26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Narenciye fabrikalarında pandemi tedbirleri üst düzeyde


Vücut direncini arttırdığı bilinen narenciye ürünleri pandemi döneminde ihracat pazarında öne çıkarken, bu ürünleri hem iç, hem dış pazara hazırlayan firmalar tesislerinde korona virüs tedbirlerini en üst düzeyde tutuyor.

 

Tarih : 7 Aralık 2020 Pazartesi 11:00   Okunma : 1006

Kapasitenin yarısının da altında işçiyle sürdürülen faaliyette maske, mesafe ve hijyen birinci öncelik.

Yaklaşık 30 yıldır Mersin'in Erdemli ilçesinde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu üyesi iş insanı Murat Topal, korona virüs sebebiyle yaşanan sıkıntıları en az hasarla atlatmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Topal, "Firmamız Mersin Erdemli bölgesinde 30 yıldır narenciye üzerine faaliyet göstermektedir. Yurt içi ve yurt dışında şubelerimiz bulunmaktadır. Rusya, Ukrayna, Balkan ülkeleri ve Azerbaycan başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatımız devam etmektedir. Dünyanın ve ülkemizin bulunduğu şartlardan dolayı gelinen bu noktada firmamız her türlü faaliyetine devam etmektedir. Covid-19 sebebiyle yaşanan sıkıntıları elimizden geldiğince en az hasarla atlatmaya çalışmaktayız. Hijyen, maske ve diğer bütün kurallara uyarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz" dedi.

"Narenciye ürünlerine talep artıyor"

Pandemi ile birlikte narenciye ürünlerinde talep artışı yaşandığını ifade eden Topal, "Yurt içi ve yurt dışında pazarda talep artışından dolayı firmamız çalışmalarını daha yoğun bir şekilde devam ettirmektedir. Özellikle Balkan ülkeleri ve Rusya'ya ihracatımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Covid-19 sebebiyle limona olan talep, narenciye ürünlerine olan talep daha da artmaya devam etmektedir. Narenciye ürünlerinin Covid-19'a olan faydasından dolayı ihracat talebi yüzde 40, yüzde 50 oranında artış göstermektedir. Bu sebepten dolayı bizim faaliyetlerimiz de ona göre artmaktadır. Hem yurtiçi pazarda, hem de yurt dışı pazarda" diye konuştu.

"Maske, mesafe ve hijyen birinci önceliğimiz"

Pandemi kurallarına harfiyen uyduklarını da aktaran Topal, "Bakanlığımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda firmamız bütün hijyen kurallarına uyup faaliyetine devam etmektedir. Maske, mesafe ve hijyeni birinci önceliğimiz olarak tutuyoruz. Çalışanlarımıza o yönde talimatlar vererek çalışmalarımıza faaliyetimize olabildiğince devam ediyoruz. Şu anda 100 civarı çalışanımız var. Kapasitemizi de düşürmüş bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

Pandemiye rağmen ihracat gerçekleştiren firmalar olarak bir de taleplerinin olduğunu dile getiren Topal, "Geldiğimiz bu noktada, bizim naçizane talebimiz, isteğimiz, yaklaşık 3 yıldır verilmeyen ihracat teşvikinin tekrardan verilmesi. Bir nebze de olsa biz ihracatçılara can suyu olması açısından bizim için çok önem arz etmektedir. Devletimizden, hükümetimizden bu yönde bir talebimiz vardır" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, ERDEMLİ, LAMAS, NARENCİYE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA