1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”   16:33   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN HALK KART NİSAN AYI TUTARLARI HESAPLARDA  
 
     
   

CHP’li Antmen: Devlet tiyatrolarında koronavirüs ihmali var


CHP’li Alpay Antmen, karantina sürecinde olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile temaslı olduğu bilinmesine rağmen oğlu Akın Kurt’un oyununun gösteriminin neden durdurulmadığını sordu.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 08:32   Okunma : 1085

Geçtiğimiz hafta prömiyeri yapılan Karıncalar / Bir Savaş Vardı oyununun oyuncusu tiyatro sanatçısı Akın Kurt'un prömiyerden bir gün sonra yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıktığı; Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantina sürecindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un oğlu olan Akın Kurt'un virüsü, oyunu izlemek için Ankara'dan gelen annesinden almış olabileceği iddia edildi.

CHP Konuyu Meclis Gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Akın Kurt'un testinin pozitif çıkmasının ardından test yaptıran oyunun teknik ekibinde de birçok kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirterek “Oyunun kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu'nun koronavirüs teşhisi ile Ankara'da hastaneye kaldırılmıştır. Dönüşümlü ve uzaktan çalışma uygulamasının yeteri kadar uygulanmamış, özellikle teknik ve idari personelin sosyal mesafe kurallarına riayet edilmeden çalışmak zorunda bırakıldığı ortaya çıkmıştır. Salgının yükseliş gösterdiği Kasım ayında bile turne yapılmış ve hem oyuncuların hem de teknik personelin riske atılmıştır. Ülkedeki diğer ödenekli tiyatroların çalışmalarının süresiz durdurmasına rağmen devlet tiyatrolarının bu koşullarda çalıştırılmaya devam edilmesi bütün sanatçı, çalışan ve seyircilerin hayatını riske atmıştır. Şu anda 50’den fazla Devlet Tiyatrosu çalışanı Covid-19’a yakalanmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

Karantina sürecinde olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile temaslı olduğu bilinmesine rağmen oğlu Akın Kurt’un başrolünü oynadığı oyunun gösterimi neden durdurulmamıştır?

Bu, hem çalışanların hem de seyircinin hayatını riske atmak demek değil midir?

Sorumlular hakkında ihmal nedeni ile hukuki ve idari soruşturma açılacak mıdır?

 Biran önce Devlet Tiyatroları'ndaki oyunları ve provaları durdurmak için harekete geçecek misiniz?

Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle; Devlet Tiyatrolarında Covid-19 pozitif çıkan toplam kişi sayısı kaçtır? Bunların kaçı entübe edilmiş, kaçı iyileşmiş, kaçı hayatını kaybetmiştir?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, ANTMEN, DEVLET, TİYATROLARINDA, "KORONAVİRÜS, İHMALİNİ, MECLİS, GÜNDEMİNE, TAŞIDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA