22 Ocak 2026 Perşembe

10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı  
 
     
 
 
image

Okunma : 848  Tarih : 31.05.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

65 YAŞ ÜSTÜ

65 YAŞ ÜSTÜ
 Bildiğiniz gibi, birkaç gün önce; hepimizi tedirgin eden Koronavirüs ile ilgili, yeni önlemler alındığı gibi eski önlemlerde esneklikler de sağlandı.
  65 yaş üstü olanlar, varsa iş yerlerini açabilecek ama iş yeri olmayanlar, pazar günleri belirlenen saatler dışında sokağa çıkamayacak.
  65 yaş üst eşlerden birinin, iş yerine gidip gün boyu çalıştıktan sonra eve dönmesi söz konusuyken, çalışmayan diğeri sokağa çıkma yasağı engeline takılacağı için pazar günü saat: 14.00 ile 20.00 arasını bekleyecek ve akşam aynı evde buluşacaklar yani.
  Keşke, 65 yaş üstü olanlar için hafta içerisinde en az 1 gün -belirlenen saatlerde- fatura yatırma ve bankada işlem yapma gibi işleri için de izin verilseydi.
  O yaştakilerin büyük bir çoğunluğu, internet üzerinden işlem yapmayı bilmiyor çünkü.
  Ben, önerilerim doğrultusunda kararlar alınmazsa -birkaç gün sonra- özellikle ileri yaşta olanların, büyük bir çoğunluğunun; sokağa çıkma yasağı yokken bile yalnızlık ve terk edilmişlik duygusu nedeniyle yaşadıkları sorunların artmasından ve psikolojik rahatsızlıklar yaşamalarından çok korkuyorum.
  Son kararlara göre; 18 yaş altı olanlar, sokağa çıkamayacak olmasına karşın kreşler ve bakım evleri açık olacak. Acaba oraya giden çocuklar, bir arada olacak mı, olmayacak mı?
  Koronavirüse ara verip sizi -biraz da- Türkiye İş Bankasına götürmek istiyorum.
  Eski bakan ve şu anda DEVA Partisi genel başkanı olan Sayın Ali Babacan "Türkiye İş Bankası hisselerine el konulamaz" dedikten sonra "Aynı konunun, değişik zamanlarda gündeme getirildiğini ancak hukukçuların yaptığı incelemelerde iki kez (Adnan Menderes'in başbakan olduğu 1950'li yıllar ve Kenan Evren'in cumhurbaşkanı olduğu 12 Eylül döneminden söz ediyor) mahkeme tarafından el konulma kararının kaldırıldığını, bu nedenle Başbakanlıktan verilen talimata rağmen birkaç yıl önce kendisi imzalamadığı için öyle bir yasa teklifinin  bakanlar kuruluna getirilemediğini" ayrıca "Tasarrufun mülkiyet ve miras hukukuna açık aykırılık teşkil ettiği gibi Türkiye’nin yurt dışındaki imajını da çok kötü etkileyeceğini" söyledi.
  Sayın Ali Babacan'dan söz edince insanın aklına "Bir ay içerisinde, partisinden istifa ederek mecliste yeni grup kurulmasını sağlayacak milletvekilleri olabilir mi?" sorusu geliyor.
  Aynı soru "Olursa, bu durumda; kurulduğu günlerde 50 civarında milletvekilinin katılımıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grup kuran Adalet ve Kalkınma Partisi veya Cumhur İttifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri, nasıl bir tepki verir?" diye genişletilebilir.
  Çok büyük bir tepki göstererek, Siyasi Partiler Yasasında değişikliğe mi giderler? Yoksa,  Yassıada'ya "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adını verdiklerini anımsayarak "Demokrasinin gereği olarak" mı görürler? Bekleyip göreceğiz.
  Ben, Yassıada'ya, geçmişte "Yaşlıada" denilmesini anlamıştım ama insanların hapsedildiği bir adaya "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" denilmesini hala anlayamadım.
  Yukarıdaki konular hakkında yapılabilecek konuşmaların, en ayrıntılısı ve en doyurucusu; hem yaşam deneyimi, hem de onların yaşadığı gençlik yılları düşünülünce 65 yaş üstü olanlarla yapılır ama onların da sokağa çıkması yasak.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA