10 Ocak 2026 Cumartesi

17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz: Pandemi Sınavında Eğitimde Sınıfta Kaldık,


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında ülke olarak pandemi sürecinde eğitimde sınıfta kaldığımızı belirterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sisteminde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Yeşilboğaz açıklamasında, “Kötü öğretmen, kötü öğrenci, kötü okul yoktur. Kötü eğitim sistemi vardır. Hukuk devletinin ve çağdaşlaşmanın ön koşulu eğitimdir” dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2020 Salı 06:02   Okunma : 1299

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında ülke olarak pandemi sürecinde eğitimde sınıfta kaldığımızı belirterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sisteminde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Yeşilboğaz açıklamasında, “Kötü öğretmen, kötü öğrenci, kötü okul yoktur. Kötü eğitim sistemi vardır. Hukuk devletinin ve çağdaşlaşmanın ön koşulu eğitimdir” dedi.

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim ve bilim emekçisi öğretmenlerimizin hak ve özgürlükleri korunduğu, geliştirildiği, ülkemizin eğitim politikasındaki aksaklıklar giderildiği takdirde ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, geleceğimize yön verecek nesillerin yetişeceği aşikârdır. Ülkemizin eğitim politikasındaki ve öğretmenlerimizin sistematik bir şekilde yaşadığı sorunların yok sayılması, görmezden gelinmesi, geleceğimizin en karanlık tablosudur. Çünkü bir öğretmenin eseri öğrencileridir. O öğrenciler de, geleceğimizin mimarı, yarınlarımızın teminatıdır. Bir ülkenin çağdaş, laik, yenilikçi, bilim yolunda ilerleyen eğitim sistemi ve öğretmene verilen değer, o ülkenin gelişmişlik düzeyi ve yaşam standardı kalitesi ile doğru orantılı ilerler. Ülkemizde kadına, çocuğa, doğaya, hayvana yönelik artan her türlü şiddetin temelinde, eğitim sistemimizdeki geri vitese gidiş yatmaktadır. Kötü öğrenci yoktur, kötü öğretmen yoktur, kötü okul yoktur, kötü bir eğitim sistemi vardır.

“HUKUK DEVLETİNİN ÖN KOŞULU EĞİTİMDİR”

Ülkemizde sil baştan yapılan müfredat ile laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmış, ders kitaplarında Atatürk’ün ilke ve devrimleri tırpanlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının tarikat ve cemaatlerle yaptığı eğitimde işbirliği ile Cumhuriyet değerlerinden uzak nesillerin yetiştirilmesi hedeflenmiştir.  Siyasi iktidarın kendi ideolojik amaçları doğrultusunda şekillenen eğitim sistemimiz ve en kutsal mesleklerden birisi olan öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması, ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan en büyük ihanettir. Atatürk, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüyle eğitime ve öğretmenlere ne kadar önem verdiğini vurgulamıştır. Çünkü eğitim bir toplumun hukuk devleti yolunda gelişmesinin, kalkınmasının, çağdaşlaşmasının ön koşuldur. Öğretmen istihdamında yaşanan sorunlar ve gelir yetersizliği sorunu çözüme kavuşturulmalı, laik, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemimize geri dönülmelidir. Eğitimde ayrımcılığı ve fırsat eşitsizliğini kaldırmak kamu hizmetidir.

PANDEMİ SINAVINDA EĞİTİMDE SINIFTA KALDIK

Ayrıca eğitim sistemimiz pandemi sınavında sınıfta kalmıştır. Süreç içerisinde gözlemledik ki, uzaktan eğitim sistemine hala hazır değiliz. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanamamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğunun evinde bilgisayar ve internet altyapısı bulunmuyor ya da ekonomik koşullar vatandaşın bu altyapıyı sağlamaya gücü yetmiyor. Eba Tv’de verilen eğitimle gerek öğrencilerimiz, gerekse öğretmenlerimiz büyük zorluklar yaşamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, ülkemize aydınlık, çağdaş öğrenciler yetiştiren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, 24 KASIM, ÖĞRETMENLER, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA