24 Mayıs 2024 Cuma

16:36   CHP`LI ALI MAHIR BAŞARıR, RIZE`DEN İKTIDARA SESLENDI   15:27   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ÜNIVERSITE SıNAVıNA GIRECEK ÖĞRENCILERIN HEYECANıNA ORTAK OLDU   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU  
 
     
   

PAZARA GİDEN NİĞDELİ VATANDAŞ: "1 KİLOGRAM OT ALAMIYORUZ, YARIM KİLO ALACAĞIZ"


Gıdada artan fiyatlara vatandaş da pazarcı da tepki gösterdi. Son zamanlarda artan maliyet sonrası Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, vatandaşın fiyatlardan memnun olmadığını ve meyve almanın artık lüks olduğunu söyledi. Bir vatandaş ise, "1 kilogram ot alamıyoruz, yarım kilo alacağız" dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 23:47   Okunma : 426

ENES CAN ÖZMEN

Gıdada artan fiyatlara vatandaş da pazarcı da tepki gösterdi. Son zamanlarda artan maliyet sonrası Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, vatandaşın fiyatlardan memnun olmadığını ve meyve almanın artık lüks olduğunu söyledi. Bir vatandaş ise, "1 kilogram ot alamıyoruz, yarım kilo alacağız" dedi.

Niğde`de pazarcılık yapan esnaf hem artan maliyetlere hem de yakıt fiyatlarına tepki gösterdi. Alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşlar ise temel ihtiyaçları karşılamanın bile zor olduğunu söyledi.

"VATANDAŞ NASIL TEPKİ GÖSTERMESİN"

Niğde`de pazarcılık yapan esnaf, şöyle konuştu:

"Eskiden 300 TL`ye gidilen Adana`ya şimdi 1100 TL yakıyor. 1 kg poşet 35 TL, işin işinden çık. İşsizlik çok iş yok, geçim zor. Elektriğe zam, gaza zam, mazota zam, ekmeğe zam. Gerçek bunlar hayatın gerçekleri bunlar geçen sene 4 TL aldığı soğanı bu sene 10 TL`ye alıyor. Vatandaş nasıl tepki göstermesin. Pırasa geçen sene 5 TL`ydi bu sene 10 TL. Domates geçen sene 2.5 TL`ydi bu sene 10 TL.”

"ARTIK MEYVE LÜKS OLDU"

Bir başka pazarcı esnafı da şunları söyledi:

"Esnaf olarak gerçekten zor durumdayız. Yakıt çok yüksek, hammadde poşetimiz çok pahalı. Çok yüksek yani gelir gideri karşılamıyor, Allah yardımcımız olsun. Vatandaş fiyatlardan hiç memnun değil, meyve lükse girdi artık. Portakal, mandalina, muz lüks İnsanlar çıkıyor ana ihtiyaçlarını, temel ihtiyaçlarını alıyor gidiyor, başka bir şey yapamıyor.”

"1 KG OT ALAMIYORUZ YARIM KİLO ALACAĞIZ"

Pazara çıkan bir vatandaş da "1 kilogram ot alamıyoruz yarım kilo alacağım. Meyve sebze alamıyoruz. 100 TL bozdurdum, 100 TL`den ne kaldıysa bir şeyler almaya çalışacağım" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA