22 Aralık 2025 Pazartesi

15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”  
 
     
 
 
image

Okunma : 1053  Tarih : 11.07.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

AYASOFYA CAMİ OLACAK

AYASOFYA CAMİ OLACAK
  Hem İstanbul'da yeteri kadar cami varken ve Ayasofya'nın bir bölümünde ibadet yapılması için kadrolu bir din adamı çalışırken -yani ezan okunup namaz kılınırken- hem de Ayasofya müze olduğu için oradan yıllık yüklüce bir gelir elde edilirken Ayasofya'nın camiye çevrilmesini anlayabilmiş değilim.
  Bu yüzden; bir takım insanların, bu düşüncemi çarpıtarak gereksiz eleştiriler yapacağını bildiğim halde kendimi, bunları yazmak zorunda hissediyorum.
  İnşallah, Ayasofya'nın cami olarak hizmet vermeye başlaması, Müslüman olmayan ülkelerdeki camilerin kullanılması ile ilgili bir soruna neden olmaz.
  Ayasofya'nın -cami olarak- 24 Temmuz günü kılınacak Cuma Namazı ile hizmete açılacağını öğrendiğimde "Keşke başka bir gün olsaydı" diye düşünmeden edemedim.
  24 Temmuz -aynı zamanda- Lozan Antlaşması'nın imzalandığı gün olduğu için yeni tartışmalar doğuracaktır çünkü.
  Oysa ülkemizin,yeni tartışmalar çok sağduyu ve çözüm üretmeye ihtiyacı var.
  Ayasofya'nın, Diyanet Işleri Başkanlığına devredilip cami olarak ibadete açılması, yeni tartışmalara gebe olduğu için gündemdeki çok önemli sorunların çözümüne köstek olacak diye çok korkuyorum.
  Birkaç gün; her şeyi ikinci plana iterek, yatıp kalkıp bu konuyu konuşup tartışacağız çünkü.
  O nedenle ben "Koronavirüsten Sakarya'daki patlamaya, Çoklu Baro Sisteminden Maaş Zammına kadar konuşulacak birçok konu varken, keşke Ayasofya'yı daha sonra gündeme getirseydik." diye düşünüyorum.
  Bu günlerde, böyle bir gündem yaratmanın hiç gereği yoktu bence.
  Çoklu Baro Sistemi ile ilgili yasa kabul edildi. Bu konunun, hukukçular tarafından günlerdir tartışılması ve günlerce tartışılacak olması nedeniyle şimdilik  bir şey yazmak istemiyorum.
  Ölümlere ve yaralanmalara neden olan Sakarya'daki patlama ile ilgili araştırma önergesi reddedildikten birkaç saat sonra, askerlerimizin yaşamını yitirmesine çok üzüldüm ve "Acaba o enkaz kaldırılmadan önce gerektiği gibi soğutulmadı mı?" diye düşünmeden edemedim.
  O enkaz, özel araçlar ve o konuda uzman bir ekiplerle kaldırılmak yerine neden belediyeye ait bir kamyonla ve askerlerimizin yardımıyla kaldırıldı?
  Onu da anlamış değilim.
  Bayrama sayılı günler kaldığı için "Bayram ikramiyesi ile ilgili de bir şeyler yaz" diyenler olduğu için yazımı, o konuya kısaca değinerek bitirmek istiyorum.
  Enflasyon ve maaşlar arttığı halde bayram ikramiyesi, yıllardır aynı kaldı. O nedenle, bu bayramda zamlı ikramiye beklemek hepimizin beklentisi.
  Dilerim ve umarım, Ayasofya'nın cami olarak hizmet vermeye başlaması; bayram ikramiyesinin artmasına ve bir takım yurtlar ile Kur'an Kurslarında yaşanan Çocuk istismarlarının bitmesine de neden olur.
 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA