7 Ocak 2026 Çarşamba

20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı   19:25   ÜNIVERSITE DIZ ÇÖKMÜYOR: BOĞAZIÇI DIRENIŞI 6. YıLıNDA   18:55   CHP’DEN NET MESAJ: “GEÇIM YOKSA SEÇIM VAR, 2026 SANDıK YıLıDıR”   18:35   MERSIN’DE EMEKLILERDEN TARIHI ÇıKıŞ: “BU BIR EKONOMIK SOYKıRıMDıR”   17:35   TOROSLAR’DA YENI DÖNEM: 2026 MECLISINDEN VIZYONER KARARLAR   12:25   “BOŞ TENCERE ENFLASYONU: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   11:55   “MERSIN’DE ADALET İÇIN GÜÇ BIRLIĞI: VALI TOROS VE KAYMAKAM ŞENER’DEN BARO’YA DESTEK”   11:22   MERSIN, 2 MILYON 200 BIN BITKIYLE YEŞIL DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADı: AKDENIZ’IN MAVISI YEŞILLE BULUŞUYOR   10:05   “MERSIN’DE MATEMATIĞIN KALBI: ARATOS MATEMATIK EVI 6 BIN ÖĞRENCIYE İLHAM OLDU”   13:45   MESKİ FUTBOL TAKıMı 3 OCAK KURTULUŞ KUPASı’NDA ŞAMPIYON  
 
     
   

Büyükşehir’in “Mola Evi”nden Ebeveynlere Yeni Uygulama


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi ve özel bireyleri “Mola Evi”nde ağırlarken, ebeveynlerini de sahilde buluşturmaya başladı. Sahilde spor ve meditasyon yapan ebeveynler, ardından Limon Kafe’de buluşarak hayatın rutin sıkıntılarına ‘mola’veriyor.

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 20:10   Okunma : 2201

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Toroslar Engelsiz Yaşam Merkezi yerleşkesindeki “Mola Evi”nde özel bireyleri ağırlarken, ebeveynleri için de yeni bir uygulama başlattı.

Çocuklarını Mola Evi’ne teslim eden ebeveynler artık sahilde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Fatmanur Yılmaz eşliğinde ‘Aerobic Workout’ çalışmasına katılıp çimlerde spor yapıyor. Aileler ardından Uzman Psikolog Gizem Göçtü eşliğinde meditasyon ve Büyükşehir’in işlettiği Limon Kafe’de grup terapisine katılıyor.

Başkan Seçer’in müjdelediği “Mola Evi” bu yıl hizmete girdi

“Mola Evi” özel çocukların ve ailelerinin rahat bir nefes almasını sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019’un Aralık ayında “Engellilerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak” diyerek Mola Evi’ni hayata geçireceklerini duyurmuştu. 2020 yılında hizmete başlayan Mola Evi’nde özel bireyler ağırlanıyor ve eğitsel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

“Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, ebeveynler için yeni başlatılan uygulamanın hava koşulları elverişli olduğu sürece devam edeceğini bildirdi. Ebeveynlerin özellikle karantina sürecinde dışarıda vakit geçirmeyi özlediklerine dikkat çeken Dülger, “Burada sosyal mesafemizi koruyup spor yaparak onları motive etmeye çalışıyoruz. Onların da kendilerini özel hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Spor etkinliği yaptırdıktan sonra meditasyon yaptırıyoruz. Meditasyonun arkasından Limon Kafe’ye geçip orada çay kahve eşliğinde grup terapisiile onlara eşlik ederek birbirlerini anlamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde hem rahatlamış oluyorlar hem de günlerini güzel geçirmiş oluyorlar. Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”dedi.

“Mola Evi’nin açılması bizi çok sevindirdi”

Ebeveynlerden Raziye Ersöz, 19 yaşındaki SerebralPalsili çocuğunun Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor etkinliklerine katıldığını ve Mola Evi’nde haftanın belirli günlerinde vakit geçirdiğini söyledi. Ersöz,“Pandemiden dolayı uzun süredir dışarıya çıkamıyorduk. Bu konuda da mutsuzduk. Spor etkinliğinin olmasına heyecanlandık, mutlu olduk ve şu anda da kendimizi hafif hissediyoruz, daha mutlu hissediyoruz. Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer’e bizi düşündüğünü için, bize böyle aktiviteleri sunduğunu için ve pandemi döneminde dahi bizleri ihmal etmediği için çok teşekkür ediyoruz”ifadelerine yer verdi.

“Özel çocuklarımıza yönelik bu hizmetler çok değerli”

Filiz Özgenç ise 9 yaşında otizmli bir kızı olduğunu ve servisle evden alınarak Mola Evi’ne götürüldüğünü söyledi. Kızını teslim ettikten sonra buluşmaya katıldığını belirten Özgenç, “Normalde spor yapmıyordum. Evde kendi imkanlarımla spor yapmaya çalışıyordum. Açık hava, deniz havasıyla birlikte güzel bir spor oldu.Enerji kattı, keyif verdi. Bu şekilde güzel bir etkinlik oldu.Özellikle özel çocuklarımıza yönelik bu çalışmalar, bu hizmetler çok değerli” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS, MOLA, EVİNDEN, EBEVEYNLERE, YENİ, UYGULAMA, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA