4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Personeli Filiz Karakaş’tan Örnek Davranış: İçinde 20 Bin Tl Olan Cüzdanı Sahibine Teslim Etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para olan cüzdanıbulan Karakaş, kartvizitinden cüzdanın sahibine ulaştı. Karakaş, “O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2020 Salı 16:46   Okunma : 1421

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda bir yıldır temizlik personeli olarak görev yapan Filiz Karakaş, örnek bir davranışa imza attı. Karakaş, 29 Kasım Pazar günü akşam saat 19.00 sularında temizlik yaptığı sırada cüzdan buldu. İçinde yaklaşık 20 bin TL’ye yakın para bulunan cüzdanı sahibine hızlıca teslim eden Filiz Karakaş, göstermiş olduğu davranış ile herkese örnek oldu.

Kartvizitteki numaradan cüzdan sahibine ulaştı

Olay, 29 Kasım Pazar günü, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına saatler kala gerçekleşti.Karakaş, sokağa çıkma yasağının başlamasına kısa bir süre kala görevli olduğu Kültür Park sınırları içerisinde kamelyaların etrafında temizlik yaparken yerde bir cüzdan buldu. Sahibine ulaşabilmek adına cüzdanın içindeki kartvizite bakan Filiz Karakaş, cüzdan sahibi FadiGhozlan’a hızlıca ulaştı. Karakaş, içi para dolu cüzdanı 4,5 yıldır Mersin’de yaşayan ve ticaretle uğraşan FadiGhozlan’a teslim etti.

Karakaş: “Cüzdanı bulduğumda direkt aklıma sahibine ulaşmak geldi”

Temizlik personeli Filiz Karakaş, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda yaklaşık bir yıldır çalıştığını ifade ederek,  “Burada 15.00-23.00 vardiyasında çalışıyorum. Akşam saat 19.00 gibi mıntıka temizliği yaparken bir tane cüzdan buldum. İçinde de yüklü miktarda para vardı. Kartvizitten sahibinin numarasını bularak, aradım, gelip aldılar benden. Cüzdanı bulduğumda direkt sahibine ulaşmak geldi aklıma. Sahibi çok teşekkür etti. Çok mutlu oldu. Çünkü içinde hemen hemen 20 bin liraya yakın bir para varmış.Buna kim olsa sevinir” dedi.

“O parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim”

Cüzdanı teslim ettiği sırada yaşadığı mutluluğu da anlatan Karakaş, “Çünkü o parayı bende düşürmüş, kaybetmiş olabilirdim. O yüzden karşı taraf ne hissetti, acaba o parayı nereden temin etti, borcu var mıydı? Önce bunlar aklıma geldi. Ki zaten o para da emanetmiş, kendisinin değilmiş. Buna ayrı bir sevindim. İyi ki verdim, iyi ki sahibini buldum. Mutluyum. Vicdanen çok rahatım. Umarım bu davranış herkese örnek olur” diye konuştu. 

Ghozlan: “Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum”

Cüzdan sahibi FadiGhozlan ise“Filiz Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Paramı geri getirdi” cümleleriyle duygularını ifade etti.Ghozlan, Filiz Karakaş’a göstermiş olduğu davranıştan dolayı teşekkür ederken, dükkanında satışını yaptığı parfümlerden de hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PERSONELİ, FİLİZ, KARAKAŞ’TAN, ÖRNEK, DAVRANIŞ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA