4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

Sanatçılar seslerini ‘Adalet Türküsü’ için birleştirdi


Aralarında Suavi, Hüseyin Turan, Hilmi Yarayıcı ve Pınar Aydınlar gibi isimlerin de bulunduğu sanatçılar, ‘Adalet Türküsü’ adlı yeni bir eser seslendirdi.

 

Tarih : 15 Ekim 2020 Perşembe 21:24   Okunma : 1726

Suavi, Hüseyin Turan, Hilmi Yarayıcı, Pınar Aydınlar, Grup Adalılar, Serhad Raşa, Fatih Gezer, Fikriye Kılıç, Halûk Tolga İlhan ve Egemen Yılmaz; sözlerini Muzaffer Gezer'in yazdığı, Arsey Kaya'nın bestelediği ve Kerem Ulaş Dönmez'in aranjörlüğünü ve yönetmenliğini yaptığı "Adalet Türküsü" adlı eserde bir araya geldi.

“Öfkeliyiz bu düzene/Şirazesiz adalete/Sorulur hesap elbette/Yarınlar bizi bekler” diye seslenen sanatçılar adalet, mücadele ve umut vurgusunu müzikle dile getirdiler.

Şarkının Aranjörü ve yönetmeni Kerem Ulaş Dönmez, adaletsizliğin sessiz kalınan her an yaşamı sarmaladığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bununla beraber tüm insanlığın adalet talebi giderek büyüyor, bizler de bu ülkenin sanatçıları, aydınları olarak bu özleme sanatımızla ses olmak adına bu çalışmayı ortaya koyduk. Bu yolda ufak bir kıvılcım olmayı başarabilirsek ne mutlu.”

Adalet Türküsü’nün sözleri şu şekilde:

Yıkık dökük boş şehirler

Boynu bükük viraneler

Yarım kalmış hikayeler

Bitmek için bizi bekler

Kanla doludur geceler

Ateş altında yiğitler

Sokaklardaki ölüler

Kalkmak için bizi bekler

Öfkeliyiz bu düzene

Şirazesiz adalete

Sorulur hesap elbette

Yarınlar bizi bekler

Kızıla çalar afişler

Nakış nakış işlenmişler

Grevdeki emekçiler

Halay için bizi bekler

Öfke dolu anaları

Çığ düşmüş anıları

Gecekondu sokakları

Coşmak için bizi bekler

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA