29 Mayıs 2026 Cuma

18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’   09:45   BÜYÜKŞEHIR’IN LGS KURSIYERLERINE UNUTULMAZ MOTIVASYON ETKINLIĞI: KENT ORKESTRASı EŞLIĞINDE COŞKULU MOLA!   23:59   KıLıÇDAROĞLU’NDAN O İDDIALARA SERT YANıT: HERKES ŞUNU BILSIN...   23:40   SOSYALIST ENTERNASYONAL’DEN CHP İÇIN FLAŞ KARAR! ÖZGÜR ÖZEL MI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU MU? RESTI ÇEKTILER...   14:40   MERSIN’DE ZAMAN DURDU: ‘NAFTALIN KOKULU ANıLAR SANDıĞı’ KONSERIYLE NOSTALJI RÜZGARı ESTI!   01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’  
 
     
 
 
image

Okunma : 1989  Tarih : 20.10.2020  E-Mail : bekirkamil@yahoo.com

 
Bekir Kamil ÇAĞLAYAN

NEDEN CHP?

İçimde ki Cumhuriyet Halk Partisi sevgisini beni tanıyan herkes bilir. En çok sorulan soru şudur; Ya Bekir iyi de neden CHP? Fazla abartmıyor musun? Şeklinde sorularla sık sık karşılaşıyorum. 

Siyasete girişimi ve CHP sevgimi bir de benden dinleyin istedim.
Küçücük bir çocukken gözümü açtığımda duvarda ilk olarak ATATÜRK ve Bülent ECEVİT’in resimlerini gördüm. Babam büyük bir ECEVİT hayranıydı Karaoğlan der başka bir şey demezdi. O dönem Demokratik Sol Parti içinde siyaset yapardı. Biraz büyüyünce şunu fark ettim büyük bir çoğunluk ailesi hangi siyasi görüşe sahipse o görüşte ilerliyor ama ben bunu yapamazdım. Araştırmaya karar verdim. Tabii ATATÜRK ve ECEVİT sevgisi içimde yer etmişti bir kere.

Sonra Nazım Hikmet’i tanıdım, Sabahattin Ali’yi tanıdım. Hele Sabahattin Ali’nin o sözü yüreğime öyle bir işledi ki ‘’Bir insanın bir vicdanı varsa solcu olmaktan başka seçeneği yoktur’’ demişti. Kararımı vermiştim artık SOL görüşlü birisiydim ama hangi siyasi partiye oy verecektim.

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü geldi aklıma ‘’Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’’ ama körü körüne bağlanmak istemiyordum. CHP’yi araştırmaya karar verdim. Birileri tek parti dönemine laf söylüyorlar ya, onlarla beraber olmayarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi fark ediyordum her araştırmamda.

O eleştirdikleri tek parti döneminde ülkemiz gibi işgal altında olan ulaşım, enerji ve iletişim şirketleri yabancılardan geri alındı. Ağır sanayi hamlesine geçiş yapıldı. Anadolu dört taraftan demir ağlarla örüldü. En güç dönemde bankalar kuruldu ekonomiye hayat verildi. Eğitim seferberliği başladı. Halkevleri, köy enstitüleri kuruldu ve eğitimde altın çağımızı yaşadık. Avrupa’dan da önce kadınlara seçme seçilme hakkı verildi. Dünya’yı kasıp kavuran 2. Dünya Savaşı sırasında mükemmel bir dış politika izleyen milli şefimiz İsmet İNÖNÜ Türkiye’yi savaşın dışında tutmayı başardı. Türkiye demokrasi ile tanıştı. Çok partili yaşama geçildi. Milli mücadele ile gelinen iktidardan kızmadan, küsmeden başkaları gibi tehdit etmeden, halkın tercihine saygı duyarak inerek demokrasimizi taçlandırdı. Parti içinde de bir değişim rüzgarı esmeye başladı. Ülkemizin ve partimizin kurucularından olmasına rağmen CHP seçmeni bu gün dahi hiçbir siyasi partinin yapamadığını yaparak kurultayda genel başkan İsmet Paşa’nın yerine genç bir siyasetçi olan Bülent ECEVİT’i seçti. Sosyal demokrasinin temelleri atıldı. ‘’Toprak işleyenin su kullananın’’ diyerek köylünün umudu oluyor, ‘’Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’’ diyerek işçinin umudu oluyor. Milliyetçiliği sokak duvarlarına değil Kıbrıs’ın Topraklarına, Ege’nin deniz yataklarına, Batı Anadolu’nun haşhaş tarlalarına yazarak Türkiye’nin umudu oluyor.  50. Senenin aydın kişisi gel Karaoğlan diyor Türkiye.

Partimiz kapatılıyor. Genel başkanımız hapse atılıyor ama hiç kimse ATATÜRK devrimlerinden sosyal demokrasiden vazgeçmiyor. Yüreği ATATÜRK sevgisiyle Cumhuriyet sevgisiyle dolu bir yiğit çıkıyor. ATATÜRK’ün partisi kapalı kalamaz diyor ve yeniden CHP’yi seçmeniyle buluşturuyor. Efsane genel başkanımız Sayın Deniz BAYKAL hani Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sokturmayan mecliste azınlık olmasına rağmen direnen buna karşı çıkan genel başkanımız.

Hak Hukuk Adalet diyerek 420 KM yolu 25 gün gün yürüyerek demokrasiye, adalete sahip çıkmak isteyen,  genel başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU Türkiye’nin en büyük eylemini gerçekleştirirken Halkın umudu KILIÇDAROĞLU oldu. Anadolu’nun Kemal’i oldu. Yedi çocuklu fakir bir ailenin evladını kendisine genel başkan yapan bir siyasi partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Aslında çok daha uzun yazabilirdim ama sizleri sıkmak istemedim.

Ben Cumhuriyet Halk Partili olduğum için bunları yazmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bunları yaptığı için bu partiye yürekten gönülden bağlanıyorum.
Partimizde genel başkanlık yapan başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Lozan Kahramanı İsmet İNÖNÜ, Kıbrıs Fatihi Halkçı Ecevit, 2. Kurucu genel başkanımız Deniz BAYKAL, partimize ağabeylik yapan Hikmet ÇETİN, Altan ÖYMEN ve demokrasinin yılmaz savunucusu Anadolu’nun Kemal’i Kemal KILIÇDAROĞLU’nu selamlayarak yazımı bitiriyorum.

NEDEN CHP SORUSUNUN CEVABI BUDUR.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA