3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
 
 
image

Okunma : 4191  Tarih : 30.11.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Koronavirüsten Korkmuyorum

  KORONAVİRÜSTEN KORKMUYORUM
  "Ağzımız ve burnumuz, insan vücudunun gümrük kapılarıdır. Gümrük kapılarımızı kontrol altına alırsak mikroplara ve virüslere vize uygulamış oluruz. MASKE-MESAFE ve HİJYEN sağlığımızı  %100’e yakın korur. Sevdiklerimizle mutlu yaşarız."
  Yukarıdaki paragrafı, değerli büyüğüm Rasim Demirkan'ın sosyal medya hesabından -ben de aynı görüşte olduğum için- aldım.
  Ben -ona karşı gerekli önlemleri alarak yaşadığım için- Koronavirüsten hiç korkmadım, korkmuyorum, korkmayacağım da. Siz de, Koronavirüsten değil -ona karşı- önlem almadan yaşayanlardan korkun.
  Birkaç gün önce; sağlık bakanımız, özellikle 15 ildeki vaka yüzdesinin korkutucu boyutta olduğuna dikkat çekti.
  Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay, birbirine komşu iller. Bu iller, aynı zamanda; Koronavirüsün, yüksek olduğu 15 il arasında. 
  Söz konusu bölgede, narenciye hasadının yoğun olduğunu ve bu sektörde çalışanların çoğunun; il dışından geldiğini düşününce, o çalışanların asıl yaşadığı yerlere dönerken virüsü de yanlarına götüreceği aklıma geliyor ve irkiliyorum.
  Vaka sayısındaki artışa, narenciye hasadında çalışanların da neden olduğunu düşündüğüm için hepinize; narenciye ürünlerini soyarken eldiven kullanmanızı veya soyduktan sonra ellerinizi iyice yıkamanızı  öneriyorum.
   Koronavirüsün, hangi yüzeyde kaç saat kaldığı ile ilgili net bir bilgi yok. Kimi yüzeylerde 4-6 saat kaldığı, kimi yüzeylerde de 2-3 gün kaldığı ile ilgili söylentiler var.
  Hasattan sonra, dağıtımı yapacak elemanların ve alıcıların da, el teması düşünülerek dikkatli olmak gerekir.
  O nedenle; temizlik, maske ve aile bireylerimiz olsa bile, en yakınımızdaki ile aramızdaki mesafeye özel bir özen göstermeliyiz.
  Vatandaşı, koronavirüsten korumak için -65 yaş üstü, 20 yaş altı gibi ayırım yapmadan, zorunlu hizmet verenler dışında- herkesi kapsayan en az 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır.
  Belli saatlerde uygulanan, sokağa çıkma ve iller arası seyahat kısıtlamasının, istenen sonucu vermediğini-daha önce- gördük çünkü. 
  Koronavirüs tehlikesi; 65 yaş üstü, sokağa çıkmayınca geçecekse -daha önce de yazdığım gibi- 65 yaş üstü olan yöneticilerimizin tamamı, görevlerini 65 yaş altı olan birine -tehlike geçinceye kadar vekaleten- devretsin.
  Koronavirüs aşısı, gönüllüler arasında; cinsiyet, yaş grubu ve kronik hastalıklı olma ve benzeri durumlarla, ülke nüfusuna göre bu tespitlerin oranı tutturularak yapılmalıdır.
  Yukarıdaki metni, Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmadan önce yazmıştım. Yazımı tamamlamak için, toplantının bitmesini ve cumhurbaşkanımızın yapacağı açıklamayı bekledim.
  Toplantıda; "Hafta içi, her gün saat: 21.00-05.00 arası, Hafta sonu da, cuma akşamı saat: 21.00 ile pazartesi sabahı saat: 05 arası sokağa çıkma yasağı" kararı alınmış.
  Bu hafta sonu, Açık Öğretim öğrencileri  sınava girecek. Koronavirüse karşı alınan önlemlerde, bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Acaba sınavlar, Online olarak mı yapılacak? Yoksa ertelenecek mi? Belli değil.
  Toplantıda, ayrıca "Cenazeler defnedilirken -ölenin yakınları dahil- en fazla 30 kişinin bulunabileceğine" karar verilmiş.
  Nikah ve düğün törenleri için de aynı sayı geçerli olacakmış.
  Keşke, tüm kamu kurumları ve bankalarda; çalışanların "İş yerinde, en fazla 5 saat çalışacağı" yönünde bir karar da alınsaydı. 
  Yazımın başlığında görüldüğü gibi ben "Koronavirüsten korkmuyorum" Koronavirüs; kendisine karşı alınan önlemler yeterli ve vatandaşlarımızın sorumlu olursa sanıldığı kadar tehlikeli değil çünkü.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA