19 Temmuz 2025 Cumartesi

20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:59   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:55   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"  
 
     
   

Başkan Varal: Dünya Çocuk Hakları Gününü KutlaYAmıyoruz


CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Tarih : 21 Kasım 2020 Cumartesi 05:44   Okunma : 1925

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Varal mesajında: “

Dünya çocuklar için çok kötü.

Bizim bir tek gündemimiz var; çocuklarımız için haklarını eksiksiz aldıkları, yalansız, sömürüsüz, adil, çatışmadan uzak bir dünya kurmak!

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü.

Peki, bugün kutlama yapılabilecek bir gün mü? Hayır!

Ülkemiz maalesef çocuklarımızı; tacizden, çocuk işçi olmaktan koruyamıyor.

Eğitim alma ve sağlık hizmetlerden faydalanmaları konularında da ilerleyemiyoruz.

Çocuklarımızın alması gereken ilaçlar ve tedaviler için kampanya yapılıyor; lütuf gibi ilaçlar veriliyor.

Okulların dersliklerinde hatta tuvaleti için dezenfeksiyonla ilgili yardım talebinde bulunan öğretmenler var, ki çoğu başı belaya girmesin diye sessiz kalıyor.

Metrobüste, otobüste, tramvayda gece yarısı kocaman erkekler mendil satmaya çalışan minicik kız çocuklarına sırnaşıyor; genç kızların kıyafetinden şikâyetçi olanlar bu durumdan şikâyetçi olmuyorlar...

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan birleşmiş milletler çocuk haklarına dair sözleşme 20 Kasım 1989 tarihinde imzalandı.

Türkiye'nin de imzaladığı sözleşmeden bazı maddeler:

Madde 1: 18 yaşına kadar her insan çocuktur.

Madde 19: çocuğun yetiştirilmesinden sorumlu olanlar, haklarını çocuklara zarar verecek şekilde kullanmazlar.

Madde 24: devlet, her çocuğun sağlığını güvence altına almakla yükümlüdür.

#DünyaÇocukHaklarıGünü KutlaYAmıyoruz...!”

dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, CHP, TARSUS İLÇEÖRGÜTÜ, BAŞKAN, AV.OZAN VARAL, DÜNYA, ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ, KUTLAYAMIYORUZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA