12 Haziran 2024 Çarşamba

13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ   20:05   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ`I KABUL ETTI   19:49   TTB: "ÖZEL HASTANELER YÖNETMELIĞI`NDE YER ALAN DÜZENLEMELERIN HAK KıSıTLAYıCı OLDUĞU BELIRTILEREK, DAVA AÇıLDı"   19:41   MERAL AKŞENER: ``TÜRKIYE`NIN HERHANGI BIR YERINDE HERHANGI BIR AMAÇLA BIR OFIS AÇMADıM``   19:35   24 OLUŞUMDAN “TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI”NE TEPKI: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı YENI MÜFREDATı TÜMDEN REDDEDIYORUZ"  
 
     
   

BAŞKAN SEÇER:’SPOR; BARIŞTIR, KARDEŞLİKTİR, DÜRÜSTLÜKTÜR, BİRLİK VE BERABERLİKTİR’


Başkan Seçer, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 9-11 yaş öğrencilere yönelik interaktif olarak düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilen“Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”ne katıldı. Büyükşehir’in daveti üzerine gelen eğitim ekibi, 3 gün boyunca toplam 6 bin 300 öğrenciye eğitim verecek. Eğitimin ilk gününe katılan Başkan Seçer, “Bizim çocuklarımız sporu çok seviyor. Sizler bugünlerde öğrendiklerinizi büyüdüğünüz zaman uygulayacaksınız. Spora dair çok güzel şeyler anlatılıyor. Spor; barıştır, kardeşliktir, dürüstlüktür, çalışmaktır, disiplindir, birliktir, beraberliktir” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2022 Pazartesi 20:01   Okunma : 823

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin ilkokul öğrencilerine yönelik interaktif olarak düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilen“Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” konulu eğitimin ilk gününe katıldı.Eğitime katılan öğrencilere sporun önemini anlatan Başkan Seçer, “Spor; barıştır, kardeşliktir, dürüstlüktür, çalışmaktır, disiplindir, birliktir, beraberliktir” dedi.

“Bugünlerde öğrendiklerinizi yarınlarda uygulayacaksınız”

Eğitimin ilk gününe Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile daire başkanları ve çok sayıda çocuk katıldı. Çocukların coşkuyla karşıladığı Başkan Seçer, salonun ve çocukların enerjisinin çok yüksek olduğunu söyleyerek, “Böyle güzel bir tabloyla karşılaşacağımı hiç tahmin etmemiştim. Bizim çocuklarımız sporu çok seviyor. Burada bir mesaj var çocuklar, bunu unutmayın, bu yaşta bunu öğrenin; bir eline nesi var, iki elin sesi var. Demek ki birlikten ne doğuyormuş? Kuvvet doğuyormuş. İşte onun için ortam çok güzel. Herkes işin bir ucundan tutunca böyle güzel sonuçlar çıkıyor. Sizler bugünlerde öğrendiklerinizi yarınlarda, büyüdüğünüz zaman uygulayacaksınız” dedi.

“Spor; barıştır, kardeşliktir, dürüstlüktür”

Başkan Seçer, çocuklara sporun ne anlama geldiğini sordu. Çocuklardan hep bir ağızdan ‘sağlık’ ve ‘kardeşlik’ cevabını aldı. Sporun ve eğitimin önemine değinen Seçer, “Spora dair çok güzel şeyler anlatılıyor. Spor; barıştır, kardeşliktir, dürüstlüktür, çalışmaktır, disiplindir, birliktir, beraberliktir. Herkes öğrenmiş. Demek ki eğitim iyi gidiyor, gayet güzel gidiyor. Sizlere de teşekkür ediyoruz. Hepinizi çok seviyorum. Annenize, babanıza, ailenize selamlarımı götürün” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Seçer’e plaket takdim edildi. Başkan Seçer, günün anısına sahneden çocuklarla birlikte öz çekim yaptı.

Çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor

Çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek, spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin düzenlediği dünyadaki en önemli eğitim projelerinden olan ve pek çok ödül alan “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”,çocuklara eğitim verirken aynı zamanda eğlendiren interaktif bir eğitim projesi olarak dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin talebi ve daveti üzerine gelen eğitim ekibi, 3 gün boyunca Kongre ve Sergi Sarayı’nda 9-11 yaş arası toplam 6 bin 300 öğrenciye eğitim verecek. 45 dakikalık interaktif sunumlarla çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Spor kültürü ve ahlakı, olimpiyat oyunları ve felsefesi, fair play, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli film ve animasyonlar, renkli görseller ve ödüllü küçük yarışmalarla anlatılıyor. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA