli karışımları yapılan topraklara, Tarsus Doğa Parkı içinde bulunan hayvanların gübreleri ilave edilerek, verim kazandırılıyor.

Maki tipi bitkilerin yanı sıra kampta erik, ceviz, turunç ağaçlarının fidanlarının üretimi de yapılıyor. 130 erik ağacı, 40 ceviz ağacı, 80 defne ağacı, 20 avokado, 40 turunç ağacının fidanının üretildiği kamp içinde 3 bin kök biber fidesi ve değişik süs bitkilerinin de üretimleri gerçekleştirildi.

Kampta sivrisinekle mücadele için lepistes balıkları da üretiliyor

Sivrisinekle mücadelenin kimyasal yöntemlerin yanı sıra biyolojik yöntemlerle de yapılması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki binlerce sulama havuzuna bırakılması için sivrisinek larvalarıyla beslenen lepistes balıkları üretiyor. Bu kapsamda Tarsus Gençlik Kampında oluşturulan göletin içine bırakılan 20 adet lepistes balığı, üreyerek binlere ulaştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA