9 Aralık 2025 Salı

18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:30   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:10   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:57   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM++   09:49   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   19:54   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU  
 
     
   

Çocuk Koruma Kanunumuz Yeterli Altyapıda Değil


Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk hakları ihlallerini önleyecek, çocuk haklarını koruyacak ve geliştirecek etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuk koruma kanunumuz yeterli değil” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2020 Cumartesi 16:59   Okunma : 1455

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk hakları ihlallerini önleyecek, çocuk haklarını koruyacak ve geliştirecek etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuk koruma kanunumuz yeterli değil” dedi.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu haklar olup, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile koruma altına alınmıştır. Bu sözleşme tüm dünya çocuklarının insan hakları yasasıdır.Sözleşmenin Türkiye'de yürürlüğe girdiği tarihten bu yana geçen 25 yıla rağmen hala çocuklarımız hak ihlallerine maruz kalmakta, adalete erişimde güçlük yaşamaktadırlar. Ancak bizler hak savunucuları olarak bu haksızlıkların son bulması için her gün daha fazla çalışacağımızın sözünü geleceğimizin umudu olan çocuklara, onların gününde veriyoruz.

Bizler çocuklarımızı anlamaya, korumaya ve onlar için savaşmaya mecburuz. Her bir çocuğu emekle, şefkatle, sevgi ile büyütmek, çocuklarımızın haklarını korumak, onların suça sürüklenmelerini önlemek toplumdaki her bir bireyin görevi olduğu kadar devletlerin de görevi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bugün yürürlükte bulunan çocuk koruma kanunumuz yeterli altyapı olmadığı için işlevsel olarak kullanılamamaktadır. Bu anlamda idari altyapının güçlendirilmesi ve çocuk alanında etkin politikalar geliştirilerek eksikliklerin giderilmesi için tüm sorumluları göreve davet ediyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Bizler gözleri önünde annesi öldürülen, okula gitmek yerine sokaklarda dilendirilen, zorla çalıştırılan, erken yaşta evliliğe zorlanan, görmezden gelinen, yok sayılan, ihmal edilen, şiddete maruz kalan, istismara uğrayan, göç nedeniyle yerlerinden edilen her bir çocuğun haklarını korunması ve geliştirilmesi, suça sürüklenmiş çocukların topluma yeniden kazandırılmaları için gereken her şeyi yapmaya, çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Çocuklarımızın bedensel, ruhsal gelişimlerini tamamladıkları, çocukluklarını yaşayabildikleri, üstün yararlarının esas alındığı bir ülke ve dünya özlemiyle bütün çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerdeki yükümlülükler gereği, geleceğimiz olan çocuklarımızın her türlü hak ihlallerinden korunması, çocuk haklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yetkili makamları ve tüm toplumu ortak mücadelemize davet ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, 20 KASIM, DÜNYA, ÇOCUK HAKLARI, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA