11 Aralık 2025 Perşembe

16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR  
 
     
   

Çocuklardan Ortak Mesaj:Hayır Deme Hakkımız Var, Haklarımıza Dokunma


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde 7 noktada düzenlediği etkinliklerdeçocuklara hakları anlatıldı.Çocukların ortak mesajı; “Hayır Deme Hakkımız Var, Haklarımıza Dokunma” oldu.

 

Tarih : 21 Kasım 2020 Cumartesi 11:11   Okunma : 2283

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde kentin 7 noktasında düzenlediği etkinliklerde çocuğun eğitim, sağlık, dinlenme ve eğlenme gibi temel haklarının yanı sıra ayrım gözetmeme, çocuğun çalıştırılmaması, çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama, gelişme ve katılım gibi hakları anlatıldı.Çocuklar etkinliklerde hem oyunlar oynadı hem de haklarını öğrendi. Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Projesi kapsamında kırsaldan kente gelen sporcu kız çocukları ise sahaya indi ve haklarını tek tek saydı. Çocukların ortak mesajı; “Hayır Deme Hakkımız Var, Haklarımıza Dokunma” oldu.

Tarım işçilerinin çocuklarına haklarından bahsedildi

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerin bir ayağı Tarsus İlçesi Atgirmez Mahallesi oldu. Büyükşehir, tarım arazilerinde çalışmak için 90’lı ve 2000’li yıllarda dış göçle kente gelen ve bölgeye yerleşen tarım işçilerinin çocukları için mahalleye bir ‘oyun evi’ kazandırmıştı. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Av. Nida Gamsız, tarım işçilerinin çocuklarına oyun evinde haklarını anlattı.

Çocuk hakları kreşlerde oyunlarla anlatıldı

Adile Teyze ve Münir Özkul Kreşleri’nde de etkinlikler gerçekleşti. Büyükşehir, söz konusu iki kreşi bu yıl içerisinde hizmete açmıştı. Kreşlerden birisi dezavantajlı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi’nde, diğeri ise Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde kurulmuştu. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde de bu kreşlere özel programlar hazırlandı.Kreşlerdeki çocuklara hakları oyunlarla anlatıldı.

Roman çocuklar da haklarını öğrendi

Av. Nida Gamsız, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nda ise Dünya Çocuk Hakları Günü ve ‘Erken Yaşta Evlilikleri Önleme Projesi’ kapsamında insan hakları ve çocuk haklarını Roman çocuklara anlattı.

Üretici kadınların çocukları yaşıtlarına hediye gönderdi

Mut Taşhan Üretici Kadın Pazarı’ndaki çocuklarla yapılan taş boyama atölyesinde çocuklar taşları boyayarak insan figürleri çıkarttı ve beyaz bir kâğıda çizdikleri dünya resminin etrafına yapıştırdı. Üretici kadınları atölyede hazırladığı çalışmaları Adile Teyze ve Münir Özkul kreşlerindeki yaşıtlarına gönderdi. Kent merkezindeki yaşıtları hediyelerle fotoğraf çektirdi ve ortaya anlamlı görüntüler çıktı.

Farklı mahallelerdeki çocuklar Etkinlik Merkezi’nde buluştu

Büyükşehir’in Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde ise pandemi tedbirleri alınarak eğlenceli ve bilgilendirici aktiviteler düzenlendi. Mersin Barosu’yla birlikte yapılan Çocuk Hakları etkinliğinin ardından çocuklarla zumba, ‘Çocuk Olmak’ adlı yaratıcı drama ve temassız sokak oyunları etkinlikleri gerçekleşti.

Kız çocukları hep bir ağızdan “Hayır Deme Hakkımız Var, Haklarımıza Dokunma” dedi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ise “Kır Çiçekleri Projesi” kapsamında kırsal mahallelerden kent merkezine gelen çocuklarla bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Kırsalda yaşayan ve spora yetenekli 60 kız öğrenci proje kapsamında kent merkezine getirilmişti. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ sağlanan kız çocukları yeteneklerini kent merkezinde sürdürecek ve masrafları Büyükşehir tarafından karşılanacak. Macit Özcan Spor Kompleksi’nde konuk edilen ve Dünya Çocuk Hakları kapsamında sahaya inen çocuklar ellerindeki pankartlara haklarını yazdı. 11-13 yaş aralığındaki çocuklar yaşama, gelişme, sağlık ve eğitim gibi haklarını tek tek dile getirdi. Çocukların ortak mesajı ise “Hayır Deme Hakkımız Var, Haklarımıza Dokunma” oldu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ÇOCUKLARDAN ORTAK MESAJ, HAYIR DEME, HAKKIMIZ VAR, HAKLARIMIZA DOKUNMA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA