8 Mayıs 2024 Çarşamba

17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   10:29   MANİSA`DA DOLU YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP`Lİ BAŞEVİRGEN`E DERT YANDI: “ÇİFTÇİNİN İŞİ ALLAH`A KALDI”   10:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YOLLAR AÇMAYI SÜRDÜRÜYOR   10:15   MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ   10:13   YSK`NIN YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   09:58   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: "20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"   09:54   VELİ AĞBABA: “MEVCUT ANAYASAYA UYMAYAN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA YAPILMAZ. ANAYASA YAPARAK 10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİNİN SORUNUNU MU ÇÖZECEKSİNİZ?”   09:30   CHP`DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI... GÜL ÇİFTCİ BİNİCİ: “EN KATILIMCI, EN DEMOKRATİK, EN DOĞRU, EN AKILCI ŞEKİLDE BU TÜZÜĞÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”   06:14   CHP`Lİ NAMIK TAN: "AKP-MHP KOALİSYONU CUMHURİYETE İHANET EDİYOR"   01:16   YSK`NIN 31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE  
 
     
   

Başkan Kocamaz, “Millet olarak o gece büyük bir sınavdan geçtik”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı B

 

Tarih : 13 Temmuz 2017 Perşembe 01:16   Okunma : 1548

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Aziz milletimizin, Cumhuriyet tarihimizin en ciddi ve en kanlı ihanet kalkışmasına karşı gösterdiği destansı direnişin sembolü olan 15 Temmuz tarihi çok önemlidir. Gerçekten de millet olarak o gece büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. Ancak bu büyük ihanet, asil milletimizin Çanakkale Savaşlarını hatırlatan yiğit duruşuyla sonuçsuz kalmıştır” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” başlığı ile Mersin Valiliği tarafından gerçekleştirilen konferansa Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin yüceliğine vurgu yaparak başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin, küresel güçler ile devlet içinde etkili bir konuma gelen paralel yapılanmanın ortak operasyonu olarak tarihe geçtiğine değindi.

“Milletimizle ne kadar övünsek azdır”

Konuşmasına 15 Temmuz gecesinin aziz milletin evlatlarını birbirine kırdırmak ve Türkiye’yi bölmek isteyenlerin bir oyunu olduğunu sözlerine ekleyerek devam eden Başkan Kocamaz, “Darbeye teşebbüs eden hainlerin ve onları destekleyen şer odaklarının hesabı buydu. Ancak Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı vardı. O hesap bugüne kadar hiç şaşmadı. Bundan sonra da şaşmayacaktır. Görüldüğü gibi terazinin bir kefesinde küresel bir hesap ve aşağılık bir ihanet; diğer kefesinde ise bağımsızlığı karakter haline getiren aziz milletimizin kahramanlığı vardır. Bu kahramanlık, milli itibarımız ile birlikte silahlı kuvvetlerimizin itibarını da kurtarmıştır. Silahlı kuvvetlerimizin itibarı bizim için hep önemli olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz ihanet kalkışmasını şanlı ordumuzun tamamına mal etmek gibi bir hataya da asla düşmemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Demokrasi cephesine hep birlikte omuz vermeliyiz”

Türkiye’nin içinden geçtiği bu hassas dönemde Türk’ün ‘ordu-millet’ karakterinin zarar görmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibar kaybetmesine izin verilmemesi gerektiğine değinen Başkan Kocamaz, “Demokrasi katili cuntaların yeşerdiği, paralel devlet yapılanmalarının boy attığı bataklıkları mutlaka kurutmalıyız. Yaşadığımız badireden gereken dersi çıkarmalı; daha güvenli yarınlar için demokrasi cephesine hep birlikte omuz vermeliyiz. FETÖ unsurlarını devlet mekanizmalarından ayıklamaya yönelik kararlı tutumdan taviz verilmemeli; kriptoFETÖ’cüler, titiz bir çalışma ile ortaya çıkarılmalı, yaptıklarının hesabı adalet eliyle sorulmalıdır. Nereye kadar gitmek gerekiyorsa oraya kadar gidilmeli; bu ihanet şebekesinin devletimizin mahremlerine, milletimizin tertemiz gönlüne kadar uzanan kılcal kökleri mutlaka kurutulmalıdır” diye belirtti.

‘Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar Cumhuriyet’ şiarı ile hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır” diyerek, “Bu duygu ve düşüncelerle, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve asil milletimize başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Kısa film gösterimi vatandaşları duygulandırdı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı kapsamında Mersin’de düzenlenen etkinlikler ilk olarak şehitliğin ziyaret edilmesi ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitlik ziyaretinde Başkan Kocamaz, şehitlerin kabirlerini tek tek dolaşarak karanfil bırakırken, şehit ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. Şehitlik ziyareti sonrası Muğdat Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ile devam eden etkinlik kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı gerçekleştirildi.

Konferans öncesi Başkan Kocamaz, Yenişehir Kültür Merkezi’nin fuaye alanında açılan ‘15 Temmuz Destanı’ isimli fotoğraf sergisini gezerek, sergilenen fotoğrafları inceledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında hazırlanan kısa filmin izlenilmesiyle devam etti. Katılımcıların sık sık alkışlarla kestiği kısa filmde salonda duygusal anlar yaşandı.

Kısa film gösterimi esnasında duygulanan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına engel olamadı. Kısa film gösterimi sonunda fotoğrafları ekrana yansıtılan demokrasi şehitleri vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Paylaş :
Etiketler :  15 temmuz, burhanettin kocamaz, mersin valiliği, tbmm.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA