13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

Başkan Seçer, Mersin’deki Akıllı Kent Uygulamalarını Anlattı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Intercontinental Geoinformation Days (IGD) toplantısına video konferans ile katılarak,Mersin’de ‘Akıllı Kent’ uygulamaları kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Tarih : 26 Kasım 2020 Perşembe 12:42   Okunma : 1905

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde ve Harita Bölümü koordinasyonuyla düzenlenen Intercontinental Geoinformation Days (IGD) adlı bilimsel toplantıya video konferans ile katıldı. MESKİ’de altyapı sistemi yazılımını yenilediklerini ifade eden Başkan Seçer, ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’nı da hazırladıklarını anlattı.

Başkan Seçer’in yanı sıra Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki Adlı ve akademisyenlerin de katıldığı toplantıda, ‘Akıllı Kentler, Akıllı Tarım’, ‘Arazi Yönetimi, Kullanımı ve İmar Uygulamaları, Kentsel Dönüşüm, Kırsal Kalkınma ve Afet Yönetimi’, ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kent Bilgi Sitemleri’, ‘Uzaktan Algılama ve Fotogrametri’, ‘Kültürel Mirasın Belgelenmesi’ ve ‘Yerel Yönetimlerde Konumsal Hizmetler’ konuları konuşuldu.

“Korona salgını kapsamında ‘Askıda Fatura’ uygulaması başlattık”

Video konferansın açılış konuşmasını yapan ve Mersin’de ‘Akıllı Kent’ uygulamaları kapsamında yapılan hizmetlere ilişkin konuşan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“İl genelinde 70 adet akıllı kavşak sistemi uygulaması var. Engelli veri tabanını çıkarıyoruz. Bu sayede artık engellilerimizle ilgili her bilgiye dijitalden ulaşılabiliyoruz.Veri tabanına şuan kayıtlı engelli birey sayısı 191 bin 100 kişi. 8 kilometrelik sahil şeridimizde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuyoruz. Yine aynı şekilde KentBis uygulamamız var. Toplu taşıma araçlarımızda uzaktan güvenlik ve hız kontrol sistemi var ve bunun yanında 51 adet de akıllı durak sistemi kurduk. MESKİ SCADA Sistemi’nesahip. Yine MESKİ, Akıllı Sayaç Okuma sisteminin pilot uygulaması içinde çalışmasını başlattı. Bu akıllı çözümle işçilik maliyetinin ve kayıp-kaçak oranının azalmasını bekliyoruz. Korona salgını döneminde en dikkat çekici akıllı şehir uygulamalarımızdan biri ‘Askıda Fatura’ uygulamamızdı. Çağrı merkezinin yenilenmesini sağladık. Bütün kurumların tek çatı altında ‘TEKSİN’ adını verdiğimiz Alo 185 hattıyla özellikle mobil uygulama ile e-belediyecilik faaliyetlerine hız kazandırmış olduk. Belediyelerimize ait kafelerde yemek listesinin Karekod’dan okunmasını sağlıyoruz.”

“SCADA ile Coğrafi Bilgi Sistemi entegrasyonu sağlandı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak MESKİ’de altyapı bilgi sistemi yazılımını güncelleştirerek sistemlerle entegre haline getirdiklerini kaydeden Seçer, “Bu süreçte 962 km kanalizasyon hattı, 351 km içmesuyu hattı, 258 km yağmursuyu hattı, içmesuyu depoları, su kaynakları, vanalar, hidrantlar ve oluşan arızaları kayıt altına aldık. Adres ve bilgi sistemi oluşturduk. Mevcut binalar haritalara işlendi. Aboneler ile binalar eşleştirildi. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi entegrasyonunu sağladık. SCADA ile Coğrafi Bilgi Sistemi entegrasyonunu da hızlandırdık” dedi.

Mersin için ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’ hazırladık”

Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalara dair de konuşan Seçer, “12 ilçenin imar yolu ağı çizimini gerçekleştirdik. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nca Kırsal Yol Ağları envanterlerinin sisteme aktarılması çalışmaları devam ediyor. Mersin için ‘Yangın Müdahale Riski ve Riskli Bölgeler Haritası’nı hazırladık. Mersin için ‘Nüfus Yoğunluk Haritası’ hazırlandı. Mersin’in Nüfus-Mesken Yoğunluk Haritası çalışmalarımız ise devam ediyor. İmar uygulama alanlarının sisteme aktarılması yönündeki çalışmalarımız da sürüyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN SEÇER, AKILLI KENT, ASKIDA FATURA, MESKİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA