18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Meme Kanseri İçin Şemsiye Altında Toplandılar


Mezitli Belediyesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü, 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Farkındayız Pedallıyoruz’ sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

 

Tarih : 1 Ekim 2020 Perşembe 18:03   Okunma : 1614

Mezitli Belediyesi ve Mezitli Soroptimist Kulübü, 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Farkındayız Pedallıyoruz’ sloganıyla bisiklet turu düzenledi.  Mersin’deki Rotary Kulüplerinin de desteklediği bisiklet etkinliğinde; tüm davetlilere pembe maske dağıtıldı. Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen etkinlikte; meme kanserine farkındalık yaratmak amacıyla pembe şemsiye açılırken, bisiklet turunun yapılacağı güzergâh; ‘Meme Kanserinde Rutin Kontrol Hayat Kurtarır’ yazısıyla boyandı. Etkinliğe; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Hürsan Korkmaz, Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Rotary Kulüpleri Başkanları, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz ile soroptimist kız kardeşler, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, muhtarlar, bisiklet dernekleri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜM KADINLARI ERKEN TEŞHİSE DAVET EDİYORUM

Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu kısa bir açıklama yaparak; “Meme kanseri gibi özellikle kadınlarımızı etkileyen bu hastalıkla mücadele etmememiz gerekiyor. Bu tür farkındalık etkinliklerinin düzenlenmesi çok önemli. İnsanların durumun ne kadar ciddi olduğunu bilmeleri için bu konunun farkına varmaları gerekiyor. Erken teşhis çok önemli. Tüm kadınlarımızın kendi mahallelerindeki sağlık kuruluşlarına giderek erken teşhis yapmaları gerekiyor. Böylesi önemli bir etkinlik düzenlediği için Mezitli Soroptimist Kulübü’ne, Rotary Kulüplerine ve Mezitli Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞARIYI HEP BİRLİKTE YAKALAMAMIZ GEREKİYOR

Meme kanserine farkındalık yaratmak için tüm STK’ları ve Mezitli’nin koca yürekli ailesini tek şemsiye altına topladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kadınlarımızı öncelikle sağlıklı kılmamız gerekiyor. Bugün; 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nın ilk günü. Bunun tüm diğer belediyelere kurumlara örnek olmasının istiyoruz. Tek başına mücadele edilebilecek bir konu değil. Zaten belediyelerin tek başına bir şeyleri başarması zordur. Bunun içerisinde merkezi hükümetin olması gerekir. Bugün burada bunun örneğini veriyoruz Kaymakamımız burada, Sağlık Müdürümüz, Milli Eğitim Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, emniyet mensubu arkadaşlarımız ve yine birçok diğer yetkili arkadaşlar burada. Sivil toplum kuruluşlarından arkadaşlar, bireysel olarak gönül veren vatandaşlar burada. Başarıyı hep birlikte yakalamamız gerekiyor. Göğüs kanseri konusunda maalesef 3/1 oranında erken tanıyla kendini kurtaran kadınlarımız var. Bu oran oldukça düşük. Türkiye’deki istatistiklerde 8 kadından 1’inde göğüs kanserinin tespiti yapıldığı söyleniyor. Oysa bunun tedavisi kolay, teşhisi ve kontrolü kolay. Biz zaten belediye olarak, kadınlara çok önem veren, kadınların bu ülkenin toplumun geleceği olduğuna inanan bir belediyeyiz. Ama bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Farkındalık etkinliğimize katılarak destek olan koca yürekli Mezitli aileme, STK’lara ve tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

HER YIL EN AZ 15 BİN KADIN BU HASTALIKTA HAYATINI KAYBEDİYOR

Mersin’de bulunan 8 Rotary Kulüpleri adına konuşma yapan Uluslararası Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı; “Bir sağlıklı olarak çok önemli bir konuda farkındalık yapmış bulunuyoruz. Meme kanseri, dünyada kanser bölümünde birinci sıradadır. Ülkemizde her yıl en az 15 bin kadın bu hastalıkta hayatını kaybediyor. Biz Rotary Kulüpleri olarak 7 odak noktada hizmet veriyoruz ve bunların birincisi de bu tür hastalıkların önlenmesidir. Bu konuda bizlerle birlikte çalışma inceliğini gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, Mezitli Soroptimist Kulübü üyelerine ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AMAÇLARIMIZDAN BİRİSİ KADINLARIN YAŞAMINI İYİLEŞTİRMEK

Mezitli Belediyesi başta olmak üzere birçok STK’larla ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Aydan Dayı Kaymaz; “Meme kanseri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda görülen her dört kanserden birini oluşturuyor. Türkiye’de meme kanseri görülme sıklığı ne yazık ki son 20 yılda 2 kattan fazla arttı. Meme kanseri sık görülmesine rağmen önlenebilen, mamografik tarama ile çok erken tanı konulan bir hastalıktır. Erken tanı konulan hastalarda meme alınmadan tedavi mümkün olup hastalar sağlıklı yaşamlarına devam edebilmektedirler. Biz soroptimistler; kadının statüsünü yükseltmek için çalışırken amacımız topluma hizmetti. Özelliklede kadınların yaşamını iyileştirmekti. Maalesef ki günümüzde büyük artış gösteren meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek, kontrolün önemini vurgulamak, kadınların kontrollerini aksatmamalarını sağlamak için Mezitli Belediyesi ile birçok STK birlikte hareket ediyoruz. Sözlerime son verirken meme kanserinde rutin kontrol hayat kurtarır diyerek sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin, mezitli, belediye, başkanı, neşet, tarhan, meme, kanseri, farkındalık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA