4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Meski, 80 Yaşındaki Emiş Teyze’yi Suya Kavuşturdu


Kesintisiz içme ve kullanma suyu temini kapsamında Mersin’in tüm ilçelerinde aralıksız hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MESKİ Aydıncık Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından döşenen ve yenilenen içmesuyu hattıyla, Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan ve engebeli arazide kovalarla evine su taşıyan 80 yaşındaki Emiş Çatal, uzun zamandır hasretini çektiği içme suyuna kavuştu.

 

Tarih : 24 Eylül 2020 Perşembe 21:19   Okunma : 1475

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, tüm vatandaşları kesintisiz içme ve kullanma suyuna kavuşturuyor. MESKİ Aydıncık Şube Müdürlüğü personelleri yaptıkları çalışmalarla, Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve kovalarla evine su taşıyan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin içmesuyu hasretine son verdi. Yeni döşenen ve bir kısmı yenilenen içmesuyu hattı sayesinde Emiş Teyze’nin musluğundan artık su akıyor.

Aydıncık İlçesi’ne bağlı yüksek rakımlı Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin musluğundan su akmıyordu. Dağlık bir arazide uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrası kovalarla evine su taşıyan Emiş Teyze’nin durumunu haber alan Aydıncık Şube Müdürlüğü yetkilileri, zaman kaybetmeden müdahalede bulunarak, yeni içmesuyu hattı döşedi. MESKİ ekipleri, ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık patlaklar yaşanan içmesuyu hattını da yenileyerek, en yakın içmesuyu hattından musluğa kadar Emiş Teyze’ye içmesuyu ulaştırdı. İçmesuyu ihtiyacını karşılayabilmek için bölgede bulunan içmesuyu hattına giderek, kovalar ve plastik şişeler yardımıyla evine su taşımak zorunda kalan Emiş Teyze’nin su sıkıntısı, MESKİ yetkilileri tarafından döşenen ve yenilenen hatla çözüldü.

Emiş Teyze’ye Büyükşehir’den de yardım eli

Emiş Çatal’ın durumuna Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da kayıtsız kalmadı. Emiş Teyze’ye gıda kolisi yardımında bulunan ekipler, kendisinin Halkkart başvurusunu da aldı. Emiş Teyze’nin bakımsız kalan evi için de gerekli tadilat çalışmalarına başlanacak.

Emiş Teyze: “Mutluyum, çok şükür suyum akıyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve MESKİ yetkililerine teşekkür eden ve iyi dileklerini ileten Emiş Teyze, “80 yaşındayım. Burada yalnız yaşıyorum, kocam öldükten sonra köyümden ayrılmak istemedim, yuvamı bırakamadım. 6 tane çocuğum var, ama hepsi ayrı ayrı yerlerde yaşıyor. Daha önceleri evime su getirmek için şu gördüğünüz, dağlık olan ormanın içinden yürüyordum. Plastik şişelere, kovalara su doldurup eve taşıyordum. Bazen takılıp düşüyordum, her yanım yara bere içinde kalıyordu. Sağ olsunlar bir gün MESKİ’den geldiler ve sana içmesuyu getireceğiz, dediler. Mutluyum, çok şükür suyum akıyor. Benimle ilgileniyorlar, ihtiyaçlarımı soruyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hızır yardımcınız olsun. Başkanımız’a ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA