4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz’dan HSK’ya ‘Adliyelerde Önlemleri Artırın’ Talebi


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

 

Tarih : 2 Aralık 2020 Çarşamba 17:16   Okunma : 2302

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yeterli tedbirlerin alınmadığı adliyelerin virüs yuvası olduğu ve büyük tehlike yarattığı gerekçesiyle, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, tüm adliyelerde duruşmaların ertelenmesini ve girişlerde HES kodu uygulamasının getirilmesini talep etti.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, HSK’ya yazılı talebinde şu ifadelere yer verdi:

“Corona virüs olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı bütün dünyayı etkisi

altına almış olup, gün geçtikçe de vaka sayısının arttığı bilinmektedir. Adliyelerimizin fiziki koşulları sosyal mesafenin korunmasına imkân vermediği gibi, HES kodu uygulaması da olmadığından,  her gün artan covid-19 teşhisli kişi ve temaslı kişi sayısı da göz önüne alındığında, adliyelerde çalışmanın insan sağlığı ve hayatı bakımından büyük tehlike arz ettiği açıkça ortadadır. Mersin merkez ve ilçe adliyelerinde de durum aynıdır.Salgın hastalığın bulaşma tehlikesinin önüne geçebilmek bakımından duruşmaların ertelenmesi ve tüm adliyelerin girişlerinde HES kodu uygulaması başta olmak üzere, tedbirlerin alınarak istisnasız birşekilde uygulanması hayati önem arz ettiğinden, bu hususları bilgi ve takdirlerinize sunarım.”

Mersin merkez ve ilçe adliyelerdeki durumu aktaran Baro Başkanı Yeşilboğaz, virüs yaygınlığı nedeniyle hukukçuların yıllık izin kullanmaya başladığını belirterek, “Mersin Adliyesi’nde 8 mahkemede hâkimler izin almış. Çok fazla izinli hukukçu var. Kimisi mazeret izni, kimisi yıllık izin almış. Avukatların yüzde 10’undan fazlası temaslı ya da testi pozitif. Karantinada olan hakim, savcıların yerine hemen yeni atamalar yapılıyor. Ancak gelen kişi, mahkeme dosyalarının işini bilmiyor. Ya da hâkimler izin alınca yerine biri atanıyor ama yeni gelen hâkim dosyayı bilmiyor, karar veremiyor. O yüzden davayı erteliyor. Bu da davaların birikmesine neden oluyor. Tarsus’ta Başsavcılık ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi virüsten kapandı. Talebimizin acilen dikkate alınmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ’DAN, HSK’YA, ADLİYELERDE, ÖNLEMLERİ, ARTIRIN, TALEBİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA