13 Haziran 2024 Perşembe

15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:38   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL  
 
     
   

AKDENİZ’DE HEDEF “SIFIR ŞİDDET”


Akdeniz Belediyesi’nin, kadına yönelik şiddeti önlemek, toplumu bilinçlendirip farkındalık oluşturmak amacıyla, “Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesiyle kahvelerde düzenlediği söyleşiler devam ediyor. Farklı mahalle, kamu kurum ve kuruluşlarında verilen farkındalık eğitimleri ile kısa süre içinde bini aşkın erkeğe ulaşıldı.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 17:16   Okunma : 677

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından; aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve aile içinde güçlü bir iletişim sağlanması konularında farkındalık oluşturmak amacıyla, Karaduvar Mahallesi’nde, sosyolog ve psikologlar eşliğinde, Karaduvar Mahallesi’nde bulunan kahvehanelerde erkeklere yönelik söyleşiler gerçekleştirildi.

Akdeniz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile işbirliğinde gerçekleşen söyleşilerde; Uzman Psikolog Gülnihal Bilim, Sosyolog Şilan Tan ve Başkomiser Fatma Taşkın ve Polis Memuru Zinnure Zehra Çuhacı, konuyla ilgili sunum ve çeşitli bilgilendirmeler yaptı.

Şiddetin cezai sonuçları ve mağdurun hakları anlatıldı

Kahvehanede bulunan erkeklerin de sorular sorarak veya görüşlerini ifade ederek katıldıkları interaktif söyleşilerde; Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Bilgilendirme, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, ŞÖNİM Hizmetleri ve Kadın Destek (KADES) Uygulaması Programı anlatıldı.

Öte yandan buluşmada; İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Kadına El Kalkmaz’ konulu video katılımcılara izletildi, konuyla ilgili hazırlanan broşürler dağıtıldı. Akdeniz Belediyesi’nin, diğer kurumlar ile işbirliği içinde, Akdeniz’e bağlı farklı mahalle kahveleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında verilen farkındalık eğitimleri sayesinde, kısa sürede bini aşkın erkeğe ulaşıldığı öğrenildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA