2 Mayıs 2024 Perşembe

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   12:27   CHP PARTİ SÖZCÜSÜ YÜCEL: “İSTANBUL`DA YAŞANANLAR ÜLKEMİZ DEMOKRASİSİ ADINA ÜZÜNTÜ VERİCİ”   12:20   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "TÜRKİYE`DEKİ TÜM EMEKÇİLERE SESLENİYORUZ; ANAYASAL HAKKINIZDIR, SENDİKALARDA ÖRGÜTLENİN"   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   11:53   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... “EMEKÇİLERİ TAKSİM`E SOKMAMAK ANAYASA`YI ÇİĞNEMEKTİR"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI  
 
     
   

Tarihi Taşhan’dan İzmir’e Yardım Eli


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin destekleriylepazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan’ın üretici kadınları,depremle sarsılan İzmir’e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Zeytinyağından salçaya, temizlik malzemelerinden battaniyeye kadar birçok ürün depremzedeler için özenle hazırlandı.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 10:20   Okunma : 1339

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin destekleriyle pazar yeri haline getirilen tarihi Taşhan’ın üretici kadınları,6.8’lik depremle sarsılan İzmir’e bir kamyon dolusu yardım malzemesi gönderdi. Taşhan Kadın Üretici Pazarı ve Mut halkı, İzmir için tek yürek oldu.

Yardımlar yola çıktı

İzmir’in Seferihisar açıklarında 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen ve büyük yıkıma sebep olan depremin ardından Mut Taşhan’daki kadın üreticilerin öncülüğünde, Mut halkının İzmir’e destek için hazırladığı koliler yola çıktı. Taşhan’da bulunan Kadın Üretici Pazarı’nda emeklerini sergileyerek geçimlerini sağlayan kadınlar ve Mut halkı,İzmir’e yardım göndermek için birlik oldu ve ürünler İzmir’e doğru yola çıktı.

Depremzedelere yardımcı olmak ve depremin yaralarının sarılmasına katkı sunmak isteyen Mut’lu kadınlar ve gençler,Taşhan’dakiKadın Üretici Pazarı’nda sergileyip, sattıkları ürünlerden İzmir için koliler hazırladı. Hazırlanan yardım malzemelerinin içerisinde zeytinyağı, zeytin, salça, bulgur gibi gıda maddeleri, temizlik malzemeleri, battaniye, tek kullanımlık tabaklar ve bardaklar, halı ve giyecek gibi malzemeler yer alıyor.

Meclis Üyesi Arslan: “Kadın esnaf arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdu”

Mut Meclis Üyesi Selahattin Arslan, kadın üreticilerin kendi emekleri ile hazırlayıp,Taşhan’da sattığı ürünlerden İzmir’e de gönderdiklerini belirterek, “Taşhan’daki Üretici Kadınlar Pazarı’nda, kendi ürünlerini pazarlayan kadın arkadaşlarımız, kendi ürünlerinden koliler oluşturdular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığımız aracılığıyla bu kolileri İzmir'deki depremzede vatandaşlarımıza iletmek amacıyla teslim ettiler. Bütün Taşhan’daki üretici kadın arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadın üretici Isbaha: “İzmir’in yanındayız”

Mut Taşhan Kadın Üretici Pazarı’ndaki stant sahibi Fatma Isbaha, “Mut Taşhan olarak İzmir'deki arkadaşlarımıza yardım gönderiyoruz. Erzaklarımız var. Yiyecek, giyecek, battaniye tarzında. Mut Taşhan üretici kadınları olarak desteklerimizle yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bize yardımları ve destekleriyle biz de onlara destek oluyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  DEPREM, TARİHİ TAŞHAN, COVID-19, YANINDAYIZ, İZMİR, KORONAVİRÜS, MERSİNDEN, KADIN, KOOPERATİFİ, PANDEMİ, ÜRETİCİ, KADINLAR, PAZARI, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA