25 Ekim 2025 Cumartesi

15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"  
 
     
 
 
image

Okunma : 4036  Tarih : 27.12.2018  E-Mail : bekirkamil@yahoo.com

 
Bekir Kamil ÇAĞLAYAN

TAK-ŞAK!

Bu ülke neler gördü. Bir genelkurmay başkanı düşünün ismi başlıktaki gibi TAK-ŞAK PAŞA olarak kalsın.
Genelkurmay eski başkanı Doğan Güreş ‘’Çiller tak diye söyler ben şak diye yaparım’’ Sözleriyle akıllarda kaldı. O dönem sadece genelkurmayda olan TAK-ŞAK bu gün ülkenin neredeyse her yerindedir. Akepegenel başkanı Tayyip Erdoğan Çanakkale’ye gidiyor. Bir komutan ayağa kalkmıyor. Erdoğan TAK diye hesabını verecek diyor. ŞAK diye komutan hapse atılıyor.

Türkiye’nin duayen sanatçılarından Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e sadece kendisini eleştirdikleri için ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. TAK diye emretti bedelini ödeyecekler dedi ŞAK diye soruşturma açıldı. Yani sadece orduda değil yargıda da TAK-ŞAK var.

Milli savunma bakanı Hulusi Akar ve Özgür Özel arasında mecliste sert bir tartışma yaşandı. Bu tartışmanın ardından Tayyip Erdoğan yargılamanın bile nasıl olacağına karar verdi. TAK diye önce tazminat sonra ceza dedi. Yürütmenin bir mensubu olan Milli Savunma Bakanı ŞAK diye diye tazminat davasını açtı. Yürütmede de TAK-ŞAK olduğu açıkça ortaya çıkmış oldu.

Medyada da TAK-ŞAK var. Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal tamamen demokratik sınırlar içerisinde ‘’Hadi bakalım barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Yapabilecek miyiz? Bence yapamayız dayak yeriz korkusuyla insanlar sokağa çıkmaz’’ dedi. Tayyip Erdoğan kendisini çok ağır sözlerle eleştirerek Fatih Portakal’ı hedef gösterdi. TAK diye bedelini ödeyecek dedi RTÜK Halk TV ve Fox TV’ ye ŞAK diye ceza yağdırdı. Demek ki RTÜK TAK-ŞAK RTÜK olmuş.

16 Nisan referandumundan önce anayasa değişirse ülkede tek adam rejimi olur. Herkes onun ağzından çıkacak lafa bakar. Yargı bağımsızlığı kaybolur. Her sözü kanun olur demiştik. Her yerde anlattık. O dönem Akepe ve MHP hayır öyle bir şey olmayacak meclis daha da güçlenecek gibi yalanlarla halkı kandırmıştı. Bu gün geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. Biz bu TAK-ŞAK lardan çok sıkıldık.

Memlekette ne olacağını, hangi TV nin yayın yapamayacağını, kime nasıl soruşturma açılacağını TAK-ŞAK lar değil hukuk kuralları belirler.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA