6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Engel” Tanımıyor


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un dezavantajlı mahallelerinden Yeşilevler’de yürüttükleri asfaltlama çalışmaları kapsamında, özel gereksinimli bireylerden 30 yaşındaki Atakan Özbaşaran’ın ailesiyle birlikte yaşadığı bahçe evinin girişine kadar asfalt döktü. Bahçe içindeki yaklaşık 200 metrelik yol da dolgu malzemesi ile kaplanarak, sıkıştırma işleminin ardından rahat geçiş yapılır hale getirildi. Tekerlekli sandalyesini kullanan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla bahçe içinde gezme ve yolun asfaltlanmasıyla rahat bir şekilde dışarıya çıkma imkanına kavuştu.

 

Tarih : 26 Ekim 2020 Pazartesi 17:54   Okunma : 3032

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüm ilçelerde asfalt atağı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, grup yollarında yaptığı çalışmalara aralıksız devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, en ücra köşede dahi hayata tutunmaya çalışan özel gereksinimli veya yaşlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı altyapı hizmetlerini de sürdürüyor.

Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan 4318 Sokak’ta Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri tarafından çift kat sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Asfaltlanan yol üzerinde bulunan meyve bahçesinde işçi olarak çalışan ve ailesiyle birlikte burada ikamet eden Medet Özbaşaran, 30 yaşında olan ve bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı şekilde yaşayan oğlu Atakan’ın rahat hareket edebilmesi ve sokağa çıkabilmesi için bahçe içerisindeki yolunda dolgu malzemeyle kaplanmasını talep etti. Baba Medet Özbaşaran’ın talebi olumlu karşılandı.

İki aylıkken rahatsızlandı

Şu an 30 yaşında olan Atakan Özbaşaran, doğduktan iki ay sonra rahatsızlandı ve yapılan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli duruma geldi. 5 çocuklu bir ailede büyüyen, yakınlarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen ve konuşma güçlüğü çeken Atakan Özbaşaran’ın bahçe içerisinde bulunan evinin doğu ve batı kısımlarda bulunan iki ayrı bağlantı yolunda Büyükşehir ekipleri tarafından bağlantı başlatıldı. Çalışmalarla, Atakan’ın ana yollara tekerlekli sandalyesiyle rahat gidip gelebilmesi sağlandı.

Atakan artık daha rahat ve güvenli bir şekilde sokağa çıkacak

Önceki hali oldukça kötü ve engebeli olan 200 metre uzunluğundaki yolda dolgu ve sıkıştırma faaliyeti yürüten ekipler, yolu rahat geçilebilir duruma getirdi. Tekerlekli sandalyesine oturan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla yolda rahat şekilde ilerleme imkânına kavuştu.

“Oğlum istediği zaman dışarı çıkamıyordu”

 Yaşadıkları bahçenin batı kısmında kalan sokağın asfaltlanmasının yanı sıra talepleri olan bahçe içi yollarının da dolgu malzeme ile kaplanmasından dolayı oldukça memnun olduklarını kaydeden baba Medet Özbaşaran, “Bahçe yolu ve 4318 sokağın durumu oldukça kötüydü. Atakan istediği zaman dışarı çıkamıyordu, çıksa dahi kaza tehlikesi yaşıyordu. Şimdi yollarımız Büyükşehir ekipleri tarafından yapıldı. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlusu Sayın Ali Boltaç’a ve belediye ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ENGEL, TANIMIYOR, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA