19 Aralık 2025 Cuma

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
 
 
image

Okunma : 808  Tarih : 31.05.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

65 YAŞ ÜSTÜ

65 YAŞ ÜSTÜ
 Bildiğiniz gibi, birkaç gün önce; hepimizi tedirgin eden Koronavirüs ile ilgili, yeni önlemler alındığı gibi eski önlemlerde esneklikler de sağlandı.
  65 yaş üstü olanlar, varsa iş yerlerini açabilecek ama iş yeri olmayanlar, pazar günleri belirlenen saatler dışında sokağa çıkamayacak.
  65 yaş üst eşlerden birinin, iş yerine gidip gün boyu çalıştıktan sonra eve dönmesi söz konusuyken, çalışmayan diğeri sokağa çıkma yasağı engeline takılacağı için pazar günü saat: 14.00 ile 20.00 arasını bekleyecek ve akşam aynı evde buluşacaklar yani.
  Keşke, 65 yaş üstü olanlar için hafta içerisinde en az 1 gün -belirlenen saatlerde- fatura yatırma ve bankada işlem yapma gibi işleri için de izin verilseydi.
  O yaştakilerin büyük bir çoğunluğu, internet üzerinden işlem yapmayı bilmiyor çünkü.
  Ben, önerilerim doğrultusunda kararlar alınmazsa -birkaç gün sonra- özellikle ileri yaşta olanların, büyük bir çoğunluğunun; sokağa çıkma yasağı yokken bile yalnızlık ve terk edilmişlik duygusu nedeniyle yaşadıkları sorunların artmasından ve psikolojik rahatsızlıklar yaşamalarından çok korkuyorum.
  Son kararlara göre; 18 yaş altı olanlar, sokağa çıkamayacak olmasına karşın kreşler ve bakım evleri açık olacak. Acaba oraya giden çocuklar, bir arada olacak mı, olmayacak mı?
  Koronavirüse ara verip sizi -biraz da- Türkiye İş Bankasına götürmek istiyorum.
  Eski bakan ve şu anda DEVA Partisi genel başkanı olan Sayın Ali Babacan "Türkiye İş Bankası hisselerine el konulamaz" dedikten sonra "Aynı konunun, değişik zamanlarda gündeme getirildiğini ancak hukukçuların yaptığı incelemelerde iki kez (Adnan Menderes'in başbakan olduğu 1950'li yıllar ve Kenan Evren'in cumhurbaşkanı olduğu 12 Eylül döneminden söz ediyor) mahkeme tarafından el konulma kararının kaldırıldığını, bu nedenle Başbakanlıktan verilen talimata rağmen birkaç yıl önce kendisi imzalamadığı için öyle bir yasa teklifinin  bakanlar kuruluna getirilemediğini" ayrıca "Tasarrufun mülkiyet ve miras hukukuna açık aykırılık teşkil ettiği gibi Türkiye’nin yurt dışındaki imajını da çok kötü etkileyeceğini" söyledi.
  Sayın Ali Babacan'dan söz edince insanın aklına "Bir ay içerisinde, partisinden istifa ederek mecliste yeni grup kurulmasını sağlayacak milletvekilleri olabilir mi?" sorusu geliyor.
  Aynı soru "Olursa, bu durumda; kurulduğu günlerde 50 civarında milletvekilinin katılımıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup kuran Adalet ve Kalkınma Partisi veya Cumhur İttifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri, nasıl bir tepki verir?" diye genişletilebilir.
  Çok büyük bir tepki göstererek, Siyasi Partiler Yasasında değişikliğe mi giderler? Yoksa,  Yassıada'ya "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adını verdiklerini anımsayarak "Demokrasinin gereği olarak" mı görürler? Bekleyip göreceğiz.
  Ben, Yassıada'ya, geçmişte "Yaşlıada" denilmesini anlamıştım ama insanların hapsedildiği bir adaya "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" denilmesini hala anlayamadım.
  Yukarıdaki konular hakkında yapılabilecek konuşmaların, en ayrıntılısı ve en doyurucusu; hem yaşam deneyimi, hem de onların yaşadığı gençlik yılları düşünülünce 65 yaş üstü olanlarla yapılır ama onların da sokağa çıkması yasak.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA