19 Mart 2024 Salı

14:01   DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN MERSİN’E GELİYOR   13:57   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLTAK VATANDAŞLARA SESLENDİ: “SİZDEN OY İSTEYENLERE PROJELERİNİ SORUN”   13:55   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ   12:45   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI   12:42   NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YENİLİKÇİ PROJELERİNİ AÇIKLADI   12:40   GÜRAN DİNÇER’DEN EMEKLİLERE TAM DESTEK    12:38   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT “HALKIN SESİNE KULAK VERDİK, DERDİNE KOŞTUK”   11:34   CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ BİNGÖL: "TEKSTİL SEKTÖRÜ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARI NEDENİYLE KAN AĞLIYOR."   10:37   VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ   10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"  
 
     
   

Azerbaycan’a Anıt Heykel Yaptı, Gözyaşlarını Tutamadı


Mersin’in Erdemli İlçesi’nde Azerbaycan Parkı,pandemi kurallarına uygun olarak açıldı.Parka yapılan Azerbaycan milli kahramanı Mübariz İbrahimov’un anıtı ve heykeltıraşı,ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Açılışta konuşan, 115 Santimetre boyundaki heykeltıraş Ali Nacakçıoğlu ise gözyaşlarını tutamadı.

 

Tarih : 24 Kasım 2020 Salı 19:44   Okunma : 808

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde Azerbaycan Parkı,pandemi kurallarına uygun olarak açıldı.Parka yapılan Azerbaycan milli kahramanı Mübariz İbrahimov’un anıtı ve heykeltıraşı,ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Açılışta konuşan, 115 Santimetre boyundaki heykeltıraş Ali Nacakçıoğlu ise gözyaşlarını tutamadı.

Erdemli Ülkü Ocakları’nın isim önerisi ile gündeme gelen parka, Erdemli Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, Azerbaycan ismi verildi.

Erdemli Belediyesi ile Erdemli Ülkü Ocakları iş birliğinde yapılan program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Konuşmaların ardından Azerbaycan milli kahramanı Mübariz İbrahimov’un anıtı açıldı, Hocalı Katliamının anlatıldığı sergi, ziyaretçiler tarafından gezildi.

Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bunun en güzel örneğinin Karabağ olduğunu ifade etti. Başkan Tollu, “Birlik olduğu müddetçe, beraber olduğumuz müddetçe nelerin gerçekleştirilebileceğinin en güzel örneğini Karabağ’da yaşadık.  Biz inanıyoruz ki; Bu birlik beraberlik sürdüğü müddetçe, dış güçler asla bu millete kafa tutamayacak. Bu parkın, Azerbaycan Parkı olması Belediye meclisimizin oy birliği ile gerçekleştirildi. Ben bu konuda destek olan, destek veren çok muhterem meclis üyelerimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Anıtların gerçekleşmesinde emeği geçen yine Belediyemiz çalışanı Ali kardeşimize ben huzurlarınızda binlerce kere teşekkür ediyorum.  Ali’nin boyu küçük ama dev gibi bir yüreği var, Ali’ye çok teşekkür ediyoruz gerçekten. Daha önce de birçok güzellikleri Ali kardeşimizle birlikte gerçekleştirdik. Erdemli Belediyesi’nde bir başarı varsa, Erdemli Belediyesi’nde bir güzellik varsa, tabi bunu öncelikle çalışma arkadaşlarımıza borçluyuz”dedi.

Hocalı’da yaşananları unutmadıklarını,  Türk dünyasının kalbinin aynı anda attığını ifade eden Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Soner Bağ,  “Bizler, Hocalı’da yaşananları unutmadık. Bizler, bugün Azerbaycan’ın, Sayın İlhan Aliyev’le birlikte yaşamış olduğu, gerçekleştirmiş olduğu Türk Dünyası için çok önemli olan bu destandan dolayı üzerimize düşen tabi ki bir parkla değil. Her zaman ne gerekiyorsa soydaşlarımız için yapmaya hazır olduğumuzu buradan bildirmek istiyorum. Bugün kazanılan zafer Türk Dünyası, Türk birliği için Türk İslam Ülküsü için en önemli köprülerden biri olmuştur. Bu kesinlikle bir gönül meselesi. Ali abimiz fiziksel şartlarına rağmen Azerbaycanlı soydaşımız, Azerbaycan ulusal kahramanı Mübariz İbrahimov’un kendisinin 2,5 katı büyüklüğündeki bu heykeli yaparak kendisini ölümsüzleştirmiştir” diye konuştu.

“Heykeltıraş Nacakçıoğlu, Gözyaşlarını Tutamadı”

115 santimetre boyundaki heykeltıraş Ali Nacakçıoğlu, yaptığı anıt heykelle gönüllerde taht kurarken röportaj esnasında ise gözyaşlarını tutamadı. Azerbaycan’ın acısının Türkiye’nin acısı olduğunu ifade eden heykeltıraş Ali Nacakçıoğlu şunları kaydetti;

 “Çocuklarımız ölmesin, gençlerimiz ölmesin. Gerçekten şuan duygularımı anlatamıyorum. Duygularımı anlatamıyorum. Gençlerimiz ölmesin... Savaş olmasın…  Çocuklarımız ölmesin. Ama mecbur da kalırsak yapacağımızı kendimiz biliyoruz. Türkiye olarak, her zaman yanındayız. Türkiye olarak, Azerbaycan kardeşimiz zaten. Kardeşimizin yanında olmak, bizim görevimiz. Onların şehitleri bizim şehidimiz, onların acısı bizim acımız.”

Paylaş :
Etiketler :  ERDEMLİ, COVID-19, BELEDİYESİ, İZMİR’E YARDIM, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, AFAD, AZERBAYCAN PARKI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA