28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

Büyükşehir’in “Mola Evi”nden Ebeveynlere Yeni Uygulama


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirdi ve özel bireyleri “Mola Evi”nde ağırlarken, ebeveynlerini de sahilde buluşturmaya başladı. Sahilde spor ve meditasyon yapan ebeveynler, ardından Limon Kafe’de buluşarak hayatın rutin sıkıntılarına ‘mola’veriyor.

 

Tarih : 24 Ekim 2020 Cumartesi 20:10   Okunma : 1643

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Toroslar Engelsiz Yaşam Merkezi yerleşkesindeki “Mola Evi”nde özel bireyleri ağırlarken, ebeveynleri için de yeni bir uygulama başlattı.

Çocuklarını Mola Evi’ne teslim eden ebeveynler artık sahilde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Fatmanur Yılmaz eşliğinde ‘Aerobic Workout’ çalışmasına katılıp çimlerde spor yapıyor. Aileler ardından Uzman Psikolog Gizem Göçtü eşliğinde meditasyon ve Büyükşehir’in işlettiği Limon Kafe’de grup terapisine katılıyor.

Başkan Seçer’in müjdelediği “Mola Evi” bu yıl hizmete girdi

“Mola Evi” özel çocukların ve ailelerinin rahat bir nefes almasını sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019’un Aralık ayında “Engellilerimiz ile ilgili yeni projeksiyonlarımız olacak” diyerek Mola Evi’ni hayata geçireceklerini duyurmuştu. 2020 yılında hizmete başlayan Mola Evi’nde özel bireyler ağırlanıyor ve eğitsel aktivitelerle keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

“Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, ebeveynler için yeni başlatılan uygulamanın hava koşulları elverişli olduğu sürece devam edeceğini bildirdi. Ebeveynlerin özellikle karantina sürecinde dışarıda vakit geçirmeyi özlediklerine dikkat çeken Dülger, “Burada sosyal mesafemizi koruyup spor yaparak onları motive etmeye çalışıyoruz. Onların da kendilerini özel hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Spor etkinliği yaptırdıktan sonra meditasyon yaptırıyoruz. Meditasyonun arkasından Limon Kafe’ye geçip orada çay kahve eşliğinde grup terapisiile onlara eşlik ederek birbirlerini anlamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde hem rahatlamış oluyorlar hem de günlerini güzel geçirmiş oluyorlar. Eminiz ki evlerine döndüklerinde kendilerini daha iyi hissedecekler”dedi.

“Mola Evi’nin açılması bizi çok sevindirdi”

Ebeveynlerden Raziye Ersöz, 19 yaşındaki SerebralPalsili çocuğunun Engelsiz Yaşam Merkezi’nde spor etkinliklerine katıldığını ve Mola Evi’nde haftanın belirli günlerinde vakit geçirdiğini söyledi. Ersöz,“Pandemiden dolayı uzun süredir dışarıya çıkamıyorduk. Bu konuda da mutsuzduk. Spor etkinliğinin olmasına heyecanlandık, mutlu olduk ve şu anda da kendimizi hafif hissediyoruz, daha mutlu hissediyoruz. Belediye Başkanım Sayın Vahap Seçer’e bizi düşündüğünü için, bize böyle aktiviteleri sunduğunu için ve pandemi döneminde dahi bizleri ihmal etmediği için çok teşekkür ediyoruz”ifadelerine yer verdi.

“Özel çocuklarımıza yönelik bu hizmetler çok değerli”

Filiz Özgenç ise 9 yaşında otizmli bir kızı olduğunu ve servisle evden alınarak Mola Evi’ne götürüldüğünü söyledi. Kızını teslim ettikten sonra buluşmaya katıldığını belirten Özgenç, “Normalde spor yapmıyordum. Evde kendi imkanlarımla spor yapmaya çalışıyordum. Açık hava, deniz havasıyla birlikte güzel bir spor oldu.Enerji kattı, keyif verdi. Bu şekilde güzel bir etkinlik oldu.Özellikle özel çocuklarımıza yönelik bu çalışmalar, bu hizmetler çok değerli” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, KORONAVİRÜS, MOLA, EVİNDEN, EBEVEYNLERE, YENİ, UYGULAMA, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA