18 Kasım 2025 Salı

20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”  
 
     
   

Çocuk Koruma Kanunumuz Yeterli Altyapıda Değil


Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk hakları ihlallerini önleyecek, çocuk haklarını koruyacak ve geliştirecek etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuk koruma kanunumuz yeterli değil” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2020 Cumartesi 16:59   Okunma : 1437

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Burcu Düzen, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk hakları ihlallerini önleyecek, çocuk haklarını koruyacak ve geliştirecek etkin politikalar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Çocuk koruma kanunumuz yeterli değil” dedi.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu haklar olup, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile koruma altına alınmıştır. Bu sözleşme tüm dünya çocuklarının insan hakları yasasıdır.Sözleşmenin Türkiye'de yürürlüğe girdiği tarihten bu yana geçen 25 yıla rağmen hala çocuklarımız hak ihlallerine maruz kalmakta, adalete erişimde güçlük yaşamaktadırlar. Ancak bizler hak savunucuları olarak bu haksızlıkların son bulması için her gün daha fazla çalışacağımızın sözünü geleceğimizin umudu olan çocuklara, onların gününde veriyoruz.

Bizler çocuklarımızı anlamaya, korumaya ve onlar için savaşmaya mecburuz. Her bir çocuğu emekle, şefkatle, sevgi ile büyütmek, çocuklarımızın haklarını korumak, onların suça sürüklenmelerini önlemek toplumdaki her bir bireyin görevi olduğu kadar devletlerin de görevi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bugün yürürlükte bulunan çocuk koruma kanunumuz yeterli altyapı olmadığı için işlevsel olarak kullanılamamaktadır. Bu anlamda idari altyapının güçlendirilmesi ve çocuk alanında etkin politikalar geliştirilerek eksikliklerin giderilmesi için tüm sorumluları göreve davet ediyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Bizler gözleri önünde annesi öldürülen, okula gitmek yerine sokaklarda dilendirilen, zorla çalıştırılan, erken yaşta evliliğe zorlanan, görmezden gelinen, yok sayılan, ihmal edilen, şiddete maruz kalan, istismara uğrayan, göç nedeniyle yerlerinden edilen her bir çocuğun haklarını korunması ve geliştirilmesi, suça sürüklenmiş çocukların topluma yeniden kazandırılmaları için gereken her şeyi yapmaya, çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Çocuklarımızın bedensel, ruhsal gelişimlerini tamamladıkları, çocukluklarını yaşayabildikleri, üstün yararlarının esas alındığı bir ülke ve dünya özlemiyle bütün çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerdeki yükümlülükler gereği, geleceğimiz olan çocuklarımızın her türlü hak ihlallerinden korunması, çocuk haklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yetkili makamları ve tüm toplumu ortak mücadelemize davet ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, 20 KASIM, DÜNYA, ÇOCUK HAKLARI, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA