4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Başkan Tarhan, Ziraat Odasında Mezitli’yi anlattı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yürüttüğü tarımsal faaliyetleri Mersin Ziraat Odasında anlattı.

 

Tarih : 13 Kasım 2020 Cuma 15:52   Okunma : 1108

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yürüttüğü tarımsal faaliyetleri Mersin Ziraat Odasında anlattı. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Mehmet Güzelmansur, Cengiz Gökçel, CHP İl Başkanı Adil Aktay’la birlikte gerçekleştirdiği ziyarette; Mersin Ziraat Odası Başkanı Turgut Demir ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tarhan, Mezitli’de gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerin dünya genelinde ses getirdiğini söyledi. Kadın Üretici Pazarları, Kent İçi Tarım Projesi ve üretici kadınların dijital pazarlama hamlesi gibi konuları aktaran Başkan Tarhan, “Kadınlarımızı özellikle üretici kadınlarımızı şehre indirmemiz gerekiyor. Pazarlama ve sunma sıkıntısı olmadan kadınların ekonomik yönden özgürleşmesine imkân tanıyacağımıza, siyasette yer almasını sağlayacağımıza inanıyorum. Hepimizin bildiği gibi 9 tane kadın üretici pazarında 700 tane kadın üreticimize destek verdik. Ben buna yürekten inanıyorum. Bunun dışında internet üzerinde kadınlarımızın ürünlerini dünyaya pazarlama şansı buldu” dedi.

Mezitli’nin birçok noktasında vatandaşları tarımsal üretime yönlendirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Başka bir uygulamamız ise kent içerisinde boş bulunan arsaların tarımsal faaliyetlerde kullanılmasını sağladık. Belki bunun bir düzenleme ile yasal hale de getirilmesi gerekiyor. Kent içerisinde boş kalan arsalar var. Biz bu arsa sahipleri ile görüşerek buralarda Üretici Kadın Kooperatifimizle birlikte üretim yaptık. Enginarlı salep, mısır ve aromatik bitkiler gibi çok çeşitli üretimlerde bulunduk. Aynı şekilde kentlerdeki boş duran arsaların bu şekilde yerel yönetimlerin kooperatiflerin kullanımına izin vermek gerekiyor. Hem çevreye hem kente katkı sunmuş olduk.Bu tür tarımsal faaliyetimiz çok fazla. Hobi Bahçeleri, gönüllü serası, 60 koruluk ve daha pek çok tarımsal faaliyeti kent içerisinde yapıyoruz. Bu konuda daha fazla çaba sarf etmek gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, BAŞKAN, TARHAN, ZİRAAT, ODASINDA, MEZİTLİYİ, ANLATTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA