3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
 
 
image

Okunma : 1324  Tarih : 22.01.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

YÜREKTEN DÖKÜLEN DUYGULAR

 Yaklaşık olarak 2 haftadır, benim için en değerli insanlardan birinin yüreğine çöreklenen acıyı öğrendikten sonra "Duydum dost yaralanmış/Gene gönlüm hoş değil" türküsü modundayım.
  Dostumun yüreğinde biriken  acıyı, kendi acım gibi hissettiğim için de sosyal medya hesaplarım başta olmak üzere bir çok yerde, duygu yüklü şeyler paylaştım.
  Paragraflar arasında, zaman zaman konu bütünlüğü olmasa da yazının tamamı "Yürekten Dökülen Duygular" olduğu için ve her biri, birer özlü söze dönüşerek dile gelen o duyguları, sizinle de paylaşmak istedim.
  "En kolay çekilen acı, başkasının acısıdır" diyenler -kimi zaman- başkasının acısının, kendi acısından daha baskın çıktığını yaşamamış olanlardır.
  "En kolay çekilen acı, başka birinin acısıdır" deseler de siz, inanmayın. O, BAŞKA  BİRİ ile birlikte, ona değer verenlerin, yaşama sevinci de ölür.
  O başka birinin acısını, yüreğinizde yoğun olarak yaşıyorsanız, O "Başka Biri" değil can dostunuz olan bambaşka birine dönüşmüştür çünkü.
  "İyi ki varsın!" diyebileceği biri olması güven verir insana. Aynadaki kendiyle göz göze gelince "İyi ki varım!" diyebilmek ise huzur ve öz güven verir.
  Sizinle konuşan birinin dürüstlüğünü hissedebiliyorsanız, gerçek birer dost olmak için içten bakan bir çift göz yeter de, artar da.
  Çıkar ve dost, birlikte olamaz. O nedenle, 2 sözcüğün ortak 1 harfi bile yoktur.
  Yaşamımıza giren yanlış insanlar, yaşamımıza girmesi gereken doğru insanları tanımanız ve onlara sahip çıkmanız için birer deneyimdir aslında.
Yaşam ile ilgili doğru dersler almamızı, yaşamımıza giren yanlış insanlar sağlar çünkü. Sizce de öyle değil mi?
  Ancak ve yalnız "Sır" sözcüğünün anlamını bilen ve özümseyen biri sır saklayabilir. Sırrımız, yüreğimizin anahtarıdır, herkese verilmez.
  Susmak; kimi zaman en büyük hakaret, kimi zaman söylemek istediğimiz içli sözlerin demlenmesi için kuluçka dönemi, kimi zaman bir çaresizlik belirtisi, kimi zaman "Söylediğin sözün kölesi, söylemediğin sözün efendisi olursun" veya "Öfkeliyken konuşun. Pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapacaksınız çünkü" sözünün gereği, kimi zaman da "Dost acı söyleyen değil, acıyı tatlı söyleyendir" sözünün mütevaziliğidir.  Acı gerçekler, genellikle yanlış seçimlerden sonra öğrenilir.
  Hey dostum,
  Hiç kimse senin kadar değerli, hiç bir şey senden daha önemli değil. Bilesin.
  Kaliteli insan kendini, kalitesiz insan haddini aşar.
  Güven veren her insana çok değer verir ve çok güvenirim. Güven veren genç insanlara ise, daha çok değer verir ve daha çok güvenirim.
  Dürüst biri olmadığı halde; iyi gibi, dost gibi ve yakınmış gibi davranmayı çok iyi başaran sinsi kişiler, Dünya'nın en yetenekli tiyatro oyuncularıdır.
  Yalakalığın, mayası ve meyvesi nankörlüktür.
  Sen güvenini kaybederken o, itibarını kaybediyorsa üzülmek yerine "bir pislikten kurtulmanın mutluluğu" kaplasın yüreğini...
  SaygıN, yoksa SAYGIN olamazsın. "Testinin içinde ne varsa dışarıda o sızar" çünkü.
  Ana dilim ve konuşabildiğim tek dil Türkçe olsa da,  aslında benim en iyi bildiğim dil, DOSTÇA
  Bilmediği bir konuda nutuk çeken birinin sözleri, onun "CEHALET DİPLOMASI" sayılır.
  NANKÖRLÜK, alın yazın değil alnına sürülen kara bir LEKEDİR.
  Gencecik bir yüreğe düşen acı, ergenliğe yeni adım atmış bir çocuğun sırtına yüklenen buzdolabından daha çok yakar insanın canını.
  Kendini bilecek kadar akıllı ama -gerektiğinde- gemileri yakacak kadar da deli ol.
  Geçmiş acı çekmek için değil -ondan ders alarak- kendinden emin bir tavırla, geleceğe doğru yürümek içindir. "Geriye bakarak ileri gidilmez"
  Hey dostum,
  Her zaman, her yerde ve her koşulda, hep yanında ve arkanda olacağından emin olduğun biri varsa... Gerisini boş ver.
  İçinizdeki çocuğun, hep yaşaması için çocuklara ve gençlere değer verip onlarla zaman geçirin. Ben, öyle yapıyorum ve içimdeki çocuk hiç ölmüyor.
  Her anlamda güvenebildiğin; olumlu bir birey, iyi bir arkadaş ve gerçek bir dostun varsa Dünya'nın geri kalanının seni üzmesine izin verme.
  Gerçek dostlarınız, dünyanız kararınca aydınlık dünyanız olacak yeni gezegenimizdir aslında...
  Değer verdiğiniz birinin yüreği kabarırken, gözleri dolarken ve ciğeri sökülürken, onun acısını en az onun kadar, siz de yaşar mıydınız?
  Gerekli insanlardan ırak kalmak, gereksiz insanların yanında bulunmaktan daha çok acı verir insana.
  Birilerinin sizi, canlı kurbağa gibi haşlamasını istemiyorsanız "tavuk ve sahibi ile yumurta ve yem ilişkisini" bilmeniz gerekir. Sonra "Söylemedi" demeyin.
  Ana evladını, Kuş yavrusunu, Koyun kuzusunu... özler ve çok merak edermiş. BEN DE SENİ.



 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA