9 Ocak 2026 Cuma

21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:10   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:55   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:42   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:28   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:58   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:36   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:32   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:19   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   13:11   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz’dan HSK’ya ‘Adliyelerde Önlemleri Artırın’ Talebi


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 17:16   Okunma : 2326

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, HSK’ya yazılı talebinde şu ifadelere yer verdi:

“Corona virüs olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı bütün dünyayı etkisi

altına almış olup, gün geçtikçe de vaka sayısının arttığı bilinmektedir. Adliyelerimizin fiziki koşulları sosyal mesafenin korunmasına imkân vermediği gibi, HES kodu uygulaması da olmadığından,  her gün artan covid-19 teşhisli kişi ve temaslı kişi sayısı da göz önüne alındığında, adliyelerde çalışmanın insan sağlığı ve hayatı bakımından büyük tehlike arz ettiği açıkça ortadadır. Mersin merkez ve ilçe adliyelerinde de durum aynıdır.Salgın hastalığın bulaşma tehlikesinin önüne geçebilmek bakımından duruşmaların ertelenmesi ve tüm adliyelerin girişlerinde HES kodu uygulaması başta olmak üzere, tedbirlerin alınarak istisnasız birşekilde uygulanması hayati önem arz ettiğinden, bu hususları bilgi ve takdirlerinize sunarım.”

Mersin merkez ve ilçe adliyelerdeki durumu aktaran Baro Başkanı Yeşilboğaz, virüs yaygınlığı nedeniyle hukukçuların yıllık izin kullanmaya başladığını belirterek, “Mersin Adliyesi’nde 8 mahkemede hâkimler izin almış. Çok fazla izinli hukukçu var. Kimisi mazeret izni, kimisi yıllık izin almış. Avukatların yüzde 10’undan fazlası temaslı ya da testi pozitif. Karantinada olan hakim, savcıların yerine hemen yeni atamalar yapılıyor. Ancak gelen kişi, mahkeme dosyalarının işini bilmiyor. Ya da hâkimler izin alınca yerine biri atanıyor ama yeni gelen hâkim dosyayı bilmiyor, karar veremiyor. O yüzden davayı erteliyor. Bu da davaların birikmesine neden oluyor. Tarsus’ta Başsavcılık ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi virüsten kapandı. Talebimizin acilen dikkate alınmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ’DAN, HSK’YA, ADLİYELERDE, ÖNLEMLERİ, ARTIRIN, TALEBİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA