10 Ocak 2026 Cumartesi

17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI  
 
     
   

Mezitli Belediyesi 2021 Mali Bütçesi Oybirliği ile geçti.


Mezitli Belediyesinin 2021 yılı Mali Bütçesi, Belediye Meclisinde oybirliği ile onaylandı. 175 milyon olarak planlanan bütçe önerisine tüm partilere mensup meclis üyeleri tam destek verdi.

 

Tarih : 20 Ekim 2020 Salı 10:16   Okunma : 4223

1 Ocak -31 Aralık 2021 tarihleri arasını kapsayan bütçe, Mali İşler Müdürlüğü tarafından yasal mevzuat kapsamında hazırlanarak Mezitli Belediye Meclisine sunuldu. Belediyeye bağlı müdürlüklerin tahmini gelir ve harcama kalemlerinin tek tek okunarak oylandığı bütçe, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Bütçede vergi gelirleri 45 milyon 637 bin, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 31 milyon 276 bin, sermaye gelirleri 10 milyon 264 bin bağış, yardım gibi özel gelirler 297 bin şeklinde tahmin edilirken bütçenin yarısını oluşturan diğer gelirler 87 bin 526 bin lira olarak kabul edildi.

Giderler tahmininde ise personel giderleri 25 milyon 505 bin, mal ve hizmet alımı 92 milyon 025, Sosyal Güvenlik ve Devlet pirimi giderleri 4 milyon 125 bin, faiz giderleri 3 milyon 750 bin, cari transferler 3 milyon 430 bin, sermaye giderleri 28 milyon 665 bin, yedek ödenek ise 17 milyon 500 bin lira olarak tahmin edildi.

Kalem kalem okunarak onaylanan 2021 mali yılı bütçesi, katılan tüm meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Göreve geldiği günden bugüne kadar gerçekleşen bütçe rakamlarıyla ilgili yıl yıl bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “Döviz kurlarındaki değişiklik ciddi biçimde her şeyi etkiledi. 2015 yılında dolar ortalaması 2,72 TL iken 2021 yılı bütçesi hazırlandığında 6,74 TL olarak baz alınmış. Oysa günümüzde 8 lira civarında. Böylesine astronomik artış yaşandı. Buna bağlı olarak bütçemiz 2015’te 29 milyon, 2016’da 33 milyon, 2017’de 25 milyon, 2018’de 18 milyon, 2019’da 15 milyon ve 2020 yılının ilk 9 aylık döneminde 11 milyon 562 bin dolar gibi gerçekleşmiştir.

Gelirlerde yaşanan ciddi gerilemeyi uyguladıkları tasarruf tedbirleri ile aşmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Biz gerçekten ciddi bir tasarrufa gittik. Dolayısıyla bu göstergeler ışığında hizmet üretmek oldukça zor.Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bütçe açısından büyük sıkıntılar var. Hepsi vatandaşa dönük hizmetlerde sorun yaratıyor. Dövizde bu artış hizmetleri olumsuz etkiliyor. Elimizden geldiğince tedbirli gidiyoruz. Elbette bütçemizin tahminleri aşarak yüksek olmasını isteriz ancak elimizdeki imkânların kısıtlı olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Bu bütçenin gerçekleştirilmesinde tüm Belediye meclis üyelerimizin verdiği kararlar son derece önemli. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyemizin kaynaklarının en doğru şekilde kullanılmasıyla ilgili hassas bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Mezitlililere en güzel hizmeti vermeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Tarhan, konuşmasında “Göreve gelirken en büyük hedefimiz, kentte yaşayanların mutluluğu idi. Bunu büyük ölçüde gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bütçe gelirlerimizdeki inanılmaz düşüşe rağmen, sahil kesiminden Torosların tepesine kadar hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmeye çalıştık. Bunlara ek olarak içerisinde bulunduğumuz virüs salgını nedeniyle kaynaklarımızı önemli ölçüde bu alana kaydırmak durumunda kaldık. Tüm bunlara rağmen halkımızın desteği ve özverisi ile görevimizi başarıyla sürdürdüğümüze inanıyorum. Destek veren başta değerli vatandaşlarımız olmak üzere, belediye meclis üyelerimize, personelimize, muhtarlarımıza, gönüllülerimize, paydaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, 2021, MALİ BÜTÇESİ, OYBİRLİĞİYLE, GEÇTİ, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, NEŞET TARHAN, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA