21 Mayıs 2026 Perşembe

15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"   15:41   DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: EMEKLI YOKSULLUĞU KARŞıSıNDA BAYRAM IKRAMIYESI ERIYIP PULA DÖNDÜ   13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:45   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı... İMAMOĞLU: "YıLMAYACAĞıZ, YORULMAYACAĞıZ, DURMAYACAĞıZ"   13:35   "KENT UZLAŞıSı" DAVASıNDA REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNULDU   10:10   ABD-KÜBA HATTıNDA TARIHI KRIZ! 94 YAŞıNDAKI RAUL CASTRO İÇIN YAKALAMA KARARı: İDAMı İSTENIYOR!   09:59   BAKANLıK ’YOK’ DEMIŞTI, RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: TÜRKIYE’DE YAPAY ET TARTıŞMASı BÜYÜYOR!   09:50   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN KRITIK HAMLE: HAZIRAN AYıNDA 10 İLLIK BÜYÜK DOĞU TURU BAŞLıYOR!   02:59   VERGI VE VARLıK BARıŞı YASALAŞTı...   02:24   İSTANBUL’DA TARIHI GECE: UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU TÜPRAŞ STADı’NDA BELLI OLDU!   17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı  
 
     
 
 
image

Okunma : 4211  Tarih : 30.11.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Koronavirüsten Korkmuyorum

  KORONAVİRÜSTEN KORKMUYORUM
  "Ağzımız ve burnumuz, insan vücudunun gümrük kapılarıdır. Gümrük kapılarımızı kontrol altına alırsak mikroplara ve virüslere vize uygulamış oluruz. MASKE-MESAFE ve HİJYEN sağlığımızı  %100’e yakın korur. Sevdiklerimizle mutlu yaşarız."
  Yukarıdaki paragrafı, değerli büyüğüm Rasim Demirkan'ın sosyal medya hesabından -ben de aynı görüşte olduğum için- aldım.
  Ben -ona karşı gerekli önlemleri alarak yaşadığım için- Koronavirüsten hiç korkmadım, korkmuyorum, korkmayacağım da. Siz de, Koronavirüsten değil -ona karşı- önlem almadan yaşayanlardan korkun.
  Birkaç gün önce; sağlık bakanımız, özellikle 15 ildeki vaka yüzdesinin korkutucu boyutta olduğuna dikkat çekti.
  Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay, birbirine komşu iller. Bu iller, aynı zamanda; Koronavirüsün, yüksek olduğu 15 il arasında. 
  Söz konusu bölgede, narenciye hasadının yoğun olduğunu ve bu sektörde çalışanların çoğunun; il dışından geldiğini düşününce, o çalışanların asıl yaşadığı yerlere dönerken virüsü de yanlarına götüreceği aklıma geliyor ve irkiliyorum.
  Vaka sayısındaki artışa, narenciye hasadında çalışanların da neden olduğunu düşündüğüm için hepinize; narenciye ürünlerini soyarken eldiven kullanmanızı veya soyduktan sonra ellerinizi iyice yıkamanızı  öneriyorum.
   Koronavirüsün, hangi yüzeyde kaç saat kaldığı ile ilgili net bir bilgi yok. Kimi yüzeylerde 4-6 saat kaldığı, kimi yüzeylerde de 2-3 gün kaldığı ile ilgili söylentiler var.
  Hasattan sonra, dağıtımı yapacak elemanların ve alıcıların da, el teması düşünülerek dikkatli olmak gerekir.
  O nedenle; temizlik, maske ve aile bireylerimiz olsa bile, en yakınımızdaki ile aramızdaki mesafeye özel bir özen göstermeliyiz.
  Vatandaşı, koronavirüsten korumak için -65 yaş üstü, 20 yaş altı gibi ayırım yapmadan, zorunlu hizmet verenler dışında- herkesi kapsayan en az 14 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır.
  Belli saatlerde uygulanan, sokağa çıkma ve iller arası seyahat kısıtlamasının, istenen sonucu vermediğini-daha önce- gördük çünkü. 
  Koronavirüs tehlikesi; 65 yaş üstü, sokağa çıkmayınca geçecekse -daha önce de yazdığım gibi- 65 yaş üstü olan yöneticilerimizin tamamı, görevlerini 65 yaş altı olan birine -tehlike geçinceye kadar vekaleten- devretsin.
  Koronavirüs aşısı, gönüllüler arasında; cinsiyet, yaş grubu ve kronik hastalıklı olma ve benzeri durumlarla, ülke nüfusuna göre bu tespitlerin oranı tutturularak yapılmalıdır.
  Yukarıdaki metni, Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmadan önce yazmıştım. Yazımı tamamlamak için, toplantının bitmesini ve cumhurbaşkanımızın yapacağı açıklamayı bekledim.
  Toplantıda; "Hafta içi, her gün saat: 21.00-05.00 arası, Hafta sonu da, cuma akşamı saat: 21.00 ile pazartesi sabahı saat: 05 arası sokağa çıkma yasağı" kararı alınmış.
  Bu hafta sonu, Açık Öğretim öğrencileri  sınava girecek. Koronavirüse karşı alınan önlemlerde, bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Acaba sınavlar, Online olarak mı yapılacak? Yoksa ertelenecek mi? Belli değil.
  Toplantıda, ayrıca "Cenazeler defnedilirken -ölenin yakınları dahil- en fazla 30 kişinin bulunabileceğine" karar verilmiş.
  Nikah ve düğün törenleri için de aynı sayı geçerli olacakmış.
  Keşke, tüm kamu kurumları ve bankalarda; çalışanların "İş yerinde, en fazla 5 saat çalışacağı" yönünde bir karar da alınsaydı. 
  Yazımın başlığında görüldüğü gibi ben "Koronavirüsten korkmuyorum" Koronavirüs; kendisine karşı alınan önlemler yeterli ve vatandaşlarımızın sorumlu olursa sanıldığı kadar tehlikeli değil çünkü.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA