3 Eylül 2026 Perşembe

10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!   19:50   ’MERSIN TRAFIĞI FELÇ: SORUMLULAR MAZERET ÜRETIYOR, ZAMANı VE EKONOMIYI KAYBEDIYORUZ!’   19:40   DYP MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: NARENCIYE DALıNDA DEĞIL, ÜRETICININ YÜZÜNDE GÜLSÜN   19:30   MERSIN’DE KADıNLAR KENDI İŞININ PATRONU OLDU: EVDE OTURAN KADıNLAR ŞIMDI SIPARIŞ YETIŞTIREMIYOR!   19:29   GıDA AMBALAJıNDA DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: MUTFAKLARDAKI O ALıŞKANLıK TAMAMEN DEĞIŞIYOR!   19:02   TUFANBEYLI’NIN ’BEYAZ ALTıNı’ SOSYAL MEDYADAN TÜKETICIYE ULAŞıYOR: TARıMDA YEREL ÜRETIM VE DIJITAL SATıŞ DEVRIMI!   18:59   LÜKSÜN YENI KODLARı YAZıLıYOR: SERTIFIKALı İKINCI EL, YAPAY ZEKÂ VE İNSAN TEMASıYLA DÖNÜŞEN 100 MILYAR DOLARLıK GELECEK   18:50   DELILLER SUYA SONRADAN Mı BıRAKıLDı? GÜLISTAN DOKU DOSYASıNDA DALGıÇ POLIS TUTUKLANDı!  
 
     
 
 
image

Okunma : 4457  Tarih : 30.11.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Koronavirüsten Korkmuyorum

  KORONAVİRÜSTEN KORKMUYORUM
  "Ağzımız ve burnumuz, insan vücudunun gümrük kapılarıdır. Gümrük kapılarımızı kontrol altına alırsak mikroplara ve virüslere vize uygulamış oluruz. MASKE-MESAFE ve HİJYEN sağlığımızı  %100’e yakın korur. Sevdiklerimizle mutlu yaşarız."
  Yukarıdaki paragrafı, değerli büyüğüm Rasim Demirkan'ın sosyal medya hesabından -ben de aynı görüşte olduğum için- aldım.
  Ben -ona karşı gerekli önlemleri alarak yaşadığım için- Koronavirüsten hiç korkmadım, korkmuyorum, korkmayacağım da. Siz de, Koronavirüsten değil -ona karşı- önlem almadan yaşayanlardan korkun.
  Birkaç gün önce; sağlık bakanımız, özellikle 15 ildeki vaka yüzdesinin korkutucu boyutta olduğuna dikkat çekti.
  Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay, birbirine komşu iller. Bu iller, aynı zamanda; Koronavirüsün, yüksek olduğu 15 il arasında. 
  Söz konusu bölgede, narenciye hasadının yoğun olduğunu ve bu sektörde çalışanların çoğunun; il dışından geldiğini düşününce, o çalışanların asıl yaşadığı yerlere dönerken virüsü de yanlarına götüreceği aklıma geliyor ve irkiliyorum.
  Vaka sayısındaki artışa, narenciye hasadında çalışanların da neden olduğunu düşündüğüm için hepinize; narenciye ürünlerini soyarken eldiven kullanmanızı veya soyduktan sonra ellerinizi iyice yıkamanızı  öneriyorum.
   Koronavirüsün, hangi yüzeyde kaç saat kaldığı ile ilgili net bir bilgi yok. Kimi yüzeylerde 4-6 saat kaldığı, kimi yüzeylerde de 2-3 gün kaldığı ile ilgili söylentiler var.
  Hasattan sonra, dağıtımı yapacak elemanların ve alıcıların da, el teması düşünülerek dikkatli olmak gerekir.
  O nedenle; temizlik, maske ve aile bireylerimiz olsa bile, en yakınımızdaki ile aramızdaki mesafeye özel bir özen göstermeliyiz.
  Vatandaşı, koronavirüsten korumak için -65 yaş üstü, 20 yaş altı gibi ayırım yapmadan, zorunlu hizmet verenler dışında- herkesi kapsayan en az 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır.
  Belli saatlerde uygulanan, sokağa çıkma ve iller arası seyahat kısıtlamasının, istenen sonucu vermediğini-daha önce- gördük çünkü. 
  Koronavirüs tehlikesi; 65 yaş üstü, sokağa çıkmayınca geçecekse -daha önce de yazdığım gibi- 65 yaş üstü olan yöneticilerimizin tamamı, görevlerini 65 yaş altı olan birine -tehlike geçinceye kadar vekaleten- devretsin.
  Koronavirüs aşısı, gönüllüler arasında; cinsiyet, yaş grubu ve kronik hastalıklı olma ve benzeri durumlarla, ülke nüfusuna göre bu tespitlerin oranı tutturularak yapılmalıdır.
  Yukarıdaki metni, Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmadan önce yazmıştım. Yazımı tamamlamak için, toplantının bitmesini ve cumhurbaşkanımızın yapacağı açıklamayı bekledim.
  Toplantıda; "Hafta içi, her gün saat: 21.00-05.00 arası, Hafta sonu da, cuma akşamı saat: 21.00 ile pazartesi sabahı saat: 05 arası sokağa çıkma yasağı" kararı alınmış.
  Bu hafta sonu, Açık Öğretim öğrencileri  sınava girecek. Koronavirüse karşı alınan önlemlerde, bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Acaba sınavlar, Online olarak mı yapılacak? Yoksa ertelenecek mi? Belli değil.
  Toplantıda, ayrıca "Cenazeler defnedilirken -ölenin yakınları dahil- en fazla 30 kişinin bulunabileceğine" karar verilmiş.
  Nikah ve düğün törenleri için de aynı sayı geçerli olacakmış.
  Keşke, tüm kamu kurumları ve bankalarda; çalışanların "İş yerinde, en fazla 5 saat çalışacağı" yönünde bir karar da alınsaydı. 
  Yazımın başlığında görüldüğü gibi ben "Koronavirüsten korkmuyorum" Koronavirüs; kendisine karşı alınan önlemler yeterli ve vatandaşlarımızın sorumlu olursa sanıldığı kadar tehlikeli değil çünkü.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA